Etsitkö kamppailuharrastusta? Aloita suoraan tästä uusi aihe valmiiden kysymysten kanssa ja odota, kun konkarit vastaavat sinulle. :boxing2:

Poliittinen murros: laajentumisesta kaventumiseen

Keskustelua yhteiskunnallisista ja vakaumuksellisista aiheista. Edellyttää kirjautumista. Muista kohteliaisuus, kunnioitus ja alueen säännöt.

Valvoja: Valvoja

Kuvake
Mika
etupotkija
Viestit: 94305
Lauteille: Joulukuu 2004
Paikkakunta: Tampere
Etulaji: HIIT, girya
Sivulajit: pilates, yinjooga
Takalajit: Tanglang

Poliittinen murros: laajentumisesta kaventumiseen

Viesti Mika »

Koska tätä nykyaikakauden selvää liikehdintää on ruodittu useammassa ketjussa keskustelujen mennessä osin päällekkäin, on ehkä aika tiivistää keskustelut yhteen ketjuun. Toki niissä muissakin ketjuissa voi keskustelua jatkaa varsinkin silloin, kun esille tuotava kohdistuu vain siihen ketjuun.

Brexit ja Trumpin valinta ovat samaa ilmiötä: suuri osa kansasta eri valtioissa jotenkin protestoi ns. eliittiä sekä nykyistä poliittista järjestelmää vastaan. Samaan ilmiöön kuuluu se, että sisäryhmäajattelu on voimistunut. Oma sisäryhmä, joka rajoittuu korkeintaan saman valtion kansalaisiin tai ehkä joissakin tapauksissa saman kielen puhujiin, on se, jolla on merkitystä, ja muut ryhmät koetaan enemmänkin vihollisina kuin laajennettuna ystäväpiirinä.

Paavo Väyrynen kirjoittaa aiheesta.
Uuden kirjan tällä viikolla julkaiseva Väyrynen näkee, että Britannian EU-ero ja räyhähenkisellä vaalikampanjalla Yhdysvaltain presidentiksi noussut Donald Trump ovat vasta alkusoittoa siitä, mikä länsimaiden johtajilla voi olla edessä.

Väyrynen ennustaa, että "vallankumouksen henki" leviää pian Suomeenkin. Väyrysen mukaan kyse on vanhan eliitin vastaisesta liikehdinnästä.

– Nyt on ryhdytty kapinoimaan sitä vastaan, että valtaa on siirretty ja siirretään kansan ulottumattomiin markkinavoimille ja ylikansalliseen päätöksentekoon.
ไม่เป็นไร
Zen, I haz it.

Слава Україні! 🇺🇦

Potki etuja!
Kuvake
Jorge
päähänpotkija
Viestit: 11368
Lauteille: Kesäkuu 2008

Poliittinen murros: laajentumisesta kaventumiseen

Viesti Jorge »

Ilmiö on selvästi olemassa, mutta en ole varma, onko Pave aivan oikeassa tuosta markkinavoimasta, vaan EU:ssahan on kehitys ollut ylikansallista byrokraattivaltaa kohtaan.

Ja ne paljon parjattujen pankkien aiheuttamatkaan ongelmat eivät puhtaasti johdu markkinoista, vaan siitä, että pankit pystyvät (veronmaksajien rahoilla, byrokraattien ja poliitikkojen tukemana) pelaamaan ilman markkinariskin realisoitumista.
Lasse Candé
etupotkija
Viestit: 21025
Lauteille: Joulukuu 2007

Poliittinen murros: laajentumisesta kaventumiseen

Viesti Lasse Candé »

Lukematta juttua kokonaan, Väyrynen on varmasti oikeassa siinä että tämä perustuu paljossa siihen että päätöksenteon koetaan tapahtuvan kaukana itsestään. Tällöin kaikki vaalit tuntuvat enemmän viihteeltä kuin omasta tulevaisuudesta päättämiseltä.

Suurempi kysymys kuitenkin on, mihin perustuu Väyrysen olettamus siitä että nämä asiat ovat etääntyneet ihmisistä? Itse uskon niiden perustuvan samaan asiaan kuin koko ilmiön. Olen sitä mieltä että nämä selittyvät ennen kaikkea somella.

