Etsitkö kamppailuharrastusta? Aloita suoraan tästä uusi aihe valmiiden kysymysten kanssa ja odota, kun konkarit vastaavat sinulle.
Parhaat drinkit ja valmistusohjeita
Valvoja: Valvoja
-
- etupotkija
- Viestit: 21163
- Lauteille: Joulukuu 2007
Parhaat drinkit ja valmistusohjeita
Tulin jännityksellä katselemaan, mainitsiko Mika minun ensimmäisen drinkkini.
Kaikkia yhtä isot osat:
- Tequila
- Cointreau
- Campari
- Limemehu
Itse laitoin 3 cl kaikkia.
Sheikattuna ja cocktail-lasiin.
Erinomainen. Kävi aloittelijan mäihä. Mika testasi myös, hieman eri ainesosilla, mutta samalla idealla ja antoi sivullaan arvosanan 5/5.
Tuli hyvä fiilis.
Kaikkia yhtä isot osat:
- Tequila
- Cointreau
- Campari
- Limemehu
Itse laitoin 3 cl kaikkia.
Sheikattuna ja cocktail-lasiin.
Erinomainen. Kävi aloittelijan mäihä. Mika testasi myös, hieman eri ainesosilla, mutta samalla idealla ja antoi sivullaan arvosanan 5/5.
Tuli hyvä fiilis.
-
- etupotkija
- Viestit: 94507
- Lauteille: Joulukuu 2004
- Paikkakunta: Tampere
- Etulaji: HIIT, girya
- Sivulajit: pilates, yinjooga
- Takalajit: Tanglang
Parhaat drinkit ja valmistusohjeita
Odotin että maestro itse kertoisi tuosta
Camparin sijaan käytin Aperolia, koska sitä minulla täällä kakkoskodissani on. Appelsiiniliköörin virkaa toimitti tällä viikolla saapunut Giffardin Orange Curaçao.
Camparin sijaan käytin Aperolia, koska sitä minulla täällä kakkoskodissani on. Appelsiiniliköörin virkaa toimitti tällä viikolla saapunut Giffardin Orange Curaçao.
-
- etupotkija
- Viestit: 94507
- Lauteille: Joulukuu 2004
- Paikkakunta: Tampere
- Etulaji: HIIT, girya
- Sivulajit: pilates, yinjooga
- Takalajit: Tanglang
Parhaat drinkit ja valmistusohjeita
Noihin aiemmin mainitsemiini supermehuihin olen tykästynyt ja lujaa. Samassa olen käytännössä tyystin jättänyt koristeet pois, koska omatuntoni ei vain kestä sitä hedelmien haaskaamista. Onneksi monia muitakin samalla tavalla ajattelevia miksologian kiehtovassa maailmassa on. Tässä ystävämme Quebecista näyttää hyvän tavan, johon aion siirtyä heti.
Eilen tein ekaa kertaa − joskus teen suosikkejani mutta noin muuten etsin ihan koko ajan uusia drinkkejä - drinkin nimeltä Aviation Gin Fizz, joka oli ihan loistava
Eilen tein ekaa kertaa − joskus teen suosikkejani mutta noin muuten etsin ihan koko ajan uusia drinkkejä - drinkin nimeltä Aviation Gin Fizz, joka oli ihan loistava
-
- etupotkija
- Viestit: 94507
- Lauteille: Joulukuu 2004
- Paikkakunta: Tampere
- Etulaji: HIIT, girya
- Sivulajit: pilates, yinjooga
- Takalajit: Tanglang
Parhaat drinkit ja valmistusohjeita
Mittasin vetoisuuksia.
Collins = 350 ml
DOF = 300-400 ml
OF = 200 ml
Margarita = 300 ml
Coupe = 155 ml ja 250 ml
Nick & Nora = 155 ml
Hurrikaani = 500 ml
Muuli = 520 ml
Tiki = 450-550 ml
Pariisi = 650 ml + 550 ml
Eilen oli sitten taas supermehupäivä. Tällä kertaa lisäsin jokaiseen kolmeen desin sokeria.
