Älysormukset

Keskustelua voimaharjoittelusta, kamppailulajien oheisharjoittelusta, liikuntaravitsemuksesta ja urheiluvammoista

Valvoja: Valvoja

Onko sinulla Oura?

On
6
24%
Oli aiemmin
1
4%
Harkitsen hankkimista
5
20%
Ei
13
52%
 
Ääniä yhteensä: 25

tapsaattori
kylkeenpotkija
Viestit: 2189
Lauteille: Heinäkuu 2016
Etulaji: keppijumppa
Takalajit: bjj, vapaapaini, lukkopaini

Älysormukset

Viesti tapsaattori »

Mitä sellaista tietoa älysormus kertoo mitä ei muutoin ymmärtäisi parantaa? Pyhä kolminaisuus treeni-ravinto-lepo on kuitenkin tiedostettu iät ja ajat. Voiko tällä seurata/ saada viitteitä uniapneasta? Ylikunnosta? Mä vaan mietin, että jos saadaankin kattavaa dataa sykkeestä, happisaturaatiosta, palautumisesta ym. niin mitä sitten. "Syö terveellisemmin ja nuku enemmän, pidä lepopäiviä, vähennä stressiä" ? Unen laadun seuranta voisi olla kyllä mielenkiintoista myös minulle, koska nukkumisessa on ollut toisinaan ongelmia. Laadikas uni vois vähentää kenties myös mun reumasairauden aktiivisuutta. Jos siis vaan bongais jotain realistisesti toteutettavia elämänmuutoksia jotka vaikuttaisi positiivisesti. Vai onko sormus enempi sellainen joka nostaa esille, vaikkakin todennäköisesti tiedostettuja asioita esim. "nyt pitäisi ihan aikuisten oikeesti nukkua enemmän"?
Kuvake
Mika
etupotkija
Viestit: 93155
Lauteille: Joulukuu 2004
Paikkakunta: Tampere
Etulaji: Pilates, HIIT
Sivulajit: Girya, Yinjooga
Takalajit: Tanglang

Älysormukset

Viesti Mika »

Minulle Oura on ollut hyvä työkalu unen ja palautumisen seuraamiseen. Käytän Ouraa vain öisin, ja sykemittaria käytän vain treeneissä. En suostuisi pitämään kelloa tai sykemittaria ranteessani jatkuvasti, koska se tuntuisi inhan vangitsevalta. Lopetin rannekellon käyttämisen yläasteella, kun jossakin uutisessa kerrottiin sen aiheuttavan stressiä. Aiheuttaa tai ei, kellot ja sormukset ovat sellaisia, joita en fyysisestikään halua käyttää koko ajan.

Ouran kanssa on ollut mielenkiintoista seurata esimerkiksi öistä sykevälivaihtelua ja sen trendejä. Mitä nukkumiseen muuten tulee, Ouran sovelluksessa on erilaisia rauhoittumis- ja muita keinoja, joita muut ovat kehuneet, mutta minä en ole tutustunut niihin, koska nukahdan yleensä helposti. Unessa pysyminen onkin sitten aivan eri asia, kuten olen aiemmin kertonut.

Tässä kuussa osallistuin kahden viikon kofeiinitestiin. Yleensä juon kofeiinipitoisia juomia iltaisinkin, jolloin olen töissä. Tämän kokeilun vuoksi jätin muutamana iltana juomatta, ja kuten näkyy, toleranssini on sitä luokkaa, ettei se vaikuttanut. Mutta tällaisia kokeiluja Ouralla on.


Kuva
ไม่เป็นไร
Zen, I haz it.

Слава Україні! 🇺🇦

Potki etuja!

Seuraajat

Hemmukka
Jopo
Kuvake
Sisu