Some vastaa siitä että ihmisten tietoisuuteen tulee suuremmalla todennäköisyydellä sellaista uutisointia ja kirjoituksia jotka jo valmiiksi sopivat lukijalle. Ja näitä sitten somessa puretaan lähinnä samoin ajattelevien kanssa ja saadaan poliittisilla teemoilla hyvät bileet aikaiseksi.

Tästä myös jännästi aihepiirit laajenevat kohti laajempaa ihmismassojen kahtiajakoa. Jos ajattelee kysymyksestä X tavalla A, ajattelee sitten varmaan fb:n algoritmien logiikalla luultavasti myös täysin toisesta kysymyksestä Y tavalla B, koska jotkut muut tekevät tällä tavoin. Noin on aina ollutkin (esim miksi vasemmisto vastustaa ydinvoimaa ja miksi persut polkupyöräilyä?) mutta uskon somen vahvistavan tätä asiaa vielä entisestään. Media on oikeasti sosiaalinen, kuten sitä käyttävä ihminenkin, joten yhteenkuuluvuuden takia sitten valitaan se omalle kohderyhmälle sovitettu mielipidekin.

Oman panoksensa maailman pelastumiselle voi antaa kahdella toimenpiteellä:
1. Muodostaa mielipiteen asioista ihan itse eikä valitse sitä mielipidettä joka muista asioista samalla tavalla ajattelevilla on. Tai ennen kaikkea vastusta sitä mielipidettä joka niillä tyypillisillä poliittisilla vastustajilla on. Vaikkapa kasvihuoneilmiö ei ole maahanmuuttopolitiikkaan mitenkään kytköksissä.
2. Lopettaa politiikan käyttämisen vääränlaisena sosiaalisena viihteenä - kaveruuden liimana. Pitää pystyä olemaan kaveri myös eri tavalla ajattelevien kanssa ja kääntäen, ajattelemaan eri tavalla kuin kaverit.Varsinkin tuosta toisesta tekisi mieli kirjoittaa paljonkin ja esim hämmästellä sitä kuinka fiksut ihmiset sortuvat tuohon (on todella poikkeuksellista että ei sorru... koskee ehkä vain prosenttia politiikasta kiinnostuneita) mutta täytyy kai vielä sanoa kuinka tämä tekee politiikasta yksilöä etäisemmän. Se johtuu mielestäni siitä, että nuo sosiaaliset koukerot ja kaikki täysin epäoleelliset mielikuvat ihmisistä (esim suvakit, rajakit, elitistit, polkupyöräkommunistit jne jne) tulevat aiheiksi ja siihen varsinaiseen politiikkaan ei oikein edes ehditä. Kun on liian kova kiire potkia kanssaihmisiä päähän sen minkä ehtii.

Väyrynen tietenkin, samoin kuin muutkin, käyttää tätä maailman tilannetta perusteluna vanhalle virrelleen, mutta näkisin että politiikka todellakin on etääntynyt ihmisistä.
Kuvake
Ile
etupotkija
Viestit: 6484
Lauteille: Lokakuu 2009

Poliittinen murros: laajentumisesta kaventumiseen

Viesti Ile »

Hyvä ja iso aihe. Vaikea hahmottaa.

Mun mielestä Lasse(kin) on pitkälti oikeassa puhuessaan somen merkityksestä (vaikka tämä ei varmaan koko totuus ilmiöstä olekaan). Veikkaisin, että tavis törmää somen kautta enemmän poliittisiin mielipiteisiin ja ne ovat useammin maalikoiden esittämiä ja keskimäärin kärjistetympiä kuin aikaisemmin. Tämä heijastuu sitten myös siihen, minkälainen retoriikkaa reaalimaailman vaaleissa toimii.

Ja tässä tullaan jälleen kerran myös siihen evoluutiopsykologiseen faktaan, että uhkakuva johtaa tehokkaammin toimintaan kuin myönteinen havainto.

Pitää tunnistaa tosielämän ongelmat mutta pitää myös sinnikkästi taistella yksinkertaistavaa ja jopa valheellista retoriikkaa vastaan.

Esim. meillä monipuoluejärjestässä puolueet ajavat hyvinkin erityyppisiä asioita ja siellä on yksilöitä laidasta laitaan.

