Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Parhaat drinkit ja valmistusohjeita

Pannu aina kuumana ja pöydissä tilaa. Keskustelua kamppailulajien ulkopuolelta huumoria unohtamatta. :)

Valvoja: Valvoja

Vastaa
Kuvake
Kari Aittomäki
päähänpotkija
Viestit tässä aiheessa: 9
Viestit: 16107
Lauteille: Helmikuu 2006
Paikkakunta: Kokkola

Parhaat drinkit ja valmistusohjeita

#166

Viesti Kari Aittomäki »

Tak.
Mä ostin aikanaan Kiinasta paripulloa sikäläistä viinaa joka maistuu hapolta paitsi kurkkuun heittetynä/valutettuna.
Mukana osti neljä pientä sormustinastiaa jotka oli kai oikeen suunniteltu sille lääkkeelle.
John Steinback kuvas jotain tärpättiä samankaltaisena, Eedenistä itään.

ja onhan niitä kansallistärpättejä sopivine astioineen vähä joka puolella myynnillä.Ei tullu osteltua, irkuista sain neljä pientä savipulloa paikallisille viskeille.
Kuvake
Ile
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 2
Viestit: 6415
Lauteille: Lokakuu 2009

Parhaat drinkit ja valmistusohjeita

#167

Viesti Ile »

Hyvää infopläjäystä taas!

Detsku-ihmettely:
AlexMachine kirjoitti: marras 24, 2020, 10.13 juoma kuuluu tehdä Kentycky Viskistä, ei bourbonista.
Mitäs tämä oikein meinaa? Eikös Bourbon ole juuri kentyckylaisten viskien "ykkösluokka"? Joku historiallinen juttu, että bourbonilaista ei käytetty tohon?
Kuvake
AlexMachine
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 13
Viestit: 6443
Lauteille: Elokuu 2006
Paikkakunta: Vaasa
Etulaji: Nyrkkeily
Sivulajit: Sra, IDPA
Takalajit: Mil Fight, Pekiti Tirsia, Escrima

Parhaat drinkit ja valmistusohjeita

#168

Viesti AlexMachine »

Viski oli 1700 luvun lopulla tuontitavaraa lähes täysin, joitain tehtiin paikallisesti, mutta Bourbonia joivat ”maajussit”, koska hinta.
Paikallisesti aluksi tehtiin viskiä kyllä maissista, mutta vahvemmaksi kuin Bourboni eikä sitä säilötty uusiin tammitynnyreihin kuten Bourbonia. Nykyään lähes kaikki reseptit suosittelevat Bourbonia tähän drinkkiin (tosin mikä tahansa Viski käy, kuten myös brandy tai rommi)
The beatings will continue until morale improves.
Kuvake
Mika
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 118
Viestit: 93960
Lauteille: Joulukuu 2004
Paikkakunta: Tampere
Etulaji: HIIT, girya
Sivulajit: pilates, yinjooga
Takalajit: Tanglang
Yhteystiedot:

Parhaat drinkit ja valmistusohjeita

#169

Viesti Mika »

Koimme melkoisen yllätyksen, kun sokkotestissä edullinen ruotsalaisgini päihitti selvällä kaulalla Bombay Sapphiren. Juomien välinen hintaero on liki kolminkertainen. :D

Pidimme testin yksinkertaisena: vain giniä ja samaa tonicia, joksi olimme valinneet Rainbown sokerittoman version. Se kun taas sitten valikoitui parhaaksi toniciksi, kun testailimme niitä joitakin kuukausia sitten sokkoina. Yllätys oli sekin. Fever-Treetä olisin alunperin veikkaillut voittajaksi, mutta kattia kanssa.

Mausteet lisäsimme sitten myöhemmin. Mutta suosittelen tutustumaan naapureidemme giniin:

http://www.no1.se/products/other-spirit ... um-dry-gin
ไม่เป็นไร
Zen, I haz it.

Слава Україні! 🇺🇦

Potki etuja!
Kuvake
Mika
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 118
Viestit: 93960
Lauteille: Joulukuu 2004
Paikkakunta: Tampere
Etulaji: HIIT, girya
Sivulajit: pilates, yinjooga
Takalajit: Tanglang
Yhteystiedot:

Parhaat drinkit ja valmistusohjeita

#170

Viesti Mika »

Mainitsin laseista ja niiden merkityksestä aiemmin. Nyt on kaikki tilaukset toimitettu. On se hienoa. 😎


Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva
ไม่เป็นไร
Zen, I haz it.

