Myydään Japanilaisia miekkoja

Kamppailulajituotteiden osto-, myynti- ja vaihtopalsta
Kuvake
Jussi Ekholm
etupotkija
Viestit ketjussa: 2
Viestit: 506
Lauteille: maalis 2, 2008
Paikkakunta: Tampere
Etulaji: Miekkojen keräily

Myydään Japanilaisia miekkoja

#1

Viesti Jussi Ekholm » elo 1, 2008, 13.39

Elikkä aion tarjota Potkulaisille vähän kuin etuosto-oikeuden, ennen kuin taas listaan Huutoon näitä. Hinnat ovat niin alhaalla kuin pystyn ne pudottamaan. Täälläkin olijoilta löytyy monelta varmaan kiinnostusta japanilaisiin miekkoihin. Lisää saa kysyä ja kuvia pyytää. Monet ovat varmaan nähneet nämä Huudossakin myynnissä jossain välissä.

Sivari vain alkaa taas painaa päälle, kuukauden kesäloma loppuu, joten näytöt on sovittava erikseen. Onnistuvat ainakin Porin suunnalla kun olen kotona ja Tampereen suunnalla kun olen töissä.

Nämä on myytävä, jotta saisin nihonto-budjettiini lisää rahaa.

Tässä siis myytävät kohteet: James Raw Katana, Paul Chen Custom Practical Plus Katana, Kris Cutlery Tanto, Kiinassa tehty tanto. (pahoittelen isoja kuvia, siksi muut linkkeinä, teksti on lähes sama, jota käytin Huudossa, siksi pahoittelen myös toistamista)

James Raw Katana

http://i7.photobucket.com/albums/y279/G ... G_2879.jpg


Myyn yhden kokoelmani helmistä, koska haaveissa toinen nihonto. Kyseinen miekka on Etelä-Afrikkalaisen James Rawn tekemä. Miekka on karkaistu öljyyn, joten hamon (karkaisulinja) on himmeä. Miekka on ns. tameshigiri- eli leikkauskiillotuksessa. Sepän kotisivuilta http://www.rawblades.com voi tutkailla hänen hintaesimerkkejään, mutta ottakaa huomioon alv+tullit Suomeen tuotaessa.

Nagasa: 73,5cm (n. 2 shaku 4 sun 1 bu)
Tsuka: 35cm (n. 1 shaku 1 sun 5 bu)
Koko pituus: 111,5cm
Kissaki: 39mm
Motohaba: 33mm
Sakihaba: 26mm
Motokasane: 6mm
Sakikasane: 5mm

Terä: Miekan terä on 73,5cm pitkä (n. 2 shaku 4 sun 1 bu). Terä on lämpökäsitelty ja karkaistu. Terän linjat ovat melko terävät. Terän leveys habakin lähellä on leveähkö 33mm. Terä kapenee kissakia kohti ja yokoten kohdalla leveys on 26mm. Terän paksuus on habakin lähellä 6mm ja yokoten kohdilla 5mm. Sepän itsensä mukaan hänen öljyyn karkaistut teränsä ovat todella kestäviä. Yksi pieni nickki, muutama erittäin pieni tahra ja pari pientä naarmua. Kissakin kärki on noin mm rullaantunut. Leikkaamiseen tämä taitaa olla kova miekka, itse en ole mitään leikannut, mutta edellinen omista kyllä.

Koshirae: Miekan koshirae on tehty Yhdysvalloissa. Fuchi ja kashira ovat Patrick Hastingsin tekemät (nimen pitäisi jo sanoa harrastajille paljon). F/K ovat kivikuviota. Menukit ovat antiikkia ja esittävät jotain eläimiä. Tsuka on huikeat 35cm (n. 1 shaku 1 sun 5 bu) pitkä. Tsukamaki on siniharmaata silkkiä katate-maki tyyliin ja alla on mustaa rauskunnahkaa. Maki on aloitettu ns. väärältä puolelta, mutta ei käytännössä haittaa mitään. Tsubasta ja seppoista minulla ei ole tarkempaa tietoa. Habaki on ilmeisesti kuparia.

