Etsitkö kamppailuharrastusta? Aloita suoraan tästä uusi aihe valmiiden kysymysten kanssa ja odota, kun konkarit vastaavat sinulle. :boxing2:

DK Yoo ja WCS (Warfare Combat System)

Löylyttelyä yli lajirajojen. Kaikkien kamppailulajien yhteisalue.

Valvoja: Valvoja

magamies
munillepotkija
Viestit: 703
Lauteille: Joulukuu 2005

DK Yoo ja WCS (Warfare Combat System)

Viesti magamies »

Tässä tehokasta toimintaa, mikähän on lajitausta? Osaavaa hommaa on.
Magamies
Lasse Candé
etupotkija
Viestit: 21036
Lauteille: Joulukuu 2007

Mikä laji?

Viesti Lasse Candé »

Kyseessä on DK Yoo. Hemmetin pätevä tapaus, joka on ottanut vaikutteita monesta suunnasta. Systema nousee usein esiin. Itse arvailen tämän lisäksi taekwondoa ja kiinalaisia lajeja ainakin sellaisiksi mihin on käytetty enemmänkin aikaa. Mutta tämä vain arvailua. Täällä on pakosti jengiä joka tietää paremmin, koska tuo tyyppi on ilmiö.
Kuvake
Eizei
munillepotkija
Viestit: 936
Lauteille: Huhtikuu 2006
Paikkakunta: Jyväskylä

Mikä laji?

Viesti Eizei »

Tällä DKlla on oma laji WCS, Warfare Combat System. Näyttäs vetävän semmat pirusti porukkaa.
Antti Junikka
magamies
munillepotkija
Viestit: 703
Lauteille: Joulukuu 2005

Mikä laji?

Viesti magamies »

Kiitos lajitiedosta Eizei ja hämmästyytäävän tehokkaan näköinen kaveri on, pistää tuo osaaminen silmään oikeasti eli onko muilla tietoa kyseisestä opettajasta?
Magamies
Kuvake
Eizei
munillepotkija
Viestit: 936
Lauteille: Huhtikuu 2006
Paikkakunta: Jyväskylä

Mikä laji?

Viesti Eizei »

Tää on aika hämmentävä sälli. Ite havainnoinu menonsa kutakuinkin näin:
1. Ilmestyy nettiin tällasilla hallitsee 10 eri lajia-tyylisillä videoilla.
2. Ainoa laji joka nousee kuitenkin edustuswise esiin on Systema Korea.
3. Ei ole tuonut esiin lajitaustaansa, vaikka selkeästi on perehtynyt kenttään monipuolisesti, netistä jostain lueskelin että systemastakin olis vain joku semmadiplomitausta esittää.
4. Tulee tällä WCSllä esiin ja videoita satelee ainakin Facebookissa tiuhaan tahtiin. Kaupallisuutta on mietitty, komeata nettisivua ja verkkokurssia.
5. Valtaosa videoista näyttää keskittyvän liikkeen harjoittamiseen, movementtiin, eikä vaikka sitten warfareen tai combattiin.

Ukko näyttää julkaisujensa pohjalta pitelevän tollasia sadan hengen viikonloppu semmoja johonkin satasen-parin hintaan, sekä reissaavan muutenkin. Kelpais varmaan mullekin.
Antti Junikka
Lasse Candé
etupotkija
Viestit: 21036
Lauteille: Joulukuu 2007

Mikä laji?

Viesti Lasse Candé »

Tyyppi on tosiaankin siinä määrin ilmiö ja sen verran monitaustainen, ettei sovi lajikategoria-alueille. Mutta mitä yritän sanoa, on että mies ansaitsee ehdottomasti oman ketjunsa Saunaan ja tuo magamiehen alkuperäinen tiedustelu sopii hyvin sen avaukseksi.

Tyypistä on varmasti jauhettu moninaisilla foorumeilla ja [mention]KungFuMiäs[/mention] taisi joskus tästä asiasta mainitakin. En tiedä mitä muilla alustoilla jutellaan ja onko jokin selkeä juurilaji olemassa, mutta pidän itse täysin mahdollisena sellaista kehityskulkua että johonkin sporttiin (kuten takeen) on laitettu paljon paukkuja ja on jonkin näköinen nero joka imee itseensä nopeasti pienimmätkin annit.