Sitten tulee joku pitkän linjan politiikan kehäkettu ja Vennamon oppipoika leimaten muut "vanhoiksi valtapuolueiksi" ja esittää pokkana oman puolueensa edustavan jotain "uudenlaista poliittista kulttuuria" vaikka kyseessä on ikivanha SMP:läinen rötösherrat kuriin -retoriikka ja ihan samanlaiset ummentuneet keinot tehdä politiikkaa. Mutta jytky tuli.

Uutta oli tietysti se, että aika oli somen ja muun myötä sille retoriikalle vihdoin kypsä ja mukaan saatiin myös niitä kaivattuja ihmisiä "politiikan ulkopuolelta" (lue Hakkarainen).

Jostain syystä se oli sitten ainakin osallle kannattajista pettymys, että hallitusvastuuseen pääsyn jälkeen se "uusi poliittinen kulttuuri" ei olekaan näkynyt... oikein missään, ja nyt alkaisikin olla jo äänestäjien keskuudessa kysyntää jollekin, joka on vaaliretoriikassaan valmis menemään taas pari piirua kovempaan suuntaan.
Lasse Candé
etupotkija
Viestit: 21025
Lauteille: Joulukuu 2007

Poliittinen murros: laajentumisesta kaventumiseen

Viesti Lasse Candé »

Löysin tuosta mainitsemastani kuplautumisilmiöstä aiemmin kirjoittamani teksti ketjuun Verkottumisyhteisöt. Kopioin sen poikkeuksellisesti tähän kokonaisuudessaan, koska pidän aiheen kannalta oleellisena:

http://www.potku.net/forum/viewtopic.ph ... 40#p868740
Lasse Candé kirjoitti:Mielenkiintoista settiä allaolevassa linkissä ja hyvä että asiaa tutkitaan. Itse päätynyt välttämään hieman enemmän ns riitaisia aiheita, koska: turhaa. Tämä ilmenee jutun kuvasta tietyssä mielessä hyvin.

Kuva
Vasen puoli kuviosta edustaa riitaisaa (esim. #beefban), ja oikea puoli hyväntahtoista tai neutraalia aihetunnistetta (esim. #germanwings).

http://www.aalto.fi/fi/current/news/2015-08-10-005/" onclick="window.open(this.href);return false;

Lyhyt juttu kannattaa lukea kokonaisuudessaan.
Tässä nyt kuitenkin yksi melko satunnaisesti valittu lainaus:
Sosiaalisen kuplan kyseenalaistaminen
Kiran Garimellan, Gianmarco De Francisci Moralesin, Aristides Gioniksen ja Michael Mathioudakiksen tutkimus tähtää sosiaalisen median uutisaiheiden riitaisuuksien määrittelyn jälkeen tuottamaan käyttäjille työkaluja tukemaan verkkouutisten monipuolista käsittelyä. Tavoitteena on, että nämä tutkimustulokset auttavat tulevaisuudessa käyttäjiä kyseenalaistamaan omaa sosiaalista kuplaansa. Sosiaalisen kuplan ilmiötä on tutkittu jo aikaisemmissa tutkimuksissa.
Kyseinen sosiaalinen kupla näkyy täälläkin. Kun laudalla ei ole varsinaista isäntää, jonka näkemyksiä tulisi kunnioittaa, näkyy täällä enemmän sitä että kamppaillaan laudan poliittisen ulosannin painotuksista, varsinaisen keskustelun sijaan.

Fb:ssä meininki on kuitenkin rumempaa. Siellä yritetään kosiskella statuksilla samoin ajattelevia tykkäämään ja kommentoimaan komppaillen ja kaikki jutut valitaan omia näkemyksiä tukeviksi. Kyseenalaistuksiin suhtaudutaan usein sitten hieman aggressiivisesti ja/tai täysin sivuuttaen. Se mikä itseäni hämmästyttää on että myös erittäin fiksut toimivat näin.

Ehkäpä ajallemme on ominaista että ihmiset ovat poliittisesti aktiivisempia, mikä on tietenkin hyvä. Valitettavaa on taas se, että tämä aktiivisuus keskittyy pohdinnan ja tutkiskelun sijaan lähes yksinomaan julistamiseen ja siihen että nimenomaan EI tutkita ja EI pohdiskella. Että jokainen tervekin kyseenalaistus olisi hyökkäys jotain suurempaa arvomaailmaa vastaan, sen sijaan että siinä olisi siemen pointtien jalostumiseen.