Miekan mukana ei tule sayaa (tuppea). Vastaan mielelläni kaikkiin kysymyksiin parhaani mukaan. Lisäkuvia pyydettäessä. Miekan näytöt onnistuvat kunhan otat ajoissa yhteyttä. Sovitaan yhdessä aika. Sivari kun painaa päälle ja miekka on kotipaikkakunnallani…

Lisää kuvia:
Koko miekka: http://i7.photobucket.com/albums/y279/G ... G_2879.jpg
Kissaki: http://i7.photobucket.com/albums/y279/G ... G_2883.jpg
Tsuba & Habaki: http://i7.photobucket.com/albums/y279/G ... G_2885.jpg
Omote: http://i7.photobucket.com/albums/y279/G ... G_2887.jpg
Ura: http://i7.photobucket.com/albums/y279/G ... G_2880.jpg

Hinta: 750€, sis. postikulut.

Paul Chen Custom PPK

http://i7.photobucket.com/albums/y279/G ... G_2901.jpg

Tämän halvemmaksi tämä ei mene. Hinta on siis alle tavallisen PPK:n hinta Suomessa. Noihin Citadelin koshirae osiin kun meni jo siinä 100€.

Oma pitkäaikaisprojektini on nyt myynnissä. Rahaa pitäisi nihonto-budjettiin kerätä, joten pitkin hampain luovun tästä miekasta. Olen nähnyt tässä projektissa todella paljon vaivaa ja oppinut asioita matkan varrella. Kaikki miekan ns. kustomoinnit ovat itseni tekemiä. Osa niistä onnistunut paremmin kuin toiset, mutta kokonaisuuteen olen suhteellisen tyytyväinen.

Nagasa: 70cm (n. 2 shaku 3 sun 1 bu)
Tsuka: 27cm (n. 8 sun 9 bu)
Koko pituus: 99,5cm
Kissaki: Kiillotus kesken
Motohaba: 30mm
Sakihaba: 22mm
Motokasane: 5mm
Sakikasane: 4mm
Saya: 74,5cm
Koko pituus sayassa: 102,5cm

Terä: Terä on normaali PPK:n terä. Mitat ovat esitetty yllä. Olen kuitenkin itse kiillottanut sen. Kuten kuvista näkyy, nyt näkyvä hamon on oikea, eikä sitä ole etsattu, kuten alkuperäistä. Miekan geometria on yhä tavallinen shinogi-zukuri, vaikka kissakia ei ole oikeaoppisesti kiillotettu (geometria muistuttaa nyt hieman shobu-zukuria). En osannut kiillottaa terään yokotea, jossa oikeasti geometria muuttuisi ja kosmeettiset versioni näyttivät karuilta, joten päätin jättää sen tuollaiseksi. Ei vaikuta leikkaamisessa ei muutenkaan mitään, vain kosmeettinen virhe.

Koshirae: Tässä olen nähnyt todella vaivaa. Koshiraen osat ovat Citadelilta. Kyseisen valmistajan kotisivut ovat http://www.katanas-citadel.com. Tsuba on ilmeisesti lootuksen-muotoinen. Sepat ovat hopeanväriset. Fuchi ja kashira ovat lohikäärme-kuvioiset. Habakin olen itse kiillottanut kiiltävämmäksi kuin tavallisen. Olen lyhentänyt ja muotoillut kahvaa tavallisesta PPK:n kahvasta paljon eroavaksi. Tsukamaki on minun itseni tekemä. Se on nyttemmin jo käytössä löystynyt. Se on tummansinistä silkkiä hineri-maki tyyliin. Alla on rauskunnahka paneelit. Menukit ovat lohikäärme-kuvioiset ja gyaku-tyyliin laitetut. Saya on itseni lyhentämä ja maalaama. Myös sayan kurikata on minun tekemäni, kuten myös itse punottu sageo. Sayan kaksivärimaalaus on melko onnistunut. Siinä on kyllä muutamia maalausvirheitä, joita olen hieman paikkaillut huonolla menestyksellä.

