En ole ihan varma kuka on suutari ja kuka räätäli, mutta liittyykö tämä Borgin artikkeli nyt oikeasti flammeen linkkaamaan systemaattiseen kirjallisuuskatsaukseen? Lukaisin Borgin artikkelin nopeaa ja siinähän keskitytään 250 sanan tiivistelmien lukemiseen ja siitä vedettäviin johtopäätöksiin? Flammee ei postannut pelkkää abstraktia.Mika kirjoitti: ↑helmi 13, 2024, 19.10
Mutta on se tietysti hyvä, että jutunjuurta riittää.
Suosittelen myös lukemaan ihan ajatuksella tämän Patrik Borgin ajattoman artikkelin.
https://potku.net/pubmed-on-tietolinkki-ei-tietolahde/
Suutari pysyköön lestissään.
Toki Flammee spekuloi rohkeasti että voisiko tästä lihasten happamuuden neutraloimisesta vetää johtopäätöksiä myös PH-dieetin suhteen. Kaipa se sitten triggeröi, mutta tuntuu vähän kohtuuttomalta näin keskustelupalstalla, ettei voisi rehellisesti spekuloida aiheella - varsinkin kun mies ihan itse tunnusti spekuloivansa ja että tässä puhutaan vähän eri asiasta.
Onko joku tähän ketjuun osallistuneista lukenut tuota katsausta tai muuten selvillä nykyteoriasta ruokasoodan vaikutusmekanismeista lihasten happamoitumiseen?
Koska ainakin minun käsittääkseni lihakset tosiaan happamoituvat tarpeeksi kovassa rasituksessa - myös alle tuon tässä ketjussa esitetyn 7,40 -0,05. Sinne jonnekin 6,5 asti lukemani perusteella. Onko tähän vastaväitteitä? Tämähän ei tarkoita, että vatsalaukussa happamuus muuttuisi. Mutta voinee sanoa, että "keho happamoituu" tai "menee hapoille" ihan kansankielisesti.
Ja - niinkuin jo sanoin - nyt olisi ihan mielenkiintoista tietää, että millä mekanismilla se ruokasooda mahdollisesti puskuroi tai neutralisoi tai miten ikinä vaikuttaakaan lihasten happamoitumiseen.
Tai jos se ei voi vaikuttaa lihasten happamuuteen, koska se nautitaan suun kautta, niin miksi se parantaa suorituskykyä?