Слава Україні! 🇺🇦

Potki etuja!
Kuvake
Mika
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 118
Viestit: 93960
Lauteille: Joulukuu 2004
Paikkakunta: Tampere
Etulaji: HIIT, girya
Sivulajit: pilates, yinjooga
Takalajit: Tanglang
Yhteystiedot:

Parhaat drinkit ja valmistusohjeita

#171

Viesti Mika »

Se oli kasari-ilta eilen! Ampiaisia, Sinisiä Enkeleitä, Sambucaa, kirsikkabourbonia kirsikkakolalla, gintonicceja, mallasviskiä, riisi-maissiolutta... 🤗


Kuva
ไม่เป็นไร
Zen, I haz it.

Слава Україні! 🇺🇦

Potki etuja!
Kuvake
Jorge
päähänpotkija
Viestit tässä aiheessa: 27
Viestit: 11249
Lauteille: Kesäkuu 2008

Parhaat drinkit ja valmistusohjeita

#172

Viesti Jorge »

Jees, ainoastaan tuo mallasviski ei tuo mieleen kasarilukua, koska muistelisin, että ensimmäinen tutustumiseni single maltiin oli -90 luvun alussa kun nappailtiin Glenfiddichia pullon suusta kylmässä saunassa.
Kuvake
Mika
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 118
Viestit: 93960
Lauteille: Joulukuu 2004
Paikkakunta: Tampere
Etulaji: HIIT, girya
Sivulajit: pilates, yinjooga
Takalajit: Tanglang
Yhteystiedot:

Parhaat drinkit ja valmistusohjeita

#173

Viesti Mika »

Joo, se mallasviski olikin sellainen musta hevonen tuossa. 😁 Perehdyin mallasviskeihin vasta noin 20 vuotta sitten.

Mutta tuossa on arvoitus. Kuvat eivät täsmää yhteen mainittuun drinkkiin eli kyseessä on huijaus... 😉
ไม่เป็นไร
Zen, I haz it.

Слава Україні! 🇺🇦

Potki etuja!
saarikko
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 1
Viestit: 1567
Lauteille: Maaliskuu 2005

Parhaat drinkit ja valmistusohjeita

#174

Viesti saarikko »

Mika kirjoitti: helmi 27, 2021, 10.31 Joo, se mallasviski olikin sellainen musta hevonen tuossa. 😁 Perehdyin mallasviskeihin vasta noin 20 vuotta sitten.

Mutta tuossa on arvoitus. Kuvat eivät täsmää yhteen mainittuun drinkkiin eli kyseessä on huijaus... 😉
Jos noi kaikki tinttasit niin kuvasta puuttuu käsidesi myöhemmin illalla. :D
Kuvake
Mika
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 118
Viestit: 93960
Lauteille: Joulukuu 2004
Paikkakunta: Tampere
Etulaji: HIIT, girya
Sivulajit: pilates, yinjooga
Takalajit: Tanglang
Yhteystiedot:

Parhaat drinkit ja valmistusohjeita

#175

Viesti Mika »

:D

Kyllä minä yhden jokaista join ja oluita muutamankin, mutta kohtuullisen vähän alkoholia niissä lopulta oli. Kun rakennan tuollaisia juomia, kaadan yleensä 2 cl kovempaa alkoholia ja 2 cl makualkoholia.

No, se valehdeltu juomasekoitus jäi sitten mysteeriksi. :ninja:
ไม่เป็นไร
Zen, I haz it.

Слава Україні! 🇺🇦

Potki etuja!
Lasse Candé
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 52
Viestit: 20858
Lauteille: Joulukuu 2007

Parhaat drinkit ja valmistusohjeita

#176

Viesti Lasse Candé »

Bloody Marya olen jalostellut testailemalla mistä se tasapaino löytyy. Mutta olen jo kirjoittanut tästä riittävästi ja uskon että Lasse-tyypin Bloody Maryyn pääsee käsiksi jo ketjusta löytyvien postausten avulla.

Mutta... Campari-sooda!!
Tai tapauksessamme -Vichy. Ei haittaa makuelämystä mielestäni vichyn suola. Ehkä jopa päin vastoin.

Vedeltiin juuri alkudrinkiksi (hiihtoloma) kolmen ja puolen desin laseista. Ne voisivat sopia kuvaksi tuohon Mikan lasi-teemaan, koska on ihan varta vasten hankittu drinkeille. Laitan ehkä joku päivä kuvan Bloody Marysta niissä.

Niin tai näin Campari-Vichyyni tulee jäitä ja sitten pyöreästi kolmasosa Camparia ja loput Vichyä. Sekoitan kun kaadan Vichyt. Kokeilin ekaa kertaa ja kun kaadoin vähän yli kolmasosan Camparia, huomasin että ainakin siihen suuntaan pitää olla varovainen. Ei saa tulla liikaa, kuten nyt ehkäpä tuli.

