Etsitkö kamppailuharrastusta? Aloita suoraan tästä uusi aihe valmiiden kysymysten kanssa ja odota, kun konkarit vastaavat sinulle. :boxing2:

Kokkaaminen

Pannu aina kuumana ja pöydissä tilaa. Keskustelua kamppailulajien ulkopuolelta huumoria unohtamatta. :)

Valvoja: Valvoja

Osaatko kokata?

Olen mies ja kyllä osaan, hyvinkin
58
41%
Olen mies ja osaan jonkin verran
46
33%
Olen mies ja pystyn juuri pitämään itseni (ja läheiseni) eväissä
10
7%
Olen mies ja osaan tehdä voikkarin
8
6%
Olen nainen ja kyllä osaan, hyvinkin
13
9%
Olen nainen ja osaan jonkin verran
4
3%
Olen nainen ja pystyn juuri pitämään itseni (ja läheiseni) eväissä
1
1%
Olen nainen ja osaan tehdä voikkarin
0
Ei ääniä
 
Ääniä yhteensä: 140

Kuvake
Mjölnir
etupotkija
Viestit: 24850
Lauteille: Joulukuu 2005
Paikkakunta: Valkeakoski
Etulaji: Jyrki Saario Defendo
Sivulajit: Potkunyrkkeily, BJJ
Takalajit: Krav Maga, Hokutoryu Ju-jutsu, Escrima, Aikido, Muay Thai, Shootfighting

Kokkaaminen

Viesti Mjölnir »

Vähän oli parempi lounas tänä lauantaina. Haettiin lisää oppia



Rôtisseurien riistaruokaworkshop Raisiossa. Kuningasrapua, peuratartar, peurawellington ja kuusenkerkkäjäätelö sekä marinoitua raparperia. Siitä intoutuneena kotona grillattu kauriin sisäpaisti, savustettu palsternakkapyre, hiillostettua purjoa, pikkelöityä kirsikkatomaattia ja sinappiemulsio


Kuva
"Vaikka minä vaeltaisin pimeässä laaksossa, en pelkäisi mitään pahaa, sillä minä olen pahin pimeys laaksossa"
-Psalmi 23:4 (modattu)

Instructor Petteri
Defendo Green Director
Liity etupotkijaksi
Kuvake
Mjölnir
etupotkija
Viestit: 24850
Lauteille: Joulukuu 2005
Paikkakunta: Valkeakoski
Etulaji: Jyrki Saario Defendo
Sivulajit: Potkunyrkkeily, BJJ
Takalajit: Krav Maga, Hokutoryu Ju-jutsu, Escrima, Aikido, Muay Thai, Shootfighting

Kokkaaminen

Viesti Mjölnir »



Peuranvasa-rusakkotartar, pikkeilöity purjo-tomaatti ja sinappimajoneesi.

Tämän reseptin sain @rotisseursfinland Turun voutikunnan järjestämällä ’metsän ja meren riistaa’ -kokkausworkshopissa ja sovelsin muistini mukaan, koska eihän ohjeita sen jälkeen lueta, kun ne kerran on katsottu 😁

Rusakon sisäfileet ja peuranvasan paistin paloja, joista kalvot on poistettu jauhetaan karkealla. Mylly on hyvä puhdistaa keittämällä osat ja antamalla jäähtyä ennen käyttöä. N 80-100g / syöjä lihaa on hyvän kokoinen alkupala-annos.

Marinadiin valkosipulinkynsi, varhaissipulia, cornichon-kurkkuja, kapriksia, dijon-sinappia, kurkkujen lientä, kapristen lientä, oliiviöljyä ja suolaa. Laita sopiva määrä lihan joukkoon, tarkista maistamalla suolan määrä seoksessa ja nosta kylmään odottamaan.

Pikkelöintiliemi: 1-2-3 osaa etikkaa-sokeria-vettä, kiehauta ja anna jäähtyä. Halkaise pikkutomaatit ja leikkaa purjo ohuiksi suikaleiksi tai kiekoiksi ja laita liemeen maustumaan.

Laita sauvasekoittimen soseutusastiaan yksi kananmuna, ruokalusikallinen dijon-sinappia, 1 tl valkoviinietikkaa, 1/2 tl suolaa ja 2dl öljyä. Ala sekoittaa sauvasekoittimella pohjasta sekoitinta hitaasti nostaen sitä mukaan kuin massa emulgoituu. Tarkista maku ja nosta kylmään odottamaan.

Muotoile muotilla lihamassasta pihvi, asettele lautaselle aineet ja koristele esim persiljalla tai ruohosipulilla.