Olen silti hieman pessimistinen tuosta lainauksessani näkyvästä tavoitteesta. Se on tietenkin hyvä että joskus on sitten välineet oman kuplan kyseenalaistamiseen. Valitettavasti vain taitaa olla niin että niiden välineiden olemassaolo tuskin lisää halukkuutta astua kuplastaan ulos.
Postaus aikaansai ihan vähän keskustelua ja suurimmaksi osaksi vähän epäoleellisemmista asioista.
Poista käyttäjä 1747

Yhdysvaltojen presidentinvaalit

Viesti Poista käyttäjä 1747 »

Kansan tahto

Medialla on valtaisa tuska. Viime aikoina kansa on äänestänyt ainakin kolme kertaa eri tavalla, kuin mitä media oli kansan puolesta päättänyt oikeaksi. Ensimmäisen kerran niin tapahtui Suomessa. Kansa äänesti vaaleissa Perussuomalaisia, vaikka media tuomitsi heidät pirusta seuraavaksi. Britanniassa itsensä vakavasti ottavat mediatalot, puhumattakaan muiden jäsenmaiden valaistuksen nähneistä mediataloista, olivat sitä mieltä, ettei Unionista pidä erota. Mutta sielläkin tyhmä ja sivistymätön kansa äänesti väärin. Kotimaisten medioiden mielestä amerikkalaisten olisi pitänyt äänestää Clintonia, mutta taas kansa äänesti oman kantansa, ei median ”oikean” kannan mukaisesti. Kuriton käyttäytyminen sai median raivoihinsa. Jopa sellaiseen raivoon, että eräs kotimainen lehtemme otsikoi kansan vapaissa vaaleissa ilmaiseman tahdon: Demokratian loppu. Verovaroin ylläpidetty ja eduskunnan valvonnan alainen, siksi kai myös Suomen virallista kantaa edustava YLE uutisoi asiasta näin: Viha ja valhe voittivat Yhdysvaltain presidentinvaaleissa. Kuka käy lähetystössä (vastuuministeri Berner?) pyytämässä anteeksi YLE:n moukkamaista käytöstä?

Media on pitkävihainen. Se ei anna anteeksi. Yleisradio on toissavaalien jälkeen mollannut jatkuvasti Perussuomalaisia ja viime vaalien jälkeen myös eduskunnan porvarienemmistöä ja eduskunnan enemmistön tuella toimivaa hallitusta. Positiivista uutisointia ovat sen sijaan saaneet demokraattisen vallankäytön ulkopuolella toimivat yhden asian liikkeet ja epädemokraattisesti johdetut ammattiyhdistykset. Vallan vahtikoirasta on tullut epävallan sylikoira.

Se, ettei kansa tottele kykloopin kyvyin avarasti maailmaa katselevaa mediaa johtuu siitä, että media on menettänyt asemansa tiedon portinvartijana. Nykyään tietoa saa ja sitä pystyy jakamaan kuka tahansa ilman mediataloja. Ymmärrän toimittajien tuskan, eihän kukaan pidä siitä, että paljastuu, ettei keisarilla ole vaatteita. Ainakaan jos on itse keisari.

Sen sijaan, että purkavat menetetyn valtansa tuskaa, toimittajat voisivat ajatella. Vaikkapa sellaista mahdollisuutta, että kansalaisten keskimääräinen älykkyys olisi lähellä toimittajien keskimääräistä älykkyyttä. Tai että kansalaisille tarjottaisiin tietoa toimittajan oman mielipiteen sijasta. Silloin ei tarvitsisi jokaisen äänestyksen jälkeen saada raivokohtauksia. Sekään ei haittaisi, jos valtamediat ymmärtäisivät, että neljä miljoonaa suomalaista asuu kehä kolmosen pohjoispuolella. Asioita voisi joskus katsella myös niillä silmillä. Oma kokemukseni on, että siellä asiat nähdään selvemmin kuin Kallion kahviloissa. Ajattelevat omilla aivoillaan ja katsovat naapurin perään, josko tämä tarvitsisi apuja. Sellaisten suomalaisten annan mielelläni äänestää mielensä mukaan.

http://blogit.iltalehti.fi/kalle-isokal ... san-tahto/

Ylipotkija: Pitkä lainaus palkitettu.
Kuvake
MtJ
takapotkija
Viestit: 12792
Lauteille: Tammikuu 2006
Paikkakunta: Etelä-Savo

