Etsitkö kamppailuharrastusta? Aloita suoraan tästä uusi aihe valmiiden kysymysten kanssa ja odota, kun konkarit vastaavat sinulle. :boxing2:

Parhaat drinkit ja valmistusohjeita

Pannu aina kuumana ja pöydissä tilaa. Keskustelua kamppailulajien ulkopuolelta huumoria unohtamatta. :)

Valvoja: Valvoja

Lasse Candé
etupotkija
Viestit: 21025
Lauteille: Joulukuu 2007

Parhaat drinkit ja valmistusohjeita

Viesti Lasse Candé »

Inspiroivaa luettavaa! Nämä ja muut keskustelut ovat saaneet ostamaan pari putelia. Bacardia Mojitoa silmällä pitäen ja Gordonia Negronia silmällä pitäen. Myös normi-Stolia, koska toisaalla Jorge neuvoi säästämään Stoli Goldin snapsitarkoitukseen. Hyvin neuvottu. On terveyden kannalta pelottavan hyvä snapsi. :D


Mika kirjoitti: loka 19, 2023, 04.46 Suurin osa drinkeistä on aika keskinkertaisia, enkä siksi tee niitä uudestaan. Mutta jatkuvasti kun etsii ja kokeilee uusia drinkkejä, niitä täydellisiäkin löytyy aika usein.
Joissain asioissa kannattaa vain luovuttaa ja etsiä toiselta suunnalta. Ja sinulla on jo varmaan maku harjaantunut arvioimaan esimerkiksi minua paremmin, onko mitään potentiaalia ylipäätään.

Ensimmäinen Bloody Maryni oli erittäin huono. Sen jälkeen kyselin muilta neuvoja, tiedustelin miten baarimikot tekevät ja kun tarjosin muille omaani, kysyin että mitä pitävät. Pyysin myös naistani laittamaan Bloody Marya minulle. Hän ei itse pidä siitä, mutta osaa laittaa ruokaa, joten ymmärtää makutasapainosta.

Nyt kun laitan Bloody Marya, niin se on joskus paljon parempi kuin joskus toiste. Varmasti on sitä, että määrät vaihtelevat ja varmaan myös pienet detaljit tarkassa valmistamistavassa. Ilmeisesti myös varsinkin tomaattimehu on maultaan vähän satunnainen.

Ehkäpä Mika siis jonain päivänä löytää itsensä uudestaan kokeilemassa jotain hylkäämäänsä ja huomaakin, että siitähän tuleekin hemmetin hyvä? :D



Täytyy muuten tässä kohtaa kysyä…
Helsingissä näkee Bloody Maryn laitossa sitä, että tomaattimehua kaadetaan noin puolen metrin ilmapudotuksen verran shakerin metallikupista toiseen. Toistavat tätä varmaan yli kymmenen kertaa. Kaikissa paikoissa, joissa ovat tehneet näin, on erinomainen Bloody Mary.

Osaako joku kertoa mikä ja miten suuri vaikutus tuolla on juoman makuun tai muihin ominaisuuksiin? Tai miten tämä kaataminen pitää suorittaa? Ei hemmetti, en varmaan kotona kyllä uskalla. :D
Kuvake
Mika
etupotkija
Viestit: 94305
Lauteille: Joulukuu 2004
Paikkakunta: Tampere
Etulaji: HIIT, girya
Sivulajit: pilates, yinjooga
Takalajit: Tanglang

Parhaat drinkit ja valmistusohjeita

Viesti Mika »

Se onkin yksi taso, että pystyy muokkaamaan drinkkejä tai jopa tyhjästä luomaan uusia − tosin samoille periaatteille ne kaikki perustuvat, ja nuo ketjussa aiemmin mainitut jakamiset kuuteen eri drinkkiin, joiden versioita kaikki muut drinkit ovat, on tosi hyvä näkökulma :eye:

Tuo korkealta kaataminen on shöytä, samoin kuin erilaisten baaritarvikkeiden kanssa jöngleeraaminen. Luonnollisesti niissäkin taidoissa kilpaillaan, ja suomalaisetkin ovat menestyneet kisoissa.

Tässä videossa Miika Mehtiö näyttää mallia Las Vegasissa:



https://www.avecmedia.fi/juoma/baarimes ... irtending/
ไม่เป็นไร
Zen, I haz it.

