JennaS

Potkulaisten harjoituspäiväkirjat, joiden lukeminen edellyttää kirjautumista.

Valvoja: Valvoja

JennaS
reiteenpotkija
Viestit: 473
Lauteille: Lokakuu 2008

JennaS

Viesti JennaS »

5.2. uinti 1h, kävelyä n. 1h ja hiihtoa 1h

6.2. sali 1h: jalat kevyesti

8.2. sali 45 min punnerrukset ja leuanvetovariaatiot renkailla, samoilla lämmöillä perään juoksulenkki 5 km

10.2. pilates 1h

Arkipäiville lisäksi pyöräilyä 20-40 min ja kävelyä reilun tunnin verran
JennaS
reiteenpotkija
Viestit: 473
Lauteille: Lokakuu 2008

JennaS

Viesti JennaS »

11.2. spinning 45 min, max syke 193: ensin kiihdytykset ja perään mäkiosuudet

12.2. uinti 1h, kävelyä

13.2. lepo

14.2. sali 1h:

- alkuun lämmöt ja kumpparoinnit, selän hermotusta käsipainoilla, yhden käden alatalja n. 15 kg, kulmasoutu tangolla (tanko + 10 kg), renkailla soudut jalat boksilla yhdistettynä raskaisiin punnerruksiin

15.2. lepo

16.2. sali 1,5h

- yläkropan läpikäyntiä kässäreillä (n. 7 kg painot/ 20 kg tanko)
- penkki 35 kg
Hain lähtöpainoja normiliikkeille
- loppuun spinning 25 min

17.2. pilates 1h: kehonhuoltopainotteinen

Selän hermotus ja tuntuma on parantunut todella paljon! Niskan välilevynpullistuman oireiden poistumisen myötä selkään alkaa lopultakin löytyä hyvää tuntumaa ja lapojen aktivointi ja työskentely ovat symmetrisempiä.

Oikea puoli ei enää myöskään hae niin voimakkaasti tukea niskasta, joten treenien jälkifiilis on mukava, ei jumittava vaan sen tuntuinen, että treeni menee perille. Pientä eroa on ja tulee olemaan oikean ranteen hermopinteen vuoksi, mutta tällä fiiliksellä pääsee jo pitkälle!

Toinen ilon aihe ovat äärimmäisen hyvin aktivoituvat pakarat. Aktivaatiota on treenattu ja nyt tulokset alkavat näkyä. Kaisan pilateksesta on ollut tähän hurjasti apua! Tänäänkin kaikki lantionnostosta tehtävät liikkeet olivat helppoja, koska pakarat oikeasti toimivat ja aktivoituvat. Vielä kun saisi tuon selän täysin rauhoittumaan, niin olisin siinä pisteessä, jota olen tavoitellut viimeiset vuodet.
JennaS
reiteenpotkija
Viestit: 473
Lauteille: Lokakuu 2008

JennaS

Viesti JennaS »

4.11.2022

Kulunut vuosi on ollut henkisesti ja fyysisesti todella raskas. Talonrakennusprojekti saatiin kuitenkin valmiiksi ja talo sekä autokatos kahteen kertaan maalattua. Kuluneeseen vuoteen on mahtunut paljon stressiä ja vastoinkäymisiä. Muutimme kolme kertaa. Hommasimme myös huhtikuussa erittäin aktiivisen käyttölinjaisen bordercollien pennun, joka on huolehtinut siitä, ettei vapaa-ajan käytön suhteen ole ollut ongelmia.

Itsellä alkoi olla ongelmia alaselän kanssa toukokuussa, kun selkä jumittui kolmannen tai neljännen kerran vinoon tällä kertaa pitkään jatkuneen flunssan päätteeksi. Selkä ei palautunut kunnolla, ja kevään sekä kesän ajan selkä jumitteli päivittäin. Fysioterapiasta tai mistään kuntoutuksesta ei ollut tilanteeseen apua. En pystynyt tekemään mitään normaaleja kehonhuollon liikkeitä ilman kipua ja jumituksen tunnetta alaselässä. Fysioterapeutin liike, jonka pystyin lopulta enää tekemään, oli siirtää lantiota kaksi senttiä konttausasennossa eteen ja taakse.

Lokakuussa selkä pamahti koiraleirillä uudemman kerran. Tällä kertaa oikeaan jalkaan särähti kipua pakarasta nilkkaan. Muutama viikko tämän jälkeen oireet pahenivat ja lopulta tilanne oli se, että jouduin olemaan järkyttävän hermokivun takia sairaslomalla 3,5 viikkoa. Kahden ensimmäisen viikon aikana pisin kävelymatka oli n. 50 metriä kotiovelta. Sen jälkeen oli pakko palata kivun takia kotiin.

Selästä löytyi magneettikuvauksissa kaksi välilevynpullistumaa, joista toinen painaa hermoa. Tämän viikon tutkimuksissa todettiin, että selässä on lievä hermovaurio. Esimerkiksi oikean nilkan kontrolli ei ole normaali, ja jalassa on edelleen ajoittain pientä kipua, jos rasitusta on tullut liikaa.

Tällä hetkellä olen tehnyt vain ja ainoastaan korkeintaan puolen tunnin treenejä. Kävelyä selkä kestää onneksi jo melko normaalisti eikä päivittäisiä kipuja ole. Tällä hetkellä treenirutiinit pitää kuitenkin rakentaa ihan alusta lähtien uudelleen. Motivaationi treenin suhteen sai viimeisimmän selkäepisodin myötä todella suuren kolauksen. Liikunta on kuitenkin minulle elämäntapa, joten pitää koittaa taas löytää sellaiset tavat liikkua, joita kroppa nyt kestää.

Yhden tavoitteen olen kuitenkin saavuttanut. Syyskuussa kävin kerran kickboxing-treeneissä, jotka menivät todella hyvin! Treenasin ruskeavöisen vetäjän ja Annun kanssa. Tekniikka palautui mukavasti neljänkin vuoden jälkeen. Lyöntien voima ja tekniikka tuntui aiempaa paremmalta, koska lavoissa ja yläselässä on paljon aiempaa enemmän voimaa ja kontrollia. Treeneistä jäi todella hyvä jälkifiilis! Harmi vaan, että selkä meni niin huonoon kuntoon, että kamppailulajien harrastaminen on nyt toden teolla vaakalaudalla. Koitan jälleen kerran kuntouttaa kroppaa siihen kuntoon, että pystyisin liikkumaan haluamallani tavalla.

Seuraajat

JennaS