Yhdysvaltojen presidentinvaalit

Viesti MtJ »

Mulle tulee tuosta mieleen vaan se, että missään en oo tavannu niin paljon hulluja, juoppoja ja työttömiä kuin pikkukulillä haja-asutusalueella :smt003 Ihan joka talossa on joku puolimieli, juoppo tai itsemurhakandinaatti :o

Joo, kyllä siellä katellaan toistensa perään, jos on sen verran tajua jäljellä, että ymmärtää ympärillä olevan ihmisiä, eikä niitä normaaleita pikku-ukkoja, joiden seurassa tää vähäväkinen kansa viettää valtaosan ajastaan brushteeth
“Tallella ikä eletty, sanotaan. Kokemuksia karttuu, monesta asiasta voi huokaisten sanoa: herrankiitos kun on tuokin temppu jo tehty.”
― Veikko Huovinen, Mikäpä tässä
Poista käyttäjä 1747

Yhdysvaltojen presidentinvaalit

Viesti Poista käyttäjä 1747 »

MtJ kirjoitti:Mulle tulee tuosta mieleen vaan se, että missään en oo tavannu niin paljon hulluja, juoppoja ja työttömiä kuin pikkukulillä haja-asutusalueella :smt003 Ihan joka talossa on joku puolimieli, juoppo tai itsemurhakandinaatti :o

Joo, kyllä siellä katellaan toistensa perään, jos on sen verran tajua jäljellä, että ymmärtää ympärillä olevan ihmisiä, eikä niitä normaaleita pikku-ukkoja, joiden seurassa tää vähäväkinen kansa viettää valtaosan ajastaan brushteeth

Joo mutta tuo johtuu pitkän aikavälin sisäsiittoisuudesta...tai pahempaa...paavo väyrysen äänestämisestä.


brushteeth
Kuvake
Ile
etupotkija
Viestit: 6484
Lauteille: Lokakuu 2009

Yhdysvaltojen presidentinvaalit

Viesti Ile »

Iso-Kallella on hyviä juttuja, mutta välillä menee metsään kuten tuossa blogikirjoituksessa.
Britanniassa itsensä vakavasti ottavat mediatalot, puhumattakaan muiden jäsenmaiden valaistuksen nähneistä mediataloista, olivat sitä mieltä, ettei Unionista pidä erota. Mutta sielläkin tyhmä ja sivistymätön kansa äänesti väärin.
Missä kohtaa media oli väärässä?
Kansa äänesti vaaleissa Perussuomalaisia, vaikka media tuomitsi heidät pirusta seuraavaksi.
"Pirusta seuraava" on tietysti olkinukke, mutta missä kohtaa media oli väärässä? Ja kannattiko kansan äänestää perussuomalaisia?
eräs kotimainen lehtemme otsikoi kansan vapaissa vaaleissa ilmaiseman tahdon: Demokratian loppu.
(tässä Kalle ilmeisesti kuvittelee kaikkien oivaltavan, että "heh, olipa lehdeltä tyhmä otsikko, eihän vapaiden vaalien tulos voi merkitä demokratian loppua". Miksei voisi? Totta kai voi. Lopettihan HITLERkin demokratian päästyään valtaan. Eikä ole ainoa esimerkki. Jotain valittamista natsikortin käytöstä?)

Yleisellä tasolla: tiedonvälitys on muuttanut voimakkaasti muotoaan ja jotkut populistit pystyvät hyödyntämään sitä. Murroskohdissa on tyypillistä, että "ääriliikkeet" saavat suhteellisesti parhaiten äänensä kuuluviin.

Miten median pitäisi suhtautua siihen, että törkeästi huijaamalla saa vaaleissa menestystä? Pitäisikö median vain tyytyä toteamaan, että "kansa päättää"? Vai pitäisikö sittenkin tylsästi ja sinnikkäästi vain yrittää puhua totuuden puolesta ja muistuttaa siitä, että yleensä demokratian toimivuuden ehtona on pidetty sitä, että kansalla on mahdollisuus tehdä päätöksensä oikean tiedon valossa?
Kuvake
MtJ
takapotkija
Viestit: 12792
Lauteille: Tammikuu 2006
Paikkakunta: Etelä-Savo

