Voit luoda tilin myös sosiaalisen median tunnuksillasi. Klikkaa alta. :)

Kuva

Kokkaaminen

Pannu aina kuumana ja pöydissä tilaa. Keskustelua kamppailulajien ulkopuolelta.

Valvoja: Valvoja

Vastaa

Osaatko kokata?

Olen mies ja kyllä osaan, hyvinkin
54
42%
Olen mies ja osaan jonkin verran
44
34%
Olen mies ja pystyn juuri pitämään itseni (ja läheiseni) eväissä
8
6%
Olen mies ja osaan tehdä voikkarin
8
6%
Olen nainen ja kyllä osaan, hyvinkin
11
8%
Olen nainen ja osaan jonkin verran
4
3%
Olen nainen ja pystyn juuri pitämään itseni (ja läheiseni) eväissä
1
1%
Olen nainen ja osaan tehdä voikkarin
0
Ei ääniä
 
Ääniä yhteensä: 130

Kari Aittomäki
päähänpotkija
Viestit tässä aiheessa: 23
Viestit: 13076
Lauteille: Helmikuu 2006
Paikkakunta: Kokkola
Tykännyt: 73 kertaa
Tykätty: 292 kertaa
Kuukauden kynäilijä

Kokkaaminen

#331

Viesti Kari Aittomäki » joulu 4, 2019, 08.45

Olin perkeles viikonlopun sairaalaruo'alla.
Vika mässy oli joku mystinen kaalikääryle, en tiedä oliko täyte lihaa vai kalaa.
Se kaalinmakeus oli aivan liikaa.

Tiistaina eli tänään eli eilen tein kunnon häränruoskan, selkäfileen alaviidenneksen jonka viiltelin kannasviipaleiksi.
Siis koko käikäleen viipaleiksi siten että sitomaan jäi juuri.
Sai hengittää parituntia, voitelin voi/rypsiöljyllä jossa valkosipulia ja pippuria boostina..
Suikaleitten väliin herkkusienipalasia ja paprikaa. Ja sipulia.

Hyvä basmatiriisipeti, tosilyhyt paistonapautus ja juomana reilu olut.
Kastikkeitta en tohtinut lähteä, häneksi ne ois kuitengin mennyt.

Hyvin jytisi. Saa taas antaa neuvoja soosin ja muittennin suhteen, hyvin maistu mutta neuvoja otan vastaan tack.


Kuvake
Mjölnir
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 48
Viestit: 23033
Lauteille: Joulukuu 2005
Paikkakunta: Valkeakoski
Etulaji: Jyrki Saario Defendo
Sivulajit: Potkunyrkkeily, BJJ
Takalajit: Krav Maga, Hokutoryu Ju-jutsu, Escrima, Aikido, Muay Thai, Shootfighting
Tykännyt: 41 kertaa
Tykätty: 262 kertaa
Viesti:

Kokkaaminen

#332

Viesti Mjölnir » joulu 4, 2019, 22.49

"Vaikka minä vaeltaisin pimeässä laaksossa, en pelkäisi mitään pahaa, sillä minä olen pahin pimeys laaksossa"
-Psalmi 23:4 (modattu)

Instructor Petteri
Defendo Green Director
Liity etupotkijaksi

Kuvake
Mjölnir
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 48
Viestit: 23033
Lauteille: Joulukuu 2005
Paikkakunta: Valkeakoski
Etulaji: Jyrki Saario Defendo
Sivulajit: Potkunyrkkeily, BJJ
Takalajit: Krav Maga, Hokutoryu Ju-jutsu, Escrima, Aikido, Muay Thai, Shootfighting
Tykännyt: 41 kertaa
Tykätty: 262 kertaa
Viesti:

Kokkaaminen

#333

Viesti Mjölnir » joulu 4, 2019, 22.51

Kari Aittomäki kirjoitti:
joulu 4, 2019, 08.45
Olin perkeles viikonlopun sairaalaruo'alla.
Vika mässy oli joku mystinen kaalikääryle, en tiedä oliko täyte lihaa vai kalaa.
Se kaalinmakeus oli aivan liikaa.

