Etsitkö kamppailuharrastusta? Aloita suoraan tästä uusi aihe valmiiden kysymysten kanssa ja odota, kun konkarit vastaavat sinulle. :boxing2:

Petri Puolakka

Potkulaisten harjoituspäiväkirjat, joiden lukeminen edellyttää kirjautumista.

Valvoja: Valvoja

Petri Puolakka
ilmaanpotkija
Viestit: 14
Lauteille: Tammikuu 2015

Petri Puolakka

Viesti Petri Puolakka »

Kohta 40-vuotias konttorirotta remontoi elämäntapojaan. Ei liikunnallista taustaa, koordinaatio heikko, hidas monella tapaa, peruskunto heikohko, ei ylipainoa. Enää. Pari kk aikana kadonnut kymmenisen kiloa menetelmällä paasto alakuun (teki muuten noin muuten aivan helvetin hyvää) + terveellinen ruoka + uusia harrastuksia (suksintaa yöllä metsässä 3-8h per pätkä joskus useampi päivä peräjälkeen) + uusi tyttöystävä. Omatoimista lenkkeilyä ja kahvakuulaa ollut siinä sivussa. Lajitaustana 15 vuoden ajalta peruskurssit aikajärjestyksessä aikidosta, taidosta ja capoeirasta. Lisäksi selkäongelmien takia kesken jäänyt historiallisen miekkailun kurssi. Tavoitteena kiitettävä cooper syksyyn mennessä ja säällisen kuivan näköinen ukko ja hyviä vuosia lisää elämän ehtoopuolelle.

Ajattelin ottaa tähän alkuun pienen boostin ja ilmoittauduin Oulun Kick Boxing Teamin potkunyrkkeilyn peruskurssille. Syinä se, että on varmasti tarpeeksi rankkaa, ja nostelee varmaan vauhtikestävyyttä kivasti. Mitään turpaanlyöntifetissejä tai ninjahimoja en enää tällä iällä omaa ja arkielämän tilanteista on tähänkin asti selvinnyt puhumalla, isolla koolla ja olemalla ihmisiksi. Kun tulee se paikka ettei riitä niin sitten otetaan varmaan turpaan. Mutta kamppailu-urheilua kuitenkin siksi, että se ainakin on varmasti monipuolista liikkumista. Historiani lajien jatkamiseen peruskurssin jälkeen on huono, mutta katsotaan koukutunko.

Potkunyrkkeilyn lisäksi meinailen jatkaa lenkkeilyä avantouinnin lämpäksi sekä kahvakuulalla ruttaamista jotta saa kuunnella Manowaria. Ja sitten nuo hiihto yms. -vaellukset päälle, että sielu saa lepäillä. Ja koordinaatiota tulen harjoittelemaan tanssikurssilla. Tympiää hommaa, mutta luonto kasvaa boogie woogien tahtiin.

Eka kerta potkunyrkkeilyä tuli viime viikon tiistaina. Kurssilla oli paljon väkeä, aika paljon nuorempaa enimmäkseen. Pukuhuoneessa hymyilyttivät vanhat salikarjut, jotka kertoivat kauhujuttuja siitä miten veri lenteli jokaisesta ruumiinaukosta, selvästi yrittivät luoda tunnelmaa aloittelijoille. Arvostan, tuommoinen hurtti höpötys saa heti rentoutumaan.

Kurssia veti Leif Stenius ja täällä vaikuttava Andy avusti. Heti alkuun lyötiin niin sanotusti mitalit tiskiin ja kerrottiin kavereitten kisakredentiaalit. Mielestäni hyvä, ohjaa ajattelemaan hommaa urheiluna ja kertoo että herrat osaavat valmentaa ainakin itsejään (ja jostain katsoin että myös suojattejaan). Poistaa varmaan turhaa ämpyilyä myös kun kaikki tietävät että näillä opeilla lajia tehdään "oikein".

Syke oli hyvä ja hommaa höystettiin huumorilla, joka pysytteli vieläpä varsin pitkälle hyvän maun rajoissa. Kuolin heti alkulämmittelyihin, vaikkeivat mitenkään rankkoja olleetkaan, aika tasoissa capoeiran lämpän kanssa (Vetäjä sanoikin ekan kerran olevan keveämpi). Tekniikkaosuudessa arvostin sitä, että kerrottiin paitsi miten asiat tehdään niin myös miksi tässä lajissa tehdään niinkuin tehdään. Yllättävän paljon tuli samaa asiaa kuin historiallisen miekkailun liikkumisessa ja mm. suorat lähtivät ainakin tällä tajulla hyvin lähelle niinkuin miekan lyönnit putkea pitkin. Vaikka kurssilla oli paljon populaa, mielestäni lähes kaikille käytiin myös neuvomassa jotain pätkää erikseen. Itselläni asento tahtoi olla liian kapea, liekö pitkien ongelma.