Itsenäisyyspäivän aattona löytyi Jarkko-miksologin kautta täydellisyyttä hipova drinkki:
Collins = 350 ml
DOF = 300-400 ml
OF = 200 ml
Margarita = 300 ml
Coupe = 155 ml ja 250 ml
Nick & Nora = 155 ml
Hurrikaani = 500 ml
Muuli = 520 ml
Tiki = 450-550 ml
Pariisi = 650 ml + 550 ml
Eilen oli sitten taas supermehupäivä. Tällä kertaa lisäsin jokaiseen kolmeen desin sokeria.
Itsenäisyyspäivän aattona löytyi Jarkko-miksologin kautta täydellisyyttä hipova drinkki:
-
- etupotkija
- Viestit: 94507
- Lauteille: Joulukuu 2004
- Paikkakunta: Tampere
- Etulaji: HIIT, girya
- Sivulajit: pilates, yinjooga
- Takalajit: Tanglang
Parhaat drinkit ja valmistusohjeita
Kesällä linkitin Leandro Dimonrivan eli The Educated Barflyn videon, jossa hän näyttää miten tehdään 50 klassikkodrinkkiä. Tällä videolla hän näyttää, miten tehdään 50 modernia klassikkoa, joista viimeinen on maestron oma luomus.
Noista olenkin tehnyt vain muutaman, ehkä vain kymmenisen [laskin: 11], mutta lähes kaikki kiinnostavat. Mistä saisi jatko-osan elämään?
Jarkko jatkaa tetsaamista. Äijän sivut ovat mielestäni ihan helkkari hyvät ulkoasua ja fontteja myöden. Sisältö on tietysti täyttä rautaa. Suosittelen vahvasti selailemaan näitä sivuja ja miehen videoita.
Tässä on taas niin herkullinen oloinen drinkki, että taidanpa heti tehdä yhden. Hetki, käyn kellarissa... Okei, olihan se hyvää mutta ehkä vaihtaisin Passoan johonkin muuhun ja vähemmän makeaan.
https://www.miksologia.fi/drinkki/tequi-la-bananae/
Noista olenkin tehnyt vain muutaman, ehkä vain kymmenisen [laskin: 11], mutta lähes kaikki kiinnostavat. Mistä saisi jatko-osan elämään?
Jarkko jatkaa tetsaamista. Äijän sivut ovat mielestäni ihan helkkari hyvät ulkoasua ja fontteja myöden. Sisältö on tietysti täyttä rautaa. Suosittelen vahvasti selailemaan näitä sivuja ja miehen videoita.
Tässä on taas niin herkullinen oloinen drinkki, että taidanpa heti tehdä yhden. Hetki, käyn kellarissa... Okei, olihan se hyvää mutta ehkä vaihtaisin Passoan johonkin muuhun ja vähemmän makeaan.
https://www.miksologia.fi/drinkki/tequi-la-bananae/
-
- etupotkija
- Viestit: 94507
- Lauteille: Joulukuu 2004
- Paikkakunta: Tampere
- Etulaji: HIIT, girya
- Sivulajit: pilates, yinjooga
- Takalajit: Tanglang
Parhaat drinkit ja valmistusohjeita
Nyt kun korona on vähän hellittänyt otettaan, on taas ollut energiaa harrastella. Muutama päivä sitten tein taas supermehuja. Sitten tein Allspice Dramia (tunnetaan myös nimellä Pimento), jota käytetään muun muassa monissa Tiki-drinkeissä ja jota on liki mahdoton saada valmiina Euroopasta käsin.
