Etsitkö kamppailuharrastusta? Aloita suoraan tästä uusi aihe valmiiden kysymysten kanssa ja odota, kun konkarit vastaavat sinulle.
✋:. Meistä on hienoa, kun selailet Potkun, Pohjoismaiden suurimman kamppailulajiyhteisön keskusteluja. Toivottavasti löydät mielenkiintoisia keskusteluja ja otat reippaasti osaa niihin. Samassa voisit sallia Ad Block -ohjelmasi näyttää mainoksia Potkun sivuilla, jotta voimme jatkossakin ylläpitää näitä keskusteluja. Voit myös liittyä etupotkijaksi, jolloin yksi etusi on mainokseton Potku. Kiitos kun ymmärrät. 🙇♂️
Olen harrastanut liikuntaa vain satunnaisesti monen vuoden ajan. Vuosi sitten syksyllä kävin muutaman kerran aamulla (!) pienellä hölkkälenkillä. Keväällä 2012 en tehnyt erityisemmin mitään. Kesällä tuli tarvis säännölliseen liikkumiseen ja myös mahdollisuudet paranivat.
Heinäkuun puolivälistä kävin uimassa tunnin lähes joka päivä aina syyskuun alkuun asti. Peruskunto tuli kuntoon. Syksyllä alkoi sählyn peluu tunti kerran viikossa. Työkaveri houkutteli mukaan judoon syyskuun ja lokakuun vaihteessa. Lajia en osannut ajatella itselle sopivaksi, mutta jokin siinä kiehtoi (sitä se on tehnyt parisen vuotta aiemminkin). Harjoitusten aloituksen jälkeen monipuolistin lajivalikoimaa kevyeen punttisaliharjoitteluun.
Tällä hetkellä kuntoilurytmi on
2 x 1 h uintia, 1 h kuntosalia, 0,5 - 1 h sählyä ja 2 x 2 h judoa.
Ei ole vielä mitään erityistä kunto-ohjelmaa. Olen työntänyt jaloilla levyä, joka nostaa painoja noin 90 kg. Tätä noin 3 x 20 kertaa. Sitten olen vetänyt käsillä hihnaa alaspäin ja siinä nousee myös noin 90 kg. Tätä noin 20 kertaa. Jalkojen levitystä ja supistusta 3 x 15 kertaa, painoa en muista, mutta sopiva. Pidän tätä eritysien hyvänä kun näitä lihaksia ei kovasti normaalielämässä tule harjoiteltua. Sitten kehon vääntöä laitteella 3 x 10 kertaa. Tämäkin on erityisen hyvä selälle kun normaalielämässä ei näitä lihaksia niin tule käytettyä. Joskus poljen kuntopyörää. Tunti noissa menee tehdessä.
Jos ja kun harjoittelu vakiintuu, niin kehitän itselleni oikein ohjelman mielellään jonkun ammatti-ihmisen ohjaamana.
Judoa olen harrastanut nyt noin kuukauden. Eilen harkkojen jälkeen yksi työkaveri sanoi, että pitää mennä salille (kuntosali). Mukavaa kun fyysinen hyvä kunto leviää firmassa. Vaikuttanee firman tulokseen positiivisesti.
Tänään tutustuin seuran tatamiin. (Se ei ole normaali harjoittelupaikkamme.) Tein mukana joitakin juttuja junnuryhmän vierellä. Sitten harjoittelin ukemeita taakse. Niissä on vielä harjoittelemista. Ukemeissakin on erilaisia vaikeusasteita.
"Sinua ei voi heittää kun et osaa ukemia." Näin sanoi kouluttaja. Onkohan tässä olemassa jokin sääntö? En ole aiemmin kuullut. Tottakai muut ovat sen huomanneet, että pelkään vähän ylhäältä kaatumista.
sun on opeteltava niitä ukemeja sitä sivutaisukemia voi treenata himassa maton päälläkin
niin ja pyydä että joku kampeaa sua nurin tai o toshilla
opettele päälläseisonta kyynärillä tukien ja opettele hartiaseisontaan nousu pakittaen etunojapunerrusasenosta
kun osaat kuperkeikan nyritä päästä se tekemällä asentoon jossa lapaluut ja päkiät on matossa
se on ukemi joka estää alaselkää osumasta maahan ja on hyvä tehtäväksi siloinkun on ukena uhrautumisheitoa tekevälle
katso HJJ treenivideo jossa tehdään kaikki ukemit
Judoharjoittelua laajennettu ja uusia treenikavereita tullut. Uudet ihmiset hyvä juttu, ettei taito jää kapeaksi parin kolmen ihmisen kesken. Uudessa porukassa on tullut vastaan uusia lämmittelyliikkeitä.
Oheisliikkuminen on kasvanut. Nykyään yhteensä noin 8 tuntia viikossa. Vaativuustasoa haluan nostaa, jotta lihaskunto alkaisi kasvaa nopeammin. Tähän astinen taso on ollut hyvä siinä, että ei ole tullut kyllästymistä liian kovan harjoituksen takia. Liikkumiseen kuuluu vesiliikkumista, josta pidän paljon.
Jokunen treenikaveri on sanonut, että voimani ovat kasvaneet.
HeiaHeia sanoo, että olen käynyt tänä vuonna 6 kertaa judo-treeneissä. Jokainen treeni on 1,5 h - 2,5 h (28 päivän aikana). Tämän hetkinen vauhti on 4 kertaa viikossa, ellei esteitä tule!
Judoharjotuksia jatkettu normaaliin rytmiin. 6 tuntia viikossa riittää. Voiman kasvatus on tällä hetkellä tärkeintä kunnon ukemien oppimisen lisäksi. Taas on tunne, että harjoittelu on kivaa.
Kalenterin mukaan tänä vuonna käyty 31 judo-treeneissä. Puolen vuoden aikana kaksi matalasuhdannetta käyty läpi (tuntunut, ettei tässä etene yhtään) ja taas on yritystä havaittavissa. Flunssa on verottanut viikon verran harjoittelua pois. Opettelen otteiden nimiä DVD-levyltä oppiakseni ne ulkoa keltaiseen vyökokeeseen. Ukemeissa on vielä harjoittelemista.
Tänään suoritin keltaisen vyön. Ylitin omasta ja joidenkin muidenkin mielestä itseni. 7kk:n ajasta vasta viimeisen kuukauden aikana kokeeseen meno tuntui realistiselta. Harjoittelua on ollut arvioni mukaan 80 - 100 tuntia. Lähdin nollatasosta. Aluksi jalkojen liikuttelu tatamilla sidontaympyrässä ei onnistunut kun en jaksanut liikutella niitä! Painan noin 120 kg.
Judo on ollut erittäin hyvä laji. Notkeutta ja voimaa on tullut jonkin verran. Harjoittelu jatkuu jahka tästä pääsee takaisin arkirytmiin. Ja kun kipeä olkapää paranee (noin viikko pari). Keltainen vyö on ollut haaveiden päämäärä. Kohta voi asettaa uudet haaveet.