Toinen treenikerta jäi Tromssan matkan takia väliin, mutta korvasin sen vetämällä kaksi kunnolleni varsin rankkaa nousua tuntureita ylös lumikengillä. Tänään kolmansiin treeneihin kurssimaksun kanssa, saapa nähdä kuinka ehdin tippua kelkasta, tekniikat ovat olleet minulle aina vaikeita omaksua.
Kuvake
Mika
etupotkija
Viestit: 94305
Lauteille: Joulukuu 2004
Paikkakunta: Tampere
Etulaji: HIIT, girya
Sivulajit: pilates, yinjooga
Takalajit: Tanglang

Petri Puolakka

Viesti Mika »

:tervetuloa:
ไม่เป็นไร
Zen, I haz it.

Слава Україні! 🇺🇦

Potki etuja!
Kuvake
Leiska
reiteenpotkija
Viestit: 315
Lauteille: Helmikuu 2008
Paikkakunta: Lieto
Etulaji: Hokutoryu Jujutsu
Sivulajit: Potkunyrkkeily, Koden enshin ryu kenjutsu, BJJ

Petri Puolakka

Viesti Leiska »

Kai toi asento on helposti muillakin liian kapea, itsellänikin, vaikka pätkä :)
Petri Puolakka
ilmaanpotkija
Viestit: 14
Lauteille: Tammikuu 2015

Petri Puolakka

Viesti Petri Puolakka »

Eiliset treenit jäivät keveiksi, kun siinä oli kaikenlaista häsäkkää kurssimaksun makselun ja jalan paikkailun kanssa. Tuli paljon ylimääräistä palautumisaikaa, eikä päässyt kunnon "pannaan sika vinkumaan"-fiilikseen. Vaeltaessa rakotettua jalkaa ei vaan saanut pitäväksi, joten jätin sitten leikin kesken ehkä puolta tuntia ennen reenien päättymistä. Mikä pysyy hikisessä ihossa kiinni? Jotkut näyttivät treenaavan sukat jalassa, pitää ottaa ensi kerralle mukaan sellaiset jotka pysyvät kovemmassakin menossa jalassa jos vielä tätä ongelmaa on.

Uusia harrastajia tuli tällä kertaa vielä mukaan jonkin verran, ja heille järjestettiin erikseen pikakurssitusta. Treeneissä oli myös ei-suomea puhuva harrastaja, jolle käytiin erikseen sujuvalla englannilla opastamassa kulloinenkin epistola. Hommasta tulee sellainen fiilis noin laajemminkin, että vetoporukka pyrkii antamaan jokaiselle maksetulle kurssimaksulle täyden vastineen.

Päivän uusi tekninen anti minulle tuli kyljen vaihdosta ja neljän suoran sarjasta. Seuraaviin treeneihin huomioitavia asioita olivat ainakin lantion kierto takakäden suorassa, joka jostain syystä tuntuu vaikealta. Olen kyllä luonnostaankin kiertojäykkä, mutta luulen että ongelma juontuu siitä, että perusasento ei ole vieläkään kunnosssa. Pitää kokeilla pitää etukäden puoleista lantiota edempänä, jotta kierto yleensä on mahdollinen. Takajalan asentoa pitää säätää myös. Toinen homma josta tuli palautetta oli etukäden liian lyhyt etäisyys pärstästä, eli tähän huomiota myös. Itse huomasin jännittäväni hartioita, se pitää saada pois myös ettei tule turhaa hapottelua vääriin paikkoihin.

Lämmittelyiden ja tekniikkaharjoittelun lisäksi treeneissä harjoiteltiin sitä, että lyödään liikkeestä, ja sitten oli perusnujuamista ja tönimistä, joilla historiallisessa miekkailussakin totuteltiin pikkuhiljaa kamppailullisuuteen.

Tulin paikalle liian ajoissa, joten jäin seurailemaan jonkin peruskurssia enemmän harjoitelleen porukan treenaamista. Sarjoja vedeltiin pädeihin hyvällä tahdilla ja lyhyillä palautumisilla. Jos tuohon asti jatkan niin pitää kyllä saada peruskuntoa ylös, sen verta pehmeäksi harjoitus näytti saavan kovakuntoisen näköisiäkin tyyppejä. Hentoisetkin tytöt tuntuivat toisaalta potkuilla pystyvän vetämään ihan kovankuuloisia tällejä myös väsyneinä.
Petri Puolakka
ilmaanpotkija
Viestit: 14
Lauteille: Tammikuu 2015