Слава Україні! 🇺🇦

Potki etuja!
Kuvake
Mänzy
etupotkija
Viestit: 4970
Lauteille: Maaliskuu 2005
Paikkakunta: Helsinki
Etulaji: Bujinkan Budo Taijutsu, HEMA
Takalajit: Brasilialainen jujutsu, historiallinen miekkailu (italialainen tyyli)

Parhaat drinkit ja valmistusohjeita

Viesti Mänzy »

Tomaattimehun kaadosta tulee mieleen, että siihen saadaan ilmaa "sisään" tuolla tavalla ja se voi hitusen taittaa hapanta makua, mikäli ilman happi pystyy ja ehtii tuon toimenpiteen aikana hapettamaan niitä happoja. Mutta en löisi vetoa efektin olemassaolosta.
Mikko Mänttäri

In the game of thrones you win, fanat ad patolg, or you die.
Kuvake
Mika
etupotkija
Viestit: 94305
Lauteille: Joulukuu 2004
Paikkakunta: Tampere
Etulaji: HIIT, girya
Sivulajit: pilates, yinjooga
Takalajit: Tanglang

Parhaat drinkit ja valmistusohjeita

Viesti Mika »

Eilen sitten tein ne supermehut. Ajatuksena niissä on, että käytetään koko hedelmä mahdollisimman tehokkaasti ja vähennetään hävikkiä. Supermehujen isänä pidetään Nickle Morris -nimistä baarimestaria, joka omistaa Expo-baarin Louisvillessä, Kentuckyssä.


Kuva
appelsiinimehu, sitruunamehu, limettimehu

Slovenialaisen baarimestari Kevin Kos:n sivuilla on hyvät laskurit näitä mehuja varten:

https://www.kevinkos.com/super-juice-calculator-1

Kaikkea kivaa tekemistä sitä keksii syyslomalla rästitöiden tekemisen sijaan :D
ไม่เป็นไร
Zen, I haz it.

Слава Україні! 🇺🇦

Potki etuja!
Kuvake
Mika
etupotkija
Viestit: 94305
Lauteille: Joulukuu 2004
Paikkakunta: Tampere
Etulaji: HIIT, girya
Sivulajit: pilates, yinjooga
Takalajit: Tanglang

Parhaat drinkit ja valmistusohjeita

Viesti Mika »

Käytin noita kolmea supermehua eilen drinkeissä ja hyvin tekivät tehtävänsä. On tuo niin hieno ajatus ja teko käyttää hyväksi koko hedelmä ja vähentää hävikkiä, että aion nähdä tuon pienen vaivan aina kun mehut loppuvat. Se on meinaan melkoinen määrä limettejäkin, joita kuluu yhdessä illassa ihan vain muutamaan juomaan. Äkkiseltään arvioituna nuo mehut vähintään kymmenkertaistavat yhden hedelmän hyödyn. Kaunista :orange_heart:

Noista kolmesta appelsiinimehu tietysti maistuu muutenkin, mutta @Jorgea lukuun ottamatta ( :P ) jokainen lisäisi siihen sokeria. Sitruuna- ja limettimehu tuskin kovin monelle maistuisivat paljaltaan sokerinkaan kera. Kuitenkin drinkeissä niillä on tärkeä ja hieno osansa. Sama koskee tietysti myös muita aineksia. Osa on sellaisia, että raakana ne eivät joko maistu lainkaan tai eivät maistu riittävän hyviltä, jotta niitä ehdoin tahdoin nauttisi, mutta drinkeissä ne istuvat rooliinsa täydellisesti.

Minulle yksi tällainen aines on appelsiinilikööri. Siitä saisikin oman keskustelunsa, miten ne jaotellaan ja miksi, koska yksimielisyyttä ei taida olla, mutta tarkoitan nyt niitä kaikkia. Tai en tarkoita Grand Marnieria, joka usein lasketaan omaksi kategoriakseen, mutta kunhan yhden potkulaisen järjestämä tilaus saapuu, sitten maistan sitäkin. Silti appelsiiniliköörit ja erityisesti Cointreau on ollut sellainen, jota minulla on kulunut moniin muihin aineksiin verrattuna todella paljon. Eilen sitten käytin sitä drinkissä, johon se mielestäni sopi erinomaisesti. Voisin googlaamatta lyödä vetoa, että totta kai tämä drinkki on keksitty jossain jo aikoja sitten, vaikka minä en ole siitä kuullut. Niin paljon kuin drinkkejä etsinkin, niitä on ihan loputon määrä. Joka tapauksessa jos valkoukrainalainen maistuu, tässä on aika varmasti maukas muunnos siitä.

ไม่เป็นไร
Zen, I haz it.

Слава Україні! 🇺🇦

Potki etuja!
Kuvake
Mika
etupotkija
Viestit: 94305
Lauteille: Joulukuu 2004
Paikkakunta: Tampere
Etulaji: HIIT, girya
Sivulajit: pilates, yinjooga
Takalajit: Tanglang

Parhaat drinkit ja valmistusohjeita

Viesti Mika »

Seuraavaksi teen mehuja niin, että lisään niihin sokeria. Sattumoisin löysin blogin, jonka kirjoittaja oli päätynyt samaan ajatukseen, joten kokeilen hänen ohjeillaan.

https://www.corpserevived.com/post/maxi ... udo-citrus


Sidecar kun oli vähän projekti aiemmin, niin eilen ravistelin toisen todella hyvän version siitä. Voin suositella.