Ja sitten avoimella mielellä, kovalla duunilla ja sopivalla määrällä tuuria joissain opelinjoissa, silmä on kehittynyt siihen, että on osannut hakea täysin oikeita asioita lajeista. Silmä sille ytimelle.

Kinukkityypeiltä olisikin kiva kuulla kommenttia kehonkäytöstä. Omaan silmääni hemmetin hyvää sekä siinä, että taklauksissa ei hajoa (olen entinen fudaaja ja tykkään todella) ja toisaalta siinä että tuottaa nopeasti voimaa ja osaa raajojen yhteyksiä aika hyvin keskustajohtoisesti. Näyttää lisäksi olevan sekä osaavasti asteleva että vankasti seisova, mikä on se ristiriita mitä kannattaa ratkoa.

Ehkäpä myös [mention]Congi[/mention] ja [mention]Veepee[/mention] ovat lueskelleet, eli jos, niin kertoilkaas!

Mutta Systema-selityksen ostan helposti, koska ainakin jotkut linjat sieltä tuottaa jotain aika käsittämättömän hyvää.
Kuvake
Kari Aittomäki
päähänpotkija
Viestit: 16182
Lauteille: Helmikuu 2006
Paikkakunta: Kokkola

Mikä laji?

Viesti Kari Aittomäki »

Pitänee yhtyä kuoroon.
Hämmästyttävän taitava mestari, silkka vaivattomuus ja timanttinen ajoitus on melkomoista.

Aluksi olin että jaaha, vanha kikkakakkonen jäätyneilä tönkköavustajilla ja täysvauhtivedoilla.
Mutta sitte kekkasin näkömuistin perusteella että toltahan se osaavalla näyttää, kun vastustaja näyttää vaan alistuvan tekniikkaan.
Tämän miehen ajoitus ja kropankäyttö on verratonta, hän kykenee todella iskemään juurisilloin milloin.

Nuo esimerkit painottui toki hyökkäyksen vastaanottoon mutta sellasta se on.
Minä arvioisin että ajoitus on hiottu kamppailupelien ja fyysisen urheilun kombolla, kokoajan kuitenkin pitäen näkyvissä traditiometodien maaleja.
Eli juuri se sisältö(järjestys) jota olen yrittänyt tässä vuosikausia piipittää.

Kropankäytöstä ja ajoituksesta tulee todella mieleen systema..
Mutta itselleni vielä enemmän Kalle Valkonen ja oppilaansa.
Uskallan avata sen matopurkin koska tuossa tekemisessä on niin kovin sama soundi.
Jo pelkän nollanyrkin käytössä.

Yrittäkää vastustaa loanheittokutinaa, kiitos.

Mikä minulla pisti silmään on mestarin vaivaton ankkuroituminen aina impaktihetkellä, joka tälli lähti lattiasta asti ja vaihtui taas perhosenkevyeksi olemaksi. Ki virtaa paremmin kuin oikeestaan kellään.
Helevatan monta tuttua poimintaa, ne parinsentin lyönnit pisti itkettään. Tota mä olen tavoitellut.

Kiitos linkistä ja vinkistä.
Lasse Candé
etupotkija
Viestit: 21036
Lauteille: Joulukuu 2007

Mikä laji?

Viesti Lasse Candé »

Mukava nähdä että soittelee samoja kelloja, kun en ole saanut vielä koskaan tilaisuutta oikeasti jutella tästä DK:sta kenenkään kanssa, paria hassua sanaa täällä lukuunottamatta.

Jos joku tietäisi, olisi kiva kuulla, onko DK Yoo jossain kohtaa ammentanut jostain selkeästi voimantuottoon perustuvasta systeemistä. Ja siis tarkoitan sen tyyppisiä kuin Dan Hardenin Sangen/Aiki taikka Akuzawan Aunkai. (Molemmista taitaa löytyä ketjut.)

Kaipa Systeman voi parhaissa tapauksissa laskea myös sellaiseksi. Mutta olen ollut näkeväni DK:n jollain videolla, että hänellä on selkeää ristiraajavoimantuottoa, jossa siis vastakkaisella jalalla on avainrooli kun tuotetaan kädellä voimaa. Ja hän muistaakseni vielä näyttää tämän melko ulkoisesti. Oma mielikuvani Systemasta on enemmän sellainen, että voimantuotto haetaan olemisen kautta (olen varmasti ihan kujalla) eikä sellaisen analyysin, että mitä mikäkin raaja tekee milloin.