Äsken tein sitten vaaleaa kaakaolikööriä. Nuorikko ehdotti että olisin ensin sulattunut kaakaovoin, mutta tein Derekin ohjeen mukaan ilman sitä vaihetta. Vaan ei tämä kyllä mennyt ihan kuin elokuvissa
Hyvältä tuo kyllä maistuu. Sekoitin sen itsetehtyyn vaniljavodkaan. Mutta ei tuo koostumus ole lainkaan oikea... No, oppiminenhan on tämänkin harrastuksen suola
Äsken tein sitten vaaleaa kaakaolikööriä. Nuorikko ehdotti että olisin ensin sulattunut kaakaovoin, mutta tein Derekin ohjeen mukaan ilman sitä vaihetta. Vaan ei tämä kyllä mennyt ihan kuin elokuvissa
Hyvältä tuo kyllä maistuu. Sekoitin sen itsetehtyyn vaniljavodkaan. Mutta ei tuo koostumus ole lainkaan oikea... No, oppiminenhan on tämänkin harrastuksen suola
-
- etupotkija
- Viestit: 94507
- Lauteille: Joulukuu 2004
- Paikkakunta: Tampere
- Etulaji: HIIT, girya
- Sivulajit: pilates, yinjooga
- Takalajit: Tanglang
Parhaat drinkit ja valmistusohjeita
Viime viikon juomista nostettakoon esille Trinidad Especial, joka on siitäkin spesiaali, että se on niitä harvoja drinkkejä, joissa Angostura Bittersejä käytetään varsinaisena osana juomaa. Lähes aina Angosturaa käytetään pari roiskausta tai joissakin tapauksissa koristeellisesti muutaman tipan verran. Ango on niin tiivistettyä tavaraa, että siksi sitä käytetään vain vähän. Sen huomaa kun maistaa sitä paljaltaan...
-
- etupotkija
- Viestit: 94507
- Lauteille: Joulukuu 2004
- Paikkakunta: Tampere
- Etulaji: HIIT, girya
- Sivulajit: pilates, yinjooga
- Takalajit: Tanglang
Parhaat drinkit ja valmistusohjeita
Alkoholimittoihin en ole ollut täysin tyytyväinen. Kaksipuoliset suttaavat liikaa, pienet ovat liian pieniä, ja kaikissa on ollut ongelmana oikean kohdan näkeminen, mikä on vaatinut tarkkaa tihrustamista ja hidastanut koko prosessia. Nyt olen erittäin tyytyväinen, kun toissapäivänä hain Postin noutopisteestä tunnetun miksologi Simon Giffordin suunnittelemat mitat. Viimeinenkin pala loksahti paikoilleen
https://www.diffordsguide.com/bar-equip ... asy-jigger
Iso suositus!
https://www.diffordsguide.com/bar-equip ... asy-jigger
Iso suositus!
-
- etupotkija
- Viestit: 21163
- Lauteille: Joulukuu 2007
Parhaat drinkit ja valmistusohjeita
Lukaisin noista supermehuista yhtenä päivänä. Luullakseni olen nähnyt saman linkin tässä ketjussa.
Linkin teksteistä ja videosta ilmeni, että sitrushedelmän kuoren päällimmäisin kerros otetaan käyttöön ja lisäksi käytetään kahta eri happojauhetta sekä jatketaan vedellä. Tietenkin myös kuoren sisältä löytyvä varsinainen tavara käytetään. Tällä tavoin mehua saadaa 8-kertainen määrä.
Mikä Mikan fiilis on, vastaako tällainen supermehu miten hyvin perinteistä täysmehua? Ja ymmärsinkö jotain tästä väärin?
Sinänsä houkutteleva ajatus ja videon jäbä sanoikin, että tuo on baarien tulevaisuus.
Linkin teksteistä ja videosta ilmeni, että sitrushedelmän kuoren päällimmäisin kerros otetaan käyttöön ja lisäksi käytetään kahta eri happojauhetta sekä jatketaan vedellä. Tietenkin myös kuoren sisältä löytyvä varsinainen tavara käytetään. Tällä tavoin mehua saadaa 8-kertainen määrä.
Mikä Mikan fiilis on, vastaako tällainen supermehu miten hyvin perinteistä täysmehua? Ja ymmärsinkö jotain tästä väärin?
Sinänsä houkutteleva ajatus ja videon jäbä sanoikin, että tuo on baarien tulevaisuus.
-
- etupotkija
- Viestit: 94507
- Lauteille: Joulukuu 2004
- Paikkakunta: Tampere
- Etulaji: HIIT, girya
- Sivulajit: pilates, yinjooga
- Takalajit: Tanglang
Parhaat drinkit ja valmistusohjeita
Muistit yksityiskohdat täysin oikein. Kertoimesta en mene valalle, koska en ole mitannut sitä määrää ja verrannut, mutta sanoisin että supermehuilla voidaan saada jopa yli kymmenkertainen määrä verrattuna samasta sitrusmäärästä puristettuun mehuun. Minä teen niin, että lisään supermehuihin jonkin verran sokeria (tätä en ole huomannut muiden tekevän, eikä se kuulu peruskaavaan). Ne hapot ovat sitruuna- ja omenahappo.