Tiistaina eli tänään eli eilen tein kunnon häränruoskan, selkäfileen alaviidenneksen jonka viiltelin kannasviipaleiksi.
Siis koko käikäleen viipaleiksi siten että sitomaan jäi juuri.
Sai hengittää parituntia, voitelin voi/rypsiöljyllä jossa valkosipulia ja pippuria boostina..
Suikaleitten väliin herkkusienipalasia ja paprikaa. Ja sipulia.

Hyvä basmatiriisipeti, tosilyhyt paistonapautus ja juomana reilu olut.
Kastikkeitta en tohtinut lähteä, häneksi ne ois kuitengin mennyt.

Hyvin jytisi. Saa taas antaa neuvoja soosin ja muittennin suhteen, hyvin maistu mutta neuvoja otan vastaan tack.
Ota paistoliemi talteen, lisää siihen tilkka kermaa, suolaa ja pippuria ja keitä hetki kasaan
"Vaikka minä vaeltaisin pimeässä laaksossa, en pelkäisi mitään pahaa, sillä minä olen pahin pimeys laaksossa"
-Psalmi 23:4 (modattu)

Instructor Petteri
Defendo Green Director
Liity etupotkijaksi

Kari Aittomäki
päähänpotkija
Viestit tässä aiheessa: 23
Viestit: 13076
Lauteille: Helmikuu 2006
Paikkakunta: Kokkola
Tykännyt: 73 kertaa
Tykätty: 292 kertaa
Kuukauden kynäilijä

Kokkaaminen

#334

Viesti Kari Aittomäki » joulu 5, 2019, 03.46

Niin, siis tollasissa nauta-sihautteluissa se käikäle on voideltu ja paistoaika on lyhyt. Pannussa hyvin ohut kerros jotain.
Teeluupihvit olen joskus täräyttänyt vain hieroen ton mun valurautapannun silavalla ja kuumentamalla tosi kovin. Raaka peli. Parempaa kuin paljolla voilla.
- saako muuten t-boneseja mistään enää, vieläkö se hullulehmäjuttu rajoittaa?

Eli paistoliemi on mallia ruokalusikka?

Kiitos silti.
Onko noista ostosooseista mihinkään, olen lukenut haukkumisia melkein vain?

Kuvake
Mjölnir
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 48
Viestit: 23033
Lauteille: Joulukuu 2005
Paikkakunta: Valkeakoski
Etulaji: Jyrki Saario Defendo
Sivulajit: Potkunyrkkeily, BJJ
Takalajit: Krav Maga, Hokutoryu Ju-jutsu, Escrima, Aikido, Muay Thai, Shootfighting
Tykännyt: 41 kertaa
Tykätty: 262 kertaa
Viesti:

Kokkaaminen

#335

Viesti Mjölnir » joulu 5, 2019, 08.05

Oikeastaan kastike voi olla vaikka hiukan oliiviöljyä lihan päälle. Tai tuorejuustoa sulamaan pannulle. Yksi helppo ja hyvä kastike lihalle on: heitä pippurituorejuusto pannulle ja anna sulaa, lisää kermaa jos haluat juoksevampaa. Se on siinä


T-luupihvit ovat hankalia löytää, lähinnä siksi että ne eivät ole ”muodissa”. Lihakauppias on sellaiset joskus tehnyt pyynnöstä, nyt pariin vuoteen en oikeen nautaa ole syönyt, kun käytännössä kaikki liha mitä kulutan on riistaa. Poikkeuksena, kun vaihdettiin tutun luomulammasfarmarin kanssa riistaa ja lammasta päittäin
"Vaikka minä vaeltaisin pimeässä laaksossa, en pelkäisi mitään pahaa, sillä minä olen pahin pimeys laaksossa"
-Psalmi 23:4 (modattu)

Instructor Petteri
Defendo Green Director
Liity etupotkijaksi

Kari Aittomäki
päähänpotkija
Viestit tässä aiheessa: 23
Viestit: 13076
Lauteille: Helmikuu 2006
Paikkakunta: Kokkola
Tykännyt: 73 kertaa
Tykätty: 292 kertaa
Kuukauden kynäilijä

Kokkaaminen

#336

Viesti Kari Aittomäki » joulu 6, 2019, 02.17

Kiitoksia, kokeilen nyt itsenäisyyspäivänä heti.