DK:lla näkyy että on ikäänkuin työstetty molemmilla tavoilla ja saatu maksimaalista tulosta.
magamies
munillepotkija
Viestit: 703
Lauteille: Joulukuu 2005

Mikä laji?

Viesti magamies »

Lisää Aiheesta
Magamies
Kuvake
Andy
etupotkija
Viestit: 19066
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: Oulu
Etulaji: Potkunyrkkeily
Takalajit: Karate, ju-jutsu

Mikä laji?

Viesti Andy »

Osaahan tuo mies asiansa. Siis tämä DK Yoo, ketjun aloitusvideon tyypit taas ovat jotain aivan huru-ukkoja. (Miksi nämä edes ovat samassa ketjussa?)

Tuollaisista näyttö-/opetuspätkistä on tietenkin vaikea sanoa miten hyvä DK on ja onko parempi vai huonompi kuin joku toinen, mutta aivan selvästi asiansa osaava mies on kyseessä. Sen näkee liikkumisesta, "automaattisesta" asemoinnista edulliseen kulmaan, vapaammissa drilleissä tulevista väistöistä jne. Etenkin kahta yhtaikaa vapaasti hyökkäävää vastustajaa vastaan mies tuntuu olevan aina oikeassa paikassa.
Antti Sariola

www.instagram.com/fight_coach_andy/
www.facebook.com/anttisariolakbt/

You can play Football, you can play Rugby, but you can't play K1! - Sensei Will Vanders
Kuvake
Ile
etupotkija
Viestit: 6487
Lauteille: Lokakuu 2009

Mikä laji?

Viesti Ile »

Komeeta ja nautittavaa kikkailua on. Olen monesti äijän videoita katsellut.

Aika hämäräksi noiden high lights -välähdysten perusteella se kamppailullinen kokonaisanti kyllä jää. Mitähän kaikkea sen opetukseen oikein kuuluu?

Onhan toi kehonkäyttö tietysti ihan tärkeä kamppailun (murto-)osa, mutta aika paljon pitäisi nähdä mitä siinä ympärillä tapahtuu.

Noissakin videoissa se jonglööraus vaimenee aika paljon heti jos on vapaampaa sparria (vaikka vastustajat on varovaisia). Hyvää tekemistä näytöksissä useampaa vastaan, mutta aika monessa kohdassa vastustajat kyllä tekevät sen helpoksi.

Melkein vakuuttavinta kokonaistekemistä DK:lta muistelisin nähneeni jonkun Judo tms. otsikon alla.

Noi näytösluonteiset käsien vatkaamiset toimii näytösluonteisesti - ja kyllä mä siis sen näen, että voimantuotto niissä on kohdallaan - mutta mietityttää, että mikä tossa on se oppi, mikä oppilaiden pitäisi viedä kotiin. Yksinkertaisuus ja suoraviivaisuus rules.
Kuvake
Eizei
munillepotkija
Viestit: 936
Lauteille: Huhtikuu 2006
Paikkakunta: Jyväskylä

Mikä laji?

Viesti Eizei »

Itellä pisti tää äijä silmään, kun alkoi tuota liikepuolta korostamaan videoillaan. Juuri tuo fokus movementtiin kamppailussa ja viestit siitä, miten homman pitäisi tapahtua muistuttavat hyvin pitkälti sitä, mitä oma opettajani on vuosia jankannut. Tuo sisäinen asia ei vaan tunnu ottavan imeytyäkseen ihan samalla tavalla, kuin ulkoisempi liikkeen asia. Liekö siksi kamppailulajeissa meno on ylipäätään hyvin tekniikkakeskeistä ja movementin ymmärrys on vaihtelevampaa. Siitäkin huolimatta, että se siellä tekniikan taustalla on ja vaikuttaa suoraan tekniikan tasoon.

Ilen mainitsema kamppailun murto-osa, voidaan nähdä myös kaiken kamppailun läpileikkaavana osana. Osa on merkittävä (omassa lajissani se nähdään juuri keskeisenä tekniikan tasoa määrittävänä tekijänä), mutta se, mihin sen opettamisella päästään ei ole kyllä yksinkertaista. Varmasti tehokkaammin päästään tuloksiin opettamalla treeniaika mm. tekniikkaa, taktiikkaa, kuntoa ja teräksistä leukaa. Mutta se liikkeen taito on silti siellä, kaiken taustalla. En siis vähättelisi movementin osuutta kamppailussa. Itseasiassa näen niin, että hyvä saliharjaantumaton luontainen liikkuja on itsessään jo melko vaarallinen, jos omaa vaikkapa siihen päälle vielä kusipäisen mielen ja herkät nyrkit. Oma näkemykseni onkin, että jyvät erottuvat akanoista siinä, että samaa sapluunaa tahkotessaan heillä muodostuu (tai on hyvin varhaisessa vaiheessa muodostunut) henkilökohtainen erityinen suhde juuri liikkumisen tapaan, eikä vain lajin ulkoisempaan ilmentymään.