Sanoisin että ainakin omat supermehuni ovat parempia kuin suoraan hedelmästä puristettu mehu. Samaa on sanonut moni muukin, joka on kokeillut tehdä supermehuja. Lisäksi tietysti rahan säästäminen ja ruokahävikin vähentäminen ovat tärkeitä huomioita, ja molempien kohdalla puhutaan todella isoista prosenttimääristä. Joihinkin baareihin mehut tilataan ulkopuolelta, mutta useimmissa baareissa mehut käsittääkseni puristetaan itse, joten supermehujen kautta säästyvä työmäärä on merkittävä.
Sanoisin että ainakin omat supermehuni ovat parempia kuin suoraan hedelmästä puristettu mehu. Samaa on sanonut moni muukin, joka on kokeillut tehdä supermehuja. Lisäksi tietysti rahan säästäminen ja ruokahävikin vähentäminen ovat tärkeitä huomioita, ja molempien kohdalla puhutaan todella isoista prosenttimääristä. Joihinkin baareihin mehut tilataan ulkopuolelta, mutta useimmissa baareissa mehut käsittääkseni puristetaan itse, joten supermehujen kautta säästyvä työmäärä on merkittävä.
-
- etupotkija
- Viestit: 94507
- Lauteille: Joulukuu 2004
- Paikkakunta: Tampere
- Etulaji: HIIT, girya
- Sivulajit: pilates, yinjooga
- Takalajit: Tanglang
Parhaat drinkit ja valmistusohjeita
-
- etupotkija
- Viestit: 94507
- Lauteille: Joulukuu 2004
- Paikkakunta: Tampere
- Etulaji: HIIT, girya
- Sivulajit: pilates, yinjooga
- Takalajit: Tanglang
Parhaat drinkit ja valmistusohjeita
Minun piti eilen tehdä Brandy Flip, mutta lisäsin siihen vahingossa myös sitruunasupermehua. Teen usein Sour-drinkkejä, joten kai se siksi tapahtui, mutta perhanan hyvää siitä tuli. Nopea nettihaku ei tuottanut tuloksia samasta juomasta (varmaan sellainenkin on). Joskus virheet ovat onnekkaita
Tein eilen myös myös sokerisiirappia, jossa on arabikumia. Sitä kutsutaan vähän hassusti ranskaa ja englantia sekoittaen yleensä nimellä gomme syrup. Sen pitäisi pyöristää varsinkin vahvojen juomien, kuten Old-Fashionedin makua. Kerron kun ensi viikonloppuna kokeilen.
Tein eilen myös myös sokerisiirappia, jossa on arabikumia. Sitä kutsutaan vähän hassusti ranskaa ja englantia sekoittaen yleensä nimellä gomme syrup. Sen pitäisi pyöristää varsinkin vahvojen juomien, kuten Old-Fashionedin makua. Kerron kun ensi viikonloppuna kokeilen.
-
- etupotkija
- Viestit: 94507
- Lauteille: Joulukuu 2004
- Paikkakunta: Tampere
- Etulaji: HIIT, girya
- Sivulajit: pilates, yinjooga
- Takalajit: Tanglang
Parhaat drinkit ja valmistusohjeita
Kyllä tuo gomme syrup maistuu erilaiselta. Kannatti kokeilla sekin
Viikonlopun helmi ja ihan täydellinen drinkki oli sitten tämä:
Viikonlopun helmi ja ihan täydellinen drinkki oli sitten tämä:
-
- etupotkija
- Viestit: 94507
- Lauteille: Joulukuu 2004
- Paikkakunta: Tampere
- Etulaji: HIIT, girya
- Sivulajit: pilates, yinjooga
- Takalajit: Tanglang
Parhaat drinkit ja valmistusohjeita
Viime viikonlopun paras taisi olla tämä Firecracker
-
- etupotkija
- Viestit: 94507
- Lauteille: Joulukuu 2004
- Paikkakunta: Tampere
- Etulaji: HIIT, girya
- Sivulajit: pilates, yinjooga
- Takalajit: Tanglang
Parhaat drinkit ja valmistusohjeita
Ystävänpäivä on edelleen hassu suomennos sille päivälle, jota vietetään 14. tätä kuuta. Kyllä se on Rakastavaisten päivä
Ja sen väri on tietenkin punainen tai vaaleanpunainen. Tässä ensimmäisessä Andersin videossa esitellään kolme sellaista, joista viimeinen on hänen omansa. Tykkään siitä, että nämä ammattilaiset keksivät ja esittelevät omia drinkkejään. Ehkä joudun tämän takia joustamaan periaatteistani ja marssimaan valtiolliseen monopoliin hakemaan ylikallista portviiniä. Tai @AlexMachine, sinä kun olet useamman kerran maininnut, että vinettojen osalta Alko on hyvin kilpailukykyinen toimija Euroopassa, niin onko niillä hyvää portviiniä?