ไม่เป็นไร
Zen, I haz it.

Слава Україні! 🇺🇦

Potki etuja!
Kuvake
Mika
etupotkija
Viestit: 94305
Lauteille: Joulukuu 2004
Paikkakunta: Tampere
Etulaji: HIIT, girya
Sivulajit: pilates, yinjooga
Takalajit: Tanglang

Parhaat drinkit ja valmistusohjeita

Viesti Mika »

Palaan noihin appelsiinilikööreihin. Ja nyt on sitten se legendaarinen Grand Marnier'kin maisteltu, kun yhden potkulaisen junailema tilaus saapui muutama päivä sitten.

Pähkinänkuoressa appelsiiniliköörit voidaan jakaa kahteen kategoriaan:
  • Triple Sec
    - läpinäkyvä, mieto maku
  • Curaçao
    - oranssi väri, voimakkaampi maku
Anders kertoo lisää.

ไม่เป็นไร
Zen, I haz it.

Слава Україні! 🇺🇦

Potki etuja!
Kuvake
Mika
etupotkija
Viestit: 94305
Lauteille: Joulukuu 2004
Paikkakunta: Tampere
Etulaji: HIIT, girya
Sivulajit: pilates, yinjooga
Takalajit: Tanglang

Parhaat drinkit ja valmistusohjeita

Viesti Mika »

Jussi Häkkinen kirjoitti: heinä 21, 2023, 19.58Jos sitten joku haluaa tehdä Vesperin "oikein", raapikoot käsiinsä pullon Cocchi Americanoa ja korvatkoon Kina Lilletin sillä. Lillet Blanc ei liian pliisuna toimi.
Sekoittelin − en siis ravistanut − Vespereitä viime viikon perjantaina. Käytin siinä Lillet Blancia. Minä en ole martineiden fani muutenkaan, joten Vesper ei odotetusti maistunut erityisen hyvälle minun suussani, mutta kyllä sen ihan joi. Cocchi Americano on matkalla kohti Suomea muutaman muun pullon kanssa, joten jossakin vaiheessa teen myös sen kanssa. Se voi kestää hetken, sillä näitä vinettoja ei voi säilyttää avattuna ikuisesti, joten käytän Lillettiä muihin juomiin ennen kuin korkkaan Cocchin.

Pliisu on tietysti subjektiivista, mutta joku, joka on maistanut Kina Lilletillä tehdyn Vesperin, osaa ainakin vertailla. Toisaalta ranskalaisista kiniinisistä viineistä on sanottu, että ne ovat aina olleet miedommin kiniinisiä kuin vaikka italialaiset tai amerikkalaiset serkkunsa, mutta yhtäältä Lillet Blancissa on vähemmän kiniinia kuin Kina Lilletissä oli. Mene ja tiedä. Suhteellisen harva on maistanut Kina Lillettiä, koska vuodesta 1985 on jo tovi.

Brian Tasch kirjoittaa ihan hyvin.
Chasing whatever we think historical accuracy is will only lead us down the cobbled path of drunks and pseudo-historians.

I can tell you three things:

1) In 1985 Lillet openly acknowledged their recipe changed, and their Wikipedia page specifically mentions lowering sugar content and bitterness. It's absolutely reasonable to assume today's Lillet is less sweet AND less bitter.

2) Categorically, French quinquina and vermouths are not particularly bitter, at least not in the way that comparable Italian or Swedish quinquina or americano are.

3) This is tangential to the second point: Kina L'Aero Dior and Cocchi Americano, the common substitutes for Lillet in cocktails, both bring a lot of gentian and wormwood to the table which is not in line with any French quinquina I've ever tasted. So to say those two bottles are truer to the original Lillet seems a bit of a stretch.
https://www.corpserevived.com/post/in-d ... the-vesper


Tuo avoin vastine Vesper-kriitikoille on muutenkin hyvä analyysi Vesperistä alkaen ginin määrästä ja vodkan merkityksestä.
ไม่เป็นไร
Zen, I haz it.

Слава Україні! 🇺🇦

Potki etuja!
Kuvake
Mika
etupotkija
Viestit: 94305
Lauteille: Joulukuu 2004
Paikkakunta: Tampere
Etulaji: HIIT, girya
Sivulajit: pilates, yinjooga
Takalajit: Tanglang

Parhaat drinkit ja valmistusohjeita

Viesti Mika »

Huomasin eilen yhdessä TV-sarjassa juoman Frosé. Aloin heti etsiä ohjeita sen tekemiseen. Hivenen on eroa näillä kahdella ohjeella noin niin kuin työmäärän ja ajan suhteen... :D

Kunnon tetsaamista:

https://www.bonappetit.com/recipe/frose ... -rose-wine

Otetaanpa rennosti:

https://goodfoodbaddie.com/easy-frose-r ... ozen-rose/
ไม่เป็นไร
Zen, I haz it.