Teeluu on kyllä herkkua.. täytyypä mennä kyselemään noilta muutamalta palvelutiskiltä miten onnistuis. Kun ovat yrittäjiä kaupan tiloissa.
Mjölnir kirjoitti:
joulu 5, 2019, 08.05
..nyt pariin vuoteen en oikeen nautaa ole syönyt, kun käytännössä kaikki liha mitä kulutan on riistaa.
Tosta ei enää miehevyyskertointa lauseeseen saa lisää, etenkin kun kirjoittajana on menestyvä myllytysmaikka ja ex-hävittäjäkuski. :-8

Perkeles.
Potkulaiset jotka tykkäävät kirjoittajan Kari Aittomäki viestistä:
Mjölnir

Kuvake
AlexMachine
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 25
Viestit: 5396
Lauteille: Elokuu 2006
Paikkakunta: Vaasa
Etulaji: Nyrkkeily
Sivulajit: Sra, IDPA
Takalajit: Mil Fight, Pekiti Tirsia, Escrima
Tykännyt: 80 kertaa
Tykätty: 141 kertaa

Kokkaaminen

#337

Viesti AlexMachine » joulu 6, 2019, 12.23

Kari Aittomäki kirjoitti:
joulu 6, 2019, 02.17
Kiitoksia, kokeilen nyt itsenäisyyspäivänä heti.

Teeluu on kyllä herkkua.. täytyypä mennä kyselemään noilta muutamalta palvelutiskiltä miten onnistuis. Kun ovat yrittäjiä kaupan tiloissa.
Mjölnir kirjoitti:
joulu 5, 2019, 08.05
..nyt pariin vuoteen en oikeen nautaa ole syönyt, kun käytännössä kaikki liha mitä kulutan on riistaa.
Tosta ei enää miehevyyskertointa lauseeseen saa lisää, etenkin kun kirjoittajana on menestyvä myllytysmaikka ja ex-hävittäjäkuski. :-8

Perkeles.
Ainakin Vaasan Mini-Manin lihatiskiltä olen saanut t-luupihvejä tilattua. Luulisi Kokkolassakin onnistuvan.
People are what they do, not what they say, not what they think, not what they pretend to be.

MikkeM
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 25
Viestit: 1561
Lauteille: Heinäkuu 2009
Paikkakunta: Klaukkala.
Tykännyt: 24 kertaa
Tykätty: 10 kertaa

Kokkaaminen

#338

Viesti MikkeM » joulu 6, 2019, 13.06

Mausteista saa paremmin makua irti,kun niitä öljyssä/voissa kuullottaa, kokonaisia pippureita voi paahtaa pannulla ja niistä lähtee huomattavasti paremmin makua.

Kuvake
Mjölnir
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 48
Viestit: 23033
Lauteille: Joulukuu 2005
Paikkakunta: Valkeakoski
Etulaji: Jyrki Saario Defendo
Sivulajit: Potkunyrkkeily, BJJ
Takalajit: Krav Maga, Hokutoryu Ju-jutsu, Escrima, Aikido, Muay Thai, Shootfighting
Tykännyt: 41 kertaa
Tykätty: 262 kertaa
Viesti:

Kokkaaminen

#339

Viesti Mjölnir » joulu 6, 2019, 19.52

"Vaikka minä vaeltaisin pimeässä laaksossa, en pelkäisi mitään pahaa, sillä minä olen pahin pimeys laaksossa"
-Psalmi 23:4 (modattu)

Instructor Petteri
Defendo Green Director
Liity etupotkijaksi

Kuvake
Mjölnir
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 48
Viestit: 23033
Lauteille: Joulukuu 2005
Paikkakunta: Valkeakoski
Etulaji: Jyrki Saario Defendo
Sivulajit: Potkunyrkkeily, BJJ
Takalajit: Krav Maga, Hokutoryu Ju-jutsu, Escrima, Aikido, Muay Thai, Shootfighting
Tykännyt: 41 kertaa
Tykätty: 262 kertaa
Viesti:

Kokkaaminen

#340

Viesti Mjölnir » joulu 7, 2019, 20.58

"Vaikka minä vaeltaisin pimeässä laaksossa, en pelkäisi mitään pahaa, sillä minä olen pahin pimeys laaksossa"
-Psalmi 23:4 (modattu)

Instructor Petteri
Defendo Green Director
Liity etupotkijaksi

Kuvake
MikaM
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 10
Viestit: 3367
Lauteille: Marraskuu 2009
Paikkakunta: Kaarina
Etulaji: Jumppa
Takalajit: Judo, nyrkkeily, Bujinkan, Defendo, Hokuto, kb, Wing Tsun
Tykännyt: 29 kertaa
Tykätty: 77 kertaa

Kokkaaminen

#341

Viesti MikaM » joulu 8, 2019, 08.37

Lanttu-pippurijuusto-pipari! Nyt ei riitä mielikuvitus mieltämään tuota makua. Mistä tuollainen edes tulee mieleen? Siinä on kolme melko erilaista ja vahvaa makua. Oletan silti, että hyvää oli.
"When you talk, you only repeat what you already know. But if you listen, you may learn something new."
- Dalai Lama

Kuvake
Ile
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 6
Viestit: 5201
Lauteille: Lokakuu 2009
Tykännyt: 253 kertaa
Tykätty: 194 kertaa

Kokkaaminen

#342

Viesti Ile » joulu 8, 2019, 10.22

MikaM kirjoitti:
joulu 8, 2019, 08.37
Lanttu-pippurijuusto-pipari! Nyt ei riitä mielikuvitus mieltämään tuota makua.
Joo, kuulostaa vähän kirosanafiltterin muokkaamalta.

Kuvake
Jorge
päähänpotkija
Viestit tässä aiheessa: 15
Viestit: 9756
Lauteille: Kesäkuu 2008
Tykännyt: 16 kertaa
Tykätty: 26 kertaa

Kokkaaminen

#343

Viesti Jorge » joulu 8, 2019, 12.47

Kari Aittomäki kirjoitti:
joulu 5, 2019, 03.46
Onko noista ostosooseista mihinkään, olen lukenut haukkumisia melkein vain?
Suuri osa melko huonoja kaikenlaisine maunvahvistajineen ja lisäaineineen. Mutta nykyään saa jo kunnollisia valmisteita soossipohjiksi; esim. tässä on jo kunnon raaka-aineet. Itselleni, tosin, negatiivisena puolena on se, että tuossa on jo suolaa valmiiksi.

https://www.foodie.fi/entry/lihaliemi/6416796728013

Itse tykkäisin laittaa (tarvittaessa) suolaa vasta loppuvaiheessa; suolaton liemi antaa parempaa joustoa kokoonkeittäessä eli tehdessä reduktiota. Homman juonena on siis maun tiivistäminen, mutta valmiiksi suolatussa tiivistyy myös suolaisuus.

Kuvake
Mjölnir
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 48
Viestit: 23033
Lauteille: Joulukuu 2005
Paikkakunta: Valkeakoski
Etulaji: Jyrki Saario Defendo
Sivulajit: Potkunyrkkeily, BJJ
Takalajit: Krav Maga, Hokutoryu Ju-jutsu, Escrima, Aikido, Muay Thai, Shootfighting
Tykännyt: 41 kertaa
Tykätty: 262 kertaa
Viesti:

Kokkaaminen

#344

Viesti Mjölnir » joulu 8, 2019, 18.38

MikaM kirjoitti:
joulu 8, 2019, 08.37
Lanttu-pippurijuusto-pipari! Nyt ei riitä mielikuvitus mieltämään tuota makua. Mistä tuollainen edes tulee mieleen? Siinä on kolme melko erilaista ja vahvaa makua. Oletan silti, että hyvää oli.
Helkkarin hyvää
"Vaikka minä vaeltaisin pimeässä laaksossa, en pelkäisi mitään pahaa, sillä minä olen pahin pimeys laaksossa"
-Psalmi 23:4 (modattu)

Instructor Petteri
Defendo Green Director
Liity etupotkijaksi


Vastaa

Lauteilla

Potkulaisia lukemassa tätä aluetta: Kari Aittomäki ja 2 kurkkijaa