Voit luoda tilin myös sosiaalisen median tunnuksillasi. Klikkaa alta. :)

Kuva

Kilpakarate (Karate)

Kamppailu-urheilulajit eli BJJ, MMA, nyrkkeily, paini, potkunyrkkeily, thainyrkkeily jne.

Ylipotkija: JanneM

Vastaa
Lasse Candé
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 1
Viestit: 15672
Lauteille: Joulukuu 2007
Tykännyt: 483 kertaa
Tykätty: 209 kertaa

Kilpakarate (Karate)

#1

Viesti Lasse Candé » loka 6, 2019, 20.57

Karatea kilpalajina käsitellään eri näkökulmista, mutta ei ihan lajina lajin nimeä kantavalla otsikolla. Otsikoinnissa haluan toisaalta erottaa kilpalajin muusta karatesta, mutta toisaalta myös käyttää kilpalajista sen nimeä. Muissa ketjuissa käsitellään mm olympiastatusta, kontaktia ja sääntöjä. Lisäksi lajia sivutaan siellä täällä muutenkin.

Tähän ketjuun voi mielellään laittaa ajankohtaisia asioita, vaikka tuloksiakin, keskustella lajista yleisesti jne jne. Ketjussa saa käsitellä niin kataa kuin kumiteakin ja videot ovat tervetulleita, varsinkin sisältöä avaavilla saatesanoilla.
Näin fb:ssä jonkin klipin, missä oli mawoja ja uramawoja ja jotenkin tuli sellainen fiilis että mawailu on parantunut aikojen saatossa.

Niitä tekniikoita näkyi ennenkin, mutta nyt näkyy välillä todella hyviä suorituksia, joissa astutaan ensiksi etujalalla hieman eteenpäin ja jatketaan alkanut liike sitten takajalan mawaksi. Kyseessä siis periaatteessa aika runnovan aggressiivisen näköinen rohkea sisäänmeno, joka potentiaalisesti voisi johtaa todella kovaankin potkuun. Mielenkiintoista silti on se, että osassa näistä suorituksista näkyy todella kovaa taitoa ja setti näyttääkin vähemmän runnovalta ja tarkemmalta, taidokkaammalta hienolta ajoittamiselta. Ajoitukset hiottu niin kuntoon ja kaikki osasuoritukset tukevat toisiaan.

Itse tykkään tuosta tekniikasta ja täytyy kyllä sanoa että en ole juurikaan kohdannut opetusta, jossa astutaan etujalla ennen sillä tavalla. Lähimpänä tätä on Koryu uchinadin potkuperustekniikka. Ainakin osassa he astuvat ensiksi etujalalla, joka laittaa painonsiirron tapahtumaan ja sitten siitä jatketaan potkuun. Kun tässä testailin mawaa tuolla tavalla, niin koen itseni yllättävän huonoksi, huomioiden että olen myös pelannut fudista. Siinä mielessä se potku on aika omanlaisensa suorituksensa, joka ei suju vain siltä pohjalta että on tehnyt joskus mawoja ja että on joskus kävellyt.Onko kilpakaratea tuntevilla jotakin kommentoitavaa? Vastaavia huomioita? Tai onko tämä jonkun bravuuritekniikka?

Kadotin sen videon. Jos joku löytää jotain tuollaista, niin viitsittekö laittaa?
You may say that I'm a dreamer
But I'm not

- John Lennon

Lassen treenituumailuja fiiliksen mukaan


Vastaa

Lauteilla

Potkulaisia lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 2 kurkkijaa