Слава Україні! 🇺🇦

Potki etuja!
Lasse Candé
etupotkija
Viestit: 21025
Lauteille: Joulukuu 2007

Parhaat drinkit ja valmistusohjeita

Viesti Lasse Candé »

Simppeli kysymys:

Tekeekö Pernodilla yhtään mitään? :D :D

Menee tällaisenaan, jos on pervo, mutta miten sitä tulisi käyttää drinkeissä vai tulisiko? :D
Kuvake
Mänzy
etupotkija
Viestit: 4970
Lauteille: Maaliskuu 2005
Paikkakunta: Helsinki
Etulaji: Bujinkan Budo Taijutsu, HEMA
Takalajit: Brasilialainen jujutsu, historiallinen miekkailu (italialainen tyyli)

Parhaat drinkit ja valmistusohjeita

Viesti Mänzy »

Kesäjuomana: pitkään lasiin jääpaloja, 4-6 cl Pernodia, pitkäksi Spritella. Varmaan soodavesikin ok. Ei tällä varmaan mitään virallista nimeä ole.

Pernod menee kyllä sellaisenaankin jääpalojen kanssa, kuten ouzo.
Mikko Mänttäri

In the game of thrones you win, fanat ad patolg, or you die.
Kuvake
Mika
etupotkija
Viestit: 94305
Lauteille: Joulukuu 2004
Paikkakunta: Tampere
Etulaji: HIIT, girya
Sivulajit: pilates, yinjooga
Takalajit: Tanglang

Parhaat drinkit ja valmistusohjeita

Viesti Mika »

Simonin sivuilla on useampi hyvä drinkkiohje anisviinalle :jepa:


https://www.diffordsguide.com/cocktails ... lories[]=9
ไม่เป็นไร
Zen, I haz it.

Слава Україні! 🇺🇦

Potki etuja!
Kuvake
Mika
etupotkija
Viestit: 94305
Lauteille: Joulukuu 2004
Paikkakunta: Tampere
Etulaji: HIIT, girya
Sivulajit: pilates, yinjooga
Takalajit: Tanglang

Parhaat drinkit ja valmistusohjeita

Viesti Mika »

Eilen aloitin ja äsken viimeistelin. Siinä on nyt Oleo Saccharumin kautta tehty limettimehu drinkkejä varten.

Kuva

Verenvuodatukselta ei säästytty :knife:
ไม่เป็นไร
Zen, I haz it.

Слава Україні! 🇺🇦

Potki etuja!
Kuvake
Mika
etupotkija
Viestit: 94305
Lauteille: Joulukuu 2004
Paikkakunta: Tampere
Etulaji: HIIT, girya
Sivulajit: pilates, yinjooga
Takalajit: Tanglang

Parhaat drinkit ja valmistusohjeita

Viesti Mika »

Jokin patenttiratkaisu tuohon sitrusten kuorimiseen pitää keksiä. Oli aika nihkeää ja sitten vuosi vertakin. Kuorimaveitseni on Fiskarsin, joten se on ihan hyvä. Tosin viimeistelin MAC-keittiöveitselläni, mutta sehän ei ole lainkaan niin hienovarainen kaveri kuin kuorimaveitsi. Jäädään pohtimaan...

Sellaiset 15-20 erilaista drinkkiä sekoittelin tämän viikonlopun aikana. Lähes kaikki olivat sellaisia, jotka kirjoitin ylös eli jotka pääsivät jatkoon. Tosin valitsin drinkkejä, joista aika varmasti tiesin pitäväni, joten sekoitan vähän pakkaa seuraavalla kerralla ja hyppään enemmän tuntemattomaan.

Tässä on yksi, jota voisin suositella :yum:

ไม่เป็นไร
Zen, I haz it.

Слава Україні! 🇺🇦

Potki etuja!
Kuvake
Mika
etupotkija
Viestit: 94305
Lauteille: Joulukuu 2004
Paikkakunta: Tampere
Etulaji: HIIT, girya
Sivulajit: pilates, yinjooga
Takalajit: Tanglang

Parhaat drinkit ja valmistusohjeita

Viesti Mika »

Tämä oli napakymppi :dart:


ไม่เป็นไร
Zen, I haz it.

Слава Україні! 🇺🇦

Potki etuja!

Seuraajat

Kuvake
AlexMachine
Bolo
Kuvake
Kari Aittomäki
Lasse Candé
Kuvake
Mjölnir
Kuvake
Mänzy
Kuvake
Panu Suominen
Kuvake
Pyrkele
saarikko
Teemu
Veepee