Tässä videossa nykyään Armeniassa asuva (tietääkseni) venäläinen baarimestari esittelee kolme drinkkiä.
Noista kuudesta Pink Lady ja Clover Club ovat tuttuja. Kumpikaan ei ole päässyt jatkolistalleni, jonne vaatimuksena on vähintään arvosana 4/5, mutta kyllähän noita maistelee. Jokainen noista on helppo ja nopea tehdä, miksi jaoin ne tänne.
Ravistimen eli kansankielellä sheikkerin voi helposti korvata esimerkiksi kurkkupurkilla, kuten usein sanotaan. Mikä tahansa suljettava ja riittävän tiivis astia riittää. Tämä on totta, ja on hienoa että kynnystä alkaa sekoitella muutakin kuin Kossu-vissyä madaltuu. Samassa on hyvä muistaa mitä tapahtuu ennen sitä ravistamista ja mitä tapahtuu sen jälkeen. Mehut pitää jotenkin puristaa, ja ravistimeen on lisättävä jäitä. Kun drinkki on ravistettu, se pitää siivilöidä lasiin. Mutta noilla kolmella lisävalmistelulla pystyykin sitten jo melkein mihin tahansa.
Hyvää viikonloppua!
Ja sen väri on tietenkin punainen tai vaaleanpunainen. Tässä ensimmäisessä Andersin videossa esitellään kolme sellaista, joista viimeinen on hänen omansa. Tykkään siitä, että nämä ammattilaiset keksivät ja esittelevät omia drinkkejään. Ehkä joudun tämän takia joustamaan periaatteistani ja marssimaan valtiolliseen monopoliin hakemaan ylikallista portviiniä. Tai @AlexMachine, sinä kun olet useamman kerran maininnut, että vinettojen osalta Alko on hyvin kilpailukykyinen toimija Euroopassa, niin onko niillä hyvää portviiniä?
Tässä videossa nykyään Armeniassa asuva (tietääkseni) venäläinen baarimestari esittelee kolme drinkkiä.
Noista kuudesta Pink Lady ja Clover Club ovat tuttuja. Kumpikaan ei ole päässyt jatkolistalleni, jonne vaatimuksena on vähintään arvosana 4/5, mutta kyllähän noita maistelee. Jokainen noista on helppo ja nopea tehdä, miksi jaoin ne tänne.
Ravistimen eli kansankielellä sheikkerin voi helposti korvata esimerkiksi kurkkupurkilla, kuten usein sanotaan. Mikä tahansa suljettava ja riittävän tiivis astia riittää. Tämä on totta, ja on hienoa että kynnystä alkaa sekoitella muutakin kuin Kossu-vissyä madaltuu. Samassa on hyvä muistaa mitä tapahtuu ennen sitä ravistamista ja mitä tapahtuu sen jälkeen. Mehut pitää jotenkin puristaa, ja ravistimeen on lisättävä jäitä. Kun drinkki on ravistettu, se pitää siivilöidä lasiin. Mutta noilla kolmella lisävalmistelulla pystyykin sitten jo melkein mihin tahansa.
Hyvää viikonloppua!
Seuraajat
AlexMachine • Bolo • Kari Aittomäki • Lasse Candé • Mjölnir • Mänzy • Panu Suominen • Pyrkele • saarikko • Teemu • Veepee