Yhdysvaltojen presidentinvaalit

Viesti MtJ »

luupää kirjoitti:Joo mutta tuo johtuu pitkän aikavälin sisäsiittoisuudesta...tai pahempaa...paavo väyrysen äänestämisestä.

brushteeth
Mieti nyt, "järjissään" olevat äänestää oikeasti keskustaa :smt089 Ja ne jotka ei oo järjissään... Mistä niitä tietää mitä ne äänestää. Kukaan ei uskalla kuitenkaan mennä edes koputtamaan oveen.
“Tallella ikä eletty, sanotaan. Kokemuksia karttuu, monesta asiasta voi huokaisten sanoa: herrankiitos kun on tuokin temppu jo tehty.”
― Veikko Huovinen, Mikäpä tässä
Poista käyttäjä 1747

Yhdysvaltojen presidentinvaalit

Viesti Poista käyttäjä 1747 »

Ile kirjoitti:
Miten median pitäisi suhtautua siihen, että törkeästi huijaamalla saa vaaleissa menestystä?
Ja milläköhän tavalla tämä poikkeaa esim. kotoisten eduskuntapuolueiden markkinoinnista?
pipari häh?

:smt003

Voin tulla sen verran vastaan että myönnän ufomiehet parruttivat minua läppä on pari pykälää hienostuneempaa. Mitä tule mediaan niin imo meidän talouden ja politiikan journalismin taso on hyvinäkin päivinä välttävä. Ei hirveästi vakuuta kun toimittajat päivittelevät leikkauspolitiikka jota ei ole harrastettu tällä suunnalla sitten viime vuosituhannen. Jne jne jne.

En myöskään pidä populistiapinoita syyllisinä nykytilaan vaan evottaneita valtapuolueita. Kaikki tyytymättömyys ei todellakaan ole perusteetonta. Mitä tulee teh totuuteen, niin se ei ole IMO vastaanottajan vika jos viesti ei mene perille. Mulla nousee nykyään aina oksennuksen maku suuhun kun politiikot alkavat mainostamaan itseään populismin ja vastakkaisasettelun vastavoimana.Also sprach Zysse jonka vaalislogan oli yksissä vaaleissa mielummin kokoomuksen pamppua kuin vihreiden hamppua.

Mä ainakin meinaan äänestää seuraavissa vaaleissa jotain marginaalista änkyräkommunistipuoluetta.

Hähä.

:smt003
Kuvake
Ile
etupotkija
Viestit: 6484
Lauteille: Lokakuu 2009

Poliittinen murros: laajentumisesta kaventumiseen

Viesti Ile »

Tässä voi nyt vauhdissa tulla jotain pumpattavia olkinukkeja (feministeille olkihenkilö) tai muuta kärjistystä...

Nykysysteemissä (politiikka ja media) on puutteita, mutta ei niillä ja niihin liittyvällä perustellulla tyytymättömyydellä voi oikeuttaa mitä tahansa sattumanvaraista tai paljon surkeampaa vaihtoehtoa, jonka menestys perustuu vain siihen, että jollain vallanhimoisella on pokkaa käyttää tilaisuutta ja protestimielialaa hyväkseen ja ymmärrystä propagandan käytöstä.

Kaikkine vikoineenkaan ei ole mitään järkeä vaihtaa Hesarin tai Kauppalehden talousjournalismia esim. MV-lehteen. Tai kun Raimo Sailas tai Juhana Vartiainen eivät ole olleet kaikesta oikeassa, niin sehän on peruste laittaa vaikka Teuvo Hakkarainen päättämään maan taloudesta?

Ike Kanervan tekstarikohu ei olisi lähtenyt potkuihin johtavalle uralle, ellei hän olisi asiasta ensimmäisen kerran yllättäen kysyttäessä VALEHDELLUT, että ei niitä viestejä niin paljon ollut. Matti Vanhasen poliittinen ura oli vaakalaudalla, kun nimetön lähde väitti hänen toimineen epärehellisesti kauan sitten tehdyn rakennusurakan jossain yksityiskohdassa. Kyllä Suomessa on pidetty ja edelleen pidetään poliitikkoja aika kovilla totuuden suhteen, ja on syytä pitääkin.
Aihki
päähänpotkija
Viestit: 6240
Lauteille: Joulukuu 2010

Poliittinen murros: laajentumisesta kaventumiseen

Viesti Aihki »

Ei tullut mieleen, että se kun jäivät kiinni on osoitus jonkin asteisesta hölmöydestä. Toinen mahdollisuus olisi tietenkin vaatia poliitikkojenkin olevan edes ajoittain rehellisiä, mutta ei nyt sentään vaadita mahdottomia ...