Tämä on sen verran tunnettu, että olisiko kenelläkään vinkkejä? Näyttääkö menettelyssäni ja havainnoissani olevan jokin pielessä tai saisiko jollakin yksinkertaisella detaljilla parannettua? (Appelsiinin palalla ainakin, mutta se on liikaa vaadittu. :D )
Lasse Candé
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 52
Viestit: 20858
Lauteille: Joulukuu 2007

Parhaat drinkit ja valmistusohjeita

#177

Viesti Lasse Candé »

Olen rutistanut mun melkein kolmen desin Bloody Maryyn viimeaikoina kokonaisen limen. Huomasin, että aiemmat suhdeluvut eivät pelittäneet ja limeä pitää olla enemmän.

Nyt kuitenkin tapahtui jotain hienoa. En jaksanut rutistaa limeä, joten otin suoraan kaupasta saatavasta tiivistepullosta, mutta sitä oli vain puolet tarvittavasta. Onneksi löysin sitruunamehua ja siitä toinen puolikas.

Olen ollut tässä vähän hakoteillä, että Bloody Maryn kenties klassisempi tapa, jossa sitruunamehua, on kyllä hyvä. Antoi sitä tiettyä potkua. Toisaalta uskon helkkaristi myös limeen, eli molempia. Minä laitoin puolet ja puolet. Ehkäpä yhteensä neljä senttiä.
Lasse Candé
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 52
Viestit: 20858
Lauteille: Joulukuu 2007

Parhaat drinkit ja valmistusohjeita

#178

Viesti Lasse Candé »

Etelä-Esplanadin alussa on siinä Svenska teaterin kohdalla sisäpihalla intialainen (?) ravintola. Sen kuntokeskuksen vieressä.

Niillä on ihan menussa Bloody Mary! :jepa:

Mutta se BM on melko spessu. Hyvin yksinkertaisesti skipataan sitruunat ja tällaiset sitruspelleilyt kokonaan ja sen sijaan ängetään valkopippuria mukaan.

Suosittelen jo mestan safkoja, mutta oli mielenkiintoinen kokemus myös tuo heidän Bloody Mary. Pari kertaa tehnyt näitä kotona ja toimii kyllä.

Joskin kunnon Bloody Mary on kunnon Bloody Mary!

Ja tämä on sitten muuten suositus sekä paikan safkalle että heidän Bloody Marylle! :jepa:



Edit, unohdin reseptin. Se on suurinpiirtein että suolaa, hemmetin vähän mustapippuria, melko paljon valkopippuria, vajaa teelusikka tabascoa, kolme sellaista worcesteria, 5 cl Dry Vodkaa ja tomaattimehua niin että
tulee 3 dl juomaa.
Kuvake
Jorge
päähänpotkija
Viestit tässä aiheessa: 27
Viestit: 11249
Lauteille: Kesäkuu 2008

Parhaat drinkit ja valmistusohjeita

#179

Viesti Jorge »

Lasse Candé kirjoitti: maalis 2, 2021, 19.56
Niin tai näin Campari-Vichyyni tulee jäitä ja sitten pyöreästi kolmasosa Camparia ja loput Vichyä. Sekoitan kun kaadan Vichyt. Kokeilin ekaa kertaa ja kun kaadoin vähän yli kolmasosan Camparia, huomasin että ainakin siihen suuntaan pitää olla varovainen. Ei saa tulla liikaa, kuten nyt ehkäpä tuli.

Tämä on sen verran tunnettu, että olisiko kenelläkään vinkkejä? Näyttääkö menettelyssäni ja havainnoissani olevan jokin pielessä tai saisiko jollakin yksinkertaisella detaljilla parannettua? (Appelsiinin palalla ainakin, mutta se on liikaa vaadittu. :D )
No se appelsiini kyllä skulaa Camparin kanssa niin hyvin, että ei ihme, että se niin monessa Campari- cocktailin ja grogin ohjeessa on eli nimenomaan sillä saa parannettua..
Campari itsessään ei niin voimakasta ole alkoholipitoisuudeltaan, että sitä aperitiiiviksi tarvitsisi valtavasti laimentaa, soodan määrä sen mukaan, kuinka voimakkaasta Camparin mausta tykkää. Ja siis jäiden kera tämä juoma

Muuten, yksi suosikkiaperitiiveistani tuo Campari- sooda.
Lasse Candé
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 52
Viestit: 20858
Lauteille: Joulukuu 2007

Parhaat drinkit ja valmistusohjeita

#180

Viesti Lasse Candé »

Saatoin jo hehkuttaa aiemmin Porvoon Kliffa & Klubia, mutta jos en, niin hehkutan.