Petri Puolakka

Viesti Petri Puolakka »

Eilen kolmas kerta peruskurssilla. Mukavaa touhua, paitsi tuntui että tuliko fuskattua kun ei ollut niin naatti kuin ois voinut olla. Pitääpä ens kerralla kytätä paikkoja missä löysäilee, kaikilla osa-alueilla on kyllä riittämiin kehittämistä, ei tuonne kannata lepäilemään mennä. Hiki irtos kyllä ja paikoitellen oli kuollut, mutta otetaa nyt kaikki irti. Ehkä syy suhteelliseen keveyteen oli että tällä kertaa uskalsi ja muisti hengittääkin. Hengitykseen saattoi tietysti auttaa 45 minuutin laulutreenit ennen harjoituksia. Uutta teknistä antia oli takajalan etupotku, joka tuntui hankalalta, mutta sitten jotain vanhoja taidomuistoja ui selkärangasta liittyen tukijalan kiertoon ja nousi olo että jaa on tämäkin ihan työllä opittavissa.

Semmoinen sivuhuomio pitää sanoa että näissä piireissä tuntuu tuo liikuntapedagogiikka olevan valovuosia edellä esimerkiksi tanssinopettajaan nähden, joka kai kuitenkin on kolme vuotta tanssinopettajaksi itteään amkissa hinkannut. Niillä ei taida olla juuri valmennusopintoja siellä. Aikidossa, taidossa, capoeirassa, historiallisessa miekkailussa ja ehkä eniten nyt potkunyrkkeilyssä opetetaan liikkumista ja kehollisia taitoja niin että menee luisempaanki päähän, kun taas tanssissa näytetään pari kertaa homma ja sitte musat päälle ja pitää koittaa päriäillä ja harmittaa koko ajan.

Tänään kävin aamusta vielä kokeileen 40 min. pikkulenkin ohutpohjaisilla feivuen tossuilla. Vanhat paliasjalkaliikeradat löyty yllättävän helposti, mutta huomenna varmasti pohkeet huutaa hoosiannaa. Keli oli kuivakka muttei mitenkään mahdoton -20 astetta.
Petri Puolakka
ilmaanpotkija
Viestit: 14
Lauteille: Tammikuu 2015

Petri Puolakka

Viesti Petri Puolakka »

Eilinen "käyn vaa vähä kokeileen hölkätä" muuttu kympin lenkiksi. Kulki hyvin, meikäläisen kunnoksi kova tunti ja vartti (sama aika oli normikengillä kolme vuotta sitten tervakympillä), lujempaakin olisi tuon päässyt. Tästä eteenpäin kun kunto paranee niin olen tuntemattomilla mailla. Joka risaus tarkoittaa että olen paremmassa kunnossa kuin koskaan.

Ikävänä puolena tänään lenssunpoikasta. Nyt kaikki mummojen keinot käyttöön että väärä hälytys ja tiistain peruskurssille treenikunnossa. Lepoa, nestettä ja unta.
Petri Puolakka
ilmaanpotkija
Viestit: 14
Lauteille: Tammikuu 2015

Petri Puolakka

Viesti Petri Puolakka »

Eilen paluu peruskurssille. Kerrankin saa sanoa että sai antaa kaikkensa. Tai no kaikesta tiijä, mutta enemmän ku koskaan. Hyvä treeni, reipasta menua. Viisi treenikertaa välistä ja kyllä huomasi että jos oli itsellä kunto influenssan kaurissa pudonnut, niin kyllä se oli muilla reilun parin viikon aikana noussut. Olin pudonnut kirkkaasti pohjalle, täältä on hyvä ponnistaa. Tulevaisuuden kannalta hyvä, jos treenikunnossa pysyn niin luvassa nopiaa nousua.
Petri Puolakka
ilmaanpotkija
Viestit: 14
Lauteille: Tammikuu 2015

Petri Puolakka

Viesti Petri Puolakka »

Itselle uudet tekniset asiat jäivät mainitsematta: Alapotku. Tukijalan kierto oli vaikia ja oikea etäisyys, eikä koko hommasta vielä tullut sellaista tunnetta/omaa suoritusta että tähän tässä pitää tähdätä, mutta kyllä tuokin on ihan harjoiteltavissa oleva asia. Liikkumisen ja lyömisen yhdistävät harjoitteet olivat kovasti mielenkiintoisia, niitä oli tosi mukava tehdä. Koko ajan huomaa kaikesta tekemisestä, että tässä tähdään nyt sellaisiin perustaitoihin ja -ominaisuuksiin, joita tarvii josko meinaa myöhemmin sparrata. Mielekästä puuhaa.

Seuraajat

Petri Puolakka