#peura #rusakko #metsästäpöytään #riistaruoka #tartar #pikkelöity #kotigourmet #chainedesrotisseurs #kokkaavatmiehet
"Vaikka minä vaeltaisin pimeässä laaksossa, en pelkäisi mitään pahaa, sillä minä olen pahin pimeys laaksossa"
-Psalmi 23:4 (modattu)

Instructor Petteri
Defendo Green Director
Liity etupotkijaksi
Kuvake
Mjölnir
etupotkija
Viestit: 24850
Lauteille: Joulukuu 2005
Paikkakunta: Valkeakoski
Etulaji: Jyrki Saario Defendo
Sivulajit: Potkunyrkkeily, BJJ
Takalajit: Krav Maga, Hokutoryu Ju-jutsu, Escrima, Aikido, Muay Thai, Shootfighting

Kokkaaminen

Viesti Mjölnir »



Rusakonfile-wellington, madeirasipuli, grillattu parsa, porkkanat ja punaviinikastike

Idean tähän sain @rotisseursfinland Turun voutikunnan järjestämän ’metsän ja meren riistaa’ kokkaus-workshopissa, jossa teimme wellingtonin pihviä peuran ulkofileestä. Joku oli unohtanut hankkia parmankinkkua ja file käärittiin kinkun sijaan lehtikaaliin. Minusta oiva idea, sillä riista on niin hienoa raaka-ainetta, että parmankinkku vie huomiota siltä liikaa.

2 hlö annos
Sulatin kaksi rusakon ulkofilettä ja leikkasin kalvottomiksi, annoin hetken omenapuusavua Sagen savustuspistoolilla, suolasin ja vakumoin. Sous-vide, 49,5C noin puolitoista tuntia. Yleiskoneella ajoin puoli litraa paistettuja suppilovahveroita tahnaksi, joukkoon varhaissipulin varsia ja teelusikallinen dijon-sinappia. Kolme lehtitaikinalevyä kaulitaan yhteen. Ryöpätään n 100g lehtikaalia, josta on keskiruode poistettu. Taputellaan mahdollisimman kuivaksi. Paistetaan fileet kuumalla pannulla, kuivataan talouspaperilla, päällystetään sienitahnalla ja kauttaaltaan lehtikaalilla. Kiedotaan taikinaan ja tehdään pinnalle koristeviillot sekä voidellaan kanamunaa. Paistetaan 200C uunissa, kunnes taikinakuori on kauniin ruskea. Tarjotaan madeirassa keitetyn varhaissipulien, keitettyjen porkkanoiden ja grillatun parsan kanssa (jotka lämmitin pannulla ennen tarjoilua). Kastikkeeseen riistalientä keitetään kokoon, loraus punaviiniä, ripaus suolaa ja nokare voita.

#rusakko #wellington #riistaruoka #kokkaavatmiehet #metsästäpöytään #lähiruoka #chainedesrotisseurs
"Vaikka minä vaeltaisin pimeässä laaksossa, en pelkäisi mitään pahaa, sillä minä olen pahin pimeys laaksossa"
-Psalmi 23:4 (modattu)

Instructor Petteri
Defendo Green Director
Liity etupotkijaksi
Kuvake
Mjölnir
etupotkija
Viestit: 24850
Lauteille: Joulukuu 2005
Paikkakunta: Valkeakoski
Etulaji: Jyrki Saario Defendo
Sivulajit: Potkunyrkkeily, BJJ
Takalajit: Krav Maga, Hokutoryu Ju-jutsu, Escrima, Aikido, Muay Thai, Shootfighting

Kokkaaminen

Viesti Mjölnir »



Talousmuikku, eli kuore/norssi tuotantoon. Sisukset ja pää pois, suolaa, etikkaa ja sitruunamehua marinadiin. Pikkelöidään porkkanaa ja varhaissipulia, ruskistetaan voita jossa varhaissipulinvarsia, sitten sekoitetaan sama määrä voita joukkoon ja jäähdytetään. Kalat kieritellään ruisjauhoissa ja paistetaan voissa. Tarjotaan Rymättylän Viljaisten tilan varhaisperunoiden, pikkelöityjen kasvisten ja sipulivoin kanssa. #kalaruoka #kuore #norssi #varhaisperuna #kokkaavatmiehet #chainedesrotisseurs #kotikokki
"Vaikka minä vaeltaisin pimeässä laaksossa, en pelkäisi mitään pahaa, sillä minä olen pahin pimeys laaksossa"
-Psalmi 23:4 (modattu)

Instructor Petteri
Defendo Green Director
Liity etupotkijaksi
Kuvake
Jorge
päähänpotkija
Viestit: 11357
Lauteille: Kesäkuu 2008

Kokkaaminen

Viesti Jorge »

No nyt on kunnollista!

Ei se kuore tosiaan pelkkä kuhansyötti ole, vaikka sellaisena erittäin toimiva; noin hyvänkokoisesta kuoreesta kelpaa kyllä tehdä herkkuruokaa.

Seuraajat

aatus
Kuvake
Aleksi T
Kuvake
AlexMachine
halmehe
Kuvake
Kari Aittomäki
Kuvake
Kerkko
MikkeM
Kuvake
Mjölnir
nipsuli
Kuvake
Paanari
Kuvake
Point
Kuvake
Pyrkele
Sitav Abdullah
Taijin harjoittaja
tapsaattori
Tyrsky
Ville Heinonen
xYm