Vastaan mielelläni kaikkiin kysymyksiin parhaani mukaan. Lisäkuvia pyydettäessä. Miekan näytöt onnistuvat kunhan otat ajoissa yhteyttä. Sovitaan yhdessä aika. Sivari kun painaa päälle ja miekka on kotipaikkakunnallani…

Lisää kuvia:
Kashira: http://i7.photobucket.com/albums/y279/G ... G_2909.jpg
Kissaki: http://i7.photobucket.com/albums/y279/G ... G_2907.jpg
Menuki: http://i7.photobucket.com/albums/y279/G ... G_2906.jpg
Habaki: http://i7.photobucket.com/albums/y279/G ... G_2905.jpg
Saya: http://i7.photobucket.com/albums/y279/G ... G_2904.jpg
Tsuba: http://i7.photobucket.com/albums/y279/G ... G_2903.jpg
Hamon: http://i7.photobucket.com/albums/y279/G ... G_2902.jpg
Sayassa: http://i7.photobucket.com/albums/y279/G ... G_2899.jpg

Hinta: 290€, sis. postikulut

Kris Cutlery Tanto

http://i7.photobucket.com/albums/y279/G ... G_3004.jpg

Kris Cutleryn tekemä tanto. Tämä malli ei ole enää heidän mallistossaan. Tanto on U-no-kubi-zukuri aikuchi koshiraessa. Tsukamaki ja rauskunnahka ovat edellisen omistajan tekemiä. Maki on mustasta silkistä tehty jabara-katate-maki valkoisen rauskunnahan päällä. Lohikäärme menukit ovat liimattu. Loput koshiraen osat on tehty messingistä. Saya on puunvärinen, siinä on messinkinen koiguchi. Habaki on myös messinkiä.

Zukuri: U-no-kubi
Mune: Iori-mune
Total length: 37cm
In saya: 39cm
Nagasa: 23,5cm
Tsuka: 12cm
Motohaba: 27mm
Motokasane: 6mm
Sakikasane: 4mm

Kuva tsukasta: http://i7.photobucket.com/albums/y279/G ... G_3006.jpg

Hinta: 140€, sis postikulut.

Kiinassa valmistettu tanto

http://i7.photobucket.com/albums/y279/G ... G_2915.jpg

Kiinalaisen valmistajan tekemä tanto. Materiaalina ilmeisesti 1045 hiiliteräs.

Koko pituus: 45,5cm
Koko tanto: 40cm
Saya: 34cm
Nagasa: 26,5cm
Tsuka: 11,5cm
Motohaba: 29mm
Sakihaba: 19mm
Motokasane: 5mm
Sakikasane: 4mm

Tanto on aikuchi-koshirae shobu-zukuri geometrialla. Terään on etsattu suguha hamon. Tsukamaki on itseni punoma, se tosin alkaa väärältä puolelta, jotta sen sai loppumaan oikein. Sayassa on tsuno-gaeshi koukku.

Lisää kuvia:
Sayassa: http://i7.photobucket.com/albums/y279/G ... G_2911.jpg
Omote: http://i7.photobucket.com/albums/y279/G ... G_2912.jpg
Ura: http://i7.photobucket.com/albums/y279/G ... G_2914.jpg
Boshi: http://i7.photobucket.com/albums/y279/G ... G_2919.jpg
Kashira: http://i7.photobucket.com/albums/y279/G ... G_2921.jpg

Tsukamaki alkaa väärältä puolelta pääasiassa siksi että megukin saisi ulos. Tanton mukana tulee lohikäärmekuvioinen säilytyslaatikko. Samanlainen kun näissä kiinalaisissa tuotteissa yleensä.

Hinta: 55€, sis. postikulut.


Ylipotkija: Ylileveät kuvat muutettu linkeiksi.
Jussi Ekholm

Kuvake
Jussi Ekholm
etupotkija
Viestit ketjussa: 2
Viestit: 506
Lauteille: maalis 2, 2008
Paikkakunta: Tampere
Etulaji: Miekkojen keräily

#2

Viesti Jussi Ekholm » elo 8, 2008, 18.44

Viikko kulunut ja vedän nämä pois täältä myynnistä. 170 kertaa luettu, muttei yhtään edes varovaista kyselyä. Nämä siirtyvät sitten tuonne jo edellä mainittuun paikkaan myyntiin.
Jussi Ekholm

rohejack
kokeilupotkija
kokeilupotkija
Viestit ketjussa: 1
Viestit: 2
Lauteille: elo 13, 2011

Myydään Japanilaisia miekkoja

#3

Viesti rohejack » elo 15, 2011, 04.52

Terve,

Olen kiinnostunut Paul Chen Custom Practical Plus Katanasta, olen etsinyt tämän kaltaista tuoteitta Turussa ja Stadissa. Onko kyseinen miekkä myyty? Olisin kiinnostunut osatamaan juuri senlaisen katana.

YtPalaa sivulle Basaari

Lauteilla

Potkulaisia lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 0 kurkkijaa