Ylipäätään tänä päivänä että jossain veivataan ylpeydellä drinkkejä mitä asiakas haluaa, on nannaa. Esim. Navy Jerrysissa he sanoivat viime kesänä että ovat lopettaneet Bloody Maryn laittamisen koska se vie liikaa aikaa ja he profiloituvat hieman enemmän drinkkibaarista yökerhomaisempaan meininkiin. Olivat todella mukavia ja avoimia kaikesta sekä laittoivat drinkit hyvin, mutta petyin tähän seikkaan... Että taas yksi hyvä mesta putosi alemmas... mesta missä he siis juurikin osaavat tehdä älyttömän Bloody Maryn, ja ei enää niitä koska drinkin tekemiseen menee liikaa aikaa... Ei wittu tätä. Ja ymmärrän toki myös. :(



En moiti enempää, mutta sitten pitää hehkuttaa ihan erikseen näitä hyviä drinkkibaareja ja sellainen kyllä löytyy Porvoosta.



Kliffa &Klubi

Ollaan saatu sieltä aikoinaan aivan parhaat mocktailit ja myöhemmin kun kokeiltu drinkkejä, niin myös hemmetin kovat alkoholilliset.



Olen kaksi kertaa saanut sieltä erinomaisen Bloody Maryn ja molemmilla kerroilla ovat käyttäneet jäitä viilentämiseen mielenkiintoisilla ja erittäin toimivilla tavoilla, pilaamatta juomaa niillä.

Enivei... sain silmämääräisesti pöllittyä reseptin.

Suolaa pussista... ehkä yksi pussi (?)
Pippuria ehkä myös yksi (?) pussi?
Tabascoa kolme pullon paiskaisua (paiskaat pulloa ravistaen kohti lasia jolloin sieltä tulee jokaisella muutama pisara)
Worcesteria samalla tavalla kolme (huom, sen pullon nokka vuotaa eri tavalla, jolloin sitä vain lentää, mutta sitä pitääkin olla enemmän... HUOM TÄMÄ TOIMII!!)

Koska jo kerron salaisuuksiaan paljon niin jätän muutamat varjoon reilun pelin hengessä, mutta ne mitkä jäävät ovat votka ja tomaattimehu. En paljasta myöskään sitrusta, mutta laittoivat hyvin.

Lasi on pienempi, votkamäärä 4 cl ja lasi reilu 2 dl.

Hehee... muuten he vetelivätkin jo melkolailla minun aineksilla. Sen voin sanoa ja vähän ylpeänä! :D :D

Mitä opin: Nyt osaan laittaa tiukemman Bloody Maryn. Vähemmän sitrusta ja vähemmän tomaattimehua. Mun Bloody Mary on ollut sellainen massiivinen long drinkki minkä tempaisee hyvänmakuisena liian nopeasti. Tykkään siitä, mutta tykkään myös tästä että sen voi laittaa väkeväksi 2 dl lasiin, minkä parissa on tarkoitus istua vähän pidempään.



Mainittakoon, että siellä on palvelu erinomaista. Paitsi että kohtaaminen oli normaalin ammattitaitoinen ja drinkki tuli sekä nopeasti että hyvänä, niin sain paljon vinkkejä ja oli mukavaa jutella tekijän kanssa jolla on ammattiylpeyttä.


Tänään opin hänen opeillaan tekemään kahden desin Bloody Maryn hyvin! Jee! Jee! Jee! :D

Ja kiitokset tästä viimeistelystä Porvoon Kliffa & Klubille. Suosittelen kaupunkia ylipäätään (älyttömät safkat vaikkapa Meat Districtissa), mutta erityisen paljon hehkutan tuota mestaa. Ne laittavat aika paljon kaikenlaisia drinkkejä hemmetin hyvin, eikä ole esim Helsingistä kummoinen matka siihen kauniiseen joenrantaan testaamaan. :jepa:


PS: Mainostusmeininki pelkästä hyvän palvelun riemusta ja siitä ettei kunnon drinkkipaikkoja ole liikaa... Kun Porvoossa on yksi loistava, sitä pitää hehkuttaa!


EDIT: Tarkistakaa jostain, onko mesta auki. Se ei aina välttämättä ole kun haluaisi, mutta toki on silloin kun asiakaskuntaa olettaa olevan...
Vastaa

Lauteilla

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei potkulaisia ja 81 kurkkijaa