Etsitkö kamppailuharrastusta? Aloita suoraan tästä uusi aihe valmiiden kysymysten kanssa ja odota, kun konkarit vastaavat sinulle.
✋:. Meistä on hienoa, kun selailet Potkun, Pohjoismaiden suurimman kamppailulajiyhteisön keskusteluja. Toivottavasti löydät mielenkiintoisia keskusteluja ja otat reippaasti osaa niihin. Samassa voisit sallia Ad Block -ohjelmasi näyttää mainoksia Potkun sivuilla, jotta voimme jatkossakin ylläpitää näitä keskusteluja. Voit myös liittyä etupotkijaksi, jolloin yksi etusi on mainokseton Potku. Kiitos kun ymmärrät. 🙇♂️
No näinhän se tietysti on, maitohapon ja laktaatin välinen tasapaino on voimakkaasti laktaatin puolella emäksissä olosuhteissa ja käytännössä maitohappoa ei merkittäviä määriä esiinny.
Olenkohan minä käsittänyt oikein, että tuossa kaaviossa vihreä pallo tarkoittaa käytännössä lihassolua joka tuottaa laktaattia ja punainen pallo maksassa olevaa solua? Sikälihän tuo kuvaa Corin sykliä mutta vähän toisennäköinen kuin wiki artkkelissa
Kiinnostavia juttuja. Onko muuten siitä jotain tietoa, että kun sanotaan että lapsilla anaerobinen energiantuotto on hyvinkin paljon huonompi kuin aikuisilla, eli he eivät käytännössä samalla tavalla "mene hapoille" mutteivat toisekseen pysty samalla lailla puristamaankaan aerobisen suorituskyvyn "yli", niin liittyisikö tämä juuri Corin sykliin, että siinä jokin osa kehittyy toimimaan tehokkaammin vasta myöhemmin vai mitä? Eikös maksan toiminta ole lapsilla muutoinkin erilaista kuin aikuisilla
Päästä vaan jo irti siitä maitohaposta, ei se ole sun kaveri.
Tuossa R5:n artikkelissa (jonka itsekin aioin tänne linkittää) muuten viitataan Corin sykliin nimityksellä glukoosi-laktaattikierto. Kenties Wikipedian tiedot ovat osaltaan vanhentuneita?
I'm like the man who singlehandedly built the rocket and went to the moon. What was his name? Apollo Creed?
RUOKASOODAN käyttö on kasvanut huippu-urheilussa räjähdysmäisesti. Näin kertoo brittimedia The Telegraph, joka on julkaissut artikkelin aineen käytöstä huippu-urheilussa.
Telegraphin mukaan useat urheilijat ovat käyttäneet ruokasoodaa geelimuotoisena lisäravinteena muun muassa isoissa pyöräilykilpailussa sekä kansainvälisissä yleisurheilukisoissa. Sen käyttäminen on sallittua.
Natriumbikarbonaatti tai natriumvetykarbonaatti, joka tunnettaan arkikielessä ruokasoodana, neutraloi kovassa urheilusuorituksessa syntyviä vetyioneja. Näin se vähentää elimistön happamoitumista, minkä seurauksena urheilija jaksaa paremmin.
I'm like the man who singlehandedly built the rocket and went to the moon. What was his name? Apollo Creed?
Mänzy kirjoitti: ↑helmi 16, 2024, 07.31
Tämä ei tue millään tavalla pH-ruokavalion puolesta käytettyjä argumentteja.
Tässä tapauksessahan pointtina oli että se kumoaa pH-ruokavaliota vastaan käytetyn argumentin - elimistö ei voi happamoitua. Ja sitten toisaalta syömällä jotain voi vaikuttaa asiaan. Siitä voi sitten tehdä sellasen spekulatiivisen loikan että pH-dieetissä voisi tapahtua jotain samankaltaista. Mutta en tokikaan väitä että pH-dieetti vaikuttaisi näin.