Täysin ala-arvoisesti toimitettu WtF ei olisi olemassa jossei sillä täytettäisi jotain olemassa olevaa aukkoa. En ole aivan varma mikä se aukko on , mutta jostain syystähän se jatkaa olemassa oloaan, Putin rahat eivät ihan riitä selitykseksi.

Olisi paljon hauskempaa lukea IsoKallen sujuvaa tekstiä kuin sekoilevan Janistkinitsin. :smt003
Kuvake
Ile
etupotkija
Viestit: 6484
Lauteille: Lokakuu 2009

Poliittinen murros: laajentumisesta kaventumiseen

Viesti Ile »

Laura Saarikoskelta Hesarissa hyvä juttu siitä, kuinka Totuuden hajoaminen on Trumpia isompi asia. Joo, hän on suvakkimedian edustaja, nainen ja vielä nimeltään Saarikoski, mutta kun tämä on nyt tuotu esiin, niin keskitytäänkö jutun sisältöön. Sori, mutta en laita nyt hirveästi omaa kommenttia, lainaukset ja koko juttu mielestäni putoaa hyvin tähän ketjuun.
Monet tapaamani tavalliset, mukavat, järkeviltä vaikuttavat amerikkalaiset uskovat, että presidentti Barack Obama on muslimi tai terroristi tai ei ole syntynyt Yhdysvalloissa tai on perustanut äärijärjestö Isisin. Tai että Clinton on murhaaja tai lesbo tai kuolee hetkenä minä hyvänsä joko Parkinsonin tautiin tai alzheimeriin.
pormestari oli postannut Facebookiin tällaisia otsikoita: ”Paavi Franciscus sokeeraa maailmaa tukemalla Trumpia presidentiksi. Obama myöntää, että syntyi Keniassa. FBI-agentti, joka paljasti Clintonien korruption, on kuollut.”
...
Mikään näistä uutisista ei pidä paikkaansa. Paaviuutista oli jaettu Facebookissa yli 800 000 kertaa.
Vielä pari vuotta sitten kuvittelin, että hulluimmat salaliittoteoriat ja valeuutiset rajoittuisivat Venäjälle. Olin väärässä. Ero Yhdysvaltoihin on enää se, että täällä trollit eivät ole valtion palkkalistoilla.
Poista käyttäjä 1747

Poliittinen murros: laajentumisesta kaventumiseen

Viesti Poista käyttäjä 1747 »

Ile kirjoitti:Tässä voi nyt vauhdissa tulla jotain pumpattavia olkinukkeja (feministeille olkihenkilö) tai muuta kärjistystä...


Joo mut ne olivat hyviä...olkihenkilöitä... :smt003

Niin enkä mä ole eri mieltä tuon ilmiön haitallisuudesta. Mun mielestä se on vaan suora seuraus etabloituneen puoluekentän toiminnasta eikä joku erillinen siitä irrallaan oleva ilmiö. Mitä tulee valehteluun, vastuuttomuuteen, vallanhimoon, uhkakuvien ja syntipukkien käyttöön tms., niin sekin on IMO, ainakin periaatteellisella tasolla, business as usual.

Tunkiolle on vaan tullut uusi röyhkeä hurtta.

Sen sijan että teh eliitti päivittelee väärin äänestäneiden tyhmyyttä, niin kannattaisi kenties ennemmin mennä peilin eteen miettimään minkä takia kyläläiset ovat alun alkaenkin pillastuneet. Pitkittynyt näköalattomuus taloudessa ja turvallisuudessa johtaa tyytymättömyyteen jota on hivenen vaikea kanavoida maltilliseen suuntaan.

Mitä tulee mediaan niin jäämme vissin erimielisiksi. Kotimainen vallan vahtikoira ei ole IMO rotweileri eikä edes puudeli. Se on laiska marsu...pameissa.

;)

Seuraajat

Kuvake
Eelo
Kuvake
Fubarbarian
Kuvake
Invictus
Lasse Candé
Kuvake
MtJ
PetriP
Kuvake
Point
Rahanpesijä
Kuvake
Totte