Mutta mitä tuolta vie kotiin, sepä se kysymys onkin. Halutaan aina se suora vaikutus. Menen semmaan, maksan siitä hemmetisti, haluan jotain konkreettista mukaan jota voin jo seuraavana päivänä esitellä naapurille. Ei tahdo kertakuluttajalle kelvata, että menen semmaan, maksan siitä hemmetisti ja pääsen todistamaan olemuksellani vierestä jotain mitä en vielä ymmärrä, saan messiin voimakkaan tunnekokemuksen ja jotain harjoituksia, joista minulla ei ole oikeastaan käsitystä, mutta uskon siihen, että kymmenen vuoden päästä saattaa napsahtaa suuri oivallus, joka muuttaa koko tekemistäni perustavanlaatuisesti. Oma kehontuntemus, tahi itsetuntemus ylipäätään, ei kohisten kerry.

Dk on siinä mielessä varsin hauskakin tapaus, ettei tuo meriittejään (jos sellaisia joistain organisaatioista on) esiin. Paitsi sen tärkeimmän, oman itsensä. Se herättää kysymyksiä. Miksi hän on niin hyvä? Kuka hän oikeastaan edes on? Alkaa jengiä movement puoli kiinnostamaan, kun kaveri on noin ilmiömäisen hyvä liikkuja. Saattaa kiinnostaakin harjoitella sitä vartalon kummallista nytkyttelyä välittömästi kyseenalaistamatta, että miten tämä liittyy kamppailuun.
Antti Junikka
Kuvake
Ile
etupotkija
Viestit: 6487
Lauteille: Lokakuu 2009

Mikä laji?

Viesti Ile »

Hyviä pointteja Eizeiltä.

Omasta puolestani haluan varmuuden vuoksi sanoa, etten ainakaan itse vaadi seminaareilta naapureille näytettäviä temppuja tai ylipäänsä pikavoittoja. Joskus hyöty voi tulla pitkän ajan päästä kuten Eizei sanoi.

Aidosti vaan pohdin, että mitä se kokonaisanti noilla DK:n semmoilla tai muuten hänen opetuksessaan on. En siis väitä, että sitä ei olisi, mutta kun noi Youtube-pätkät on pätkitty "näytökseksi" eikä niissä kuule puheita eikä näe, minkälaisia harjoituksia osallistujat laitetaan tekemään etc.

"Jutut kyllä aukeaa niille jotka tietää/treenaa paljon/on avoimin mielin" ei riitä, vaan pitäis nähdä vähän sitä pedagogiaa, jotta homman opetuksellista antia voisi arvioida. Ja toistan: sitähän voi hyvin löytyä.
Kuvake
Eizei
munillepotkija
Viestit: 936
Lauteille: Huhtikuu 2006
Paikkakunta: Jyväskylä

Mikä laji?

Viesti Eizei »

Näinpä.

Ja tuohan tuossa movementissakin on, että tosiaan jos sen ympärille saataisiin sellaista pedagogiikkaa, että alkaisi kamppailurintamalla tapahtua tulosten muodossa, etenkin urheilukehissä, alkaisi homma kiinnostamaan paljonkin. Mä uskon, että tässä on tiukan luokan business, kun eri kohderyhmiin viedään tätä liikkumisen oppia. Tästä on jo esimerkkejä, tuttavapiirissäkin.

Tuollaisen heitti äsken naamakirja mulle:
Antti Junikka
magamies
munillepotkija
Viestit: 703
Lauteille: Joulukuu 2005

Mikä laji?

Viesti magamies »

Tässä myös aika mielenkiitoinen video
Magamies

Seuraajat

Kuvake
Andy
Kuvake
Eizei
Hemmukka
Kuvake
Kutsilyo
Lasse Candé
Kuvake
ninja
P.Laton
sinappi
tohtorismies
Veepee