Etsitkö kamppailuharrastusta? Aloita suoraan tästä uusi aihe valmiiden kysymysten kanssa ja odota, kun konkarit vastaavat sinulle. :boxing2:

Kalle Koskinen

Potkulaisten julkiset harjoituspäiväkirjat

Valvoja: Valvoja

Kuvake
Kalle Koskinen
kylkeenpotkija
Viestit: 4217
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: Iisalmi

Kalle Koskinen

Viesti Kalle Koskinen »

Olen 24-vuotias vanupuikkoa muistuttava nintendoniska. Pituutta minulla on 182 cm ja massaa 73 kiloa. Treenaan aikidoa silloin kun motivaatio sen sallii, mutta nykyisin into on enemmän punttisalin puolella. Kesäisin lenkkeily ilmestyy myös kuvaan.

Aloitin vajaa vuosi sitten käymään uudestaan salilla kun noin kuuden vuoden tauko surkastutti kaikki lihaksen näköiset jutut pois. Jäin varsinkin kaipaamaan kiinteitä rintalihaksiani. Aloitettuani uudelleen tein pitkän aikaa varsin rauhallisesti ja rakensinkin pelkästään pohjaa. Sitten kun pikkuhiljaa olisin aloittanut nostamaan tuloksia, niin minulle iski myyräkuume jonka takia olin yli kuukauden pois salilta. Tämä tauti aiheutti myös sen, että minulla meni kokonaisuudessaan vajaa kolme kuukautta päästäkseni takaisin niihin tuloksiin mitä minulla oli ennen myyräkuumetta.

Hetken aikaa tulokset nousivat, mutta sitten minulla kipeytyi vasen käsi kummasti ja se vihoitteli useamman kuukauden. Viimein sain aikaiseksi käytyä lääkärillä ja hän totesi, että jonkin lihaksen kiinnityskohta oli tulehtunut ja tuikkaisi minuun kortisoonia. Taisipa auttaa, sillä käsi ei ole juurikaan enää oireillut. Nyt on tämän aamun treenien jälkeen sen verran tyytyväinen olo, että voi hieman kirjoitella omia treenaamisia. Samalla vähän itselleni jotain tuloksia ylös, niin voin vuoden päästä katsoa, että miten sitä on edistytty.

Salilla teen ihan aloittelijan ohjelmaa 3-4 kertaa viikossa, eli joka käyntikerralla käyn aika lailla kaikki lihasryhmät läpi ja pyrin tekemään liikkeet mahdollisimman puhtaasti ja rauhallisesti. Pääliikkeissä (penkki ja kyykky) otan viittä sarjaa ja apuliikkeissä kolmea sarjaa. Alkupainot ovat aina kevyemmät ja viimeiset sen verran raskaat, että niiden viimeisimmät toistot tekisivät tiukkaa. Nyt on 8-kausi menossa (lyhyemmät toistot tuntuu minulla vasemmassa kädessä liian helposti). Pari päivää sitten ollut kuume pakotti ottamaan muutamissa liikkeissä vähän kevyemmin. Tämän aamun ohjelma meni seuraavasti ja tein liikkeet aika lailla minuutin palautusajalla:

Penkki: Raskain paino oli vain kokeilua, että menisikö se kasina ja aika lähelle pääsin. Kulutti hyvin voimia.
-pari kertaa lämmittelyt tangolla
-20 * 30kg
-15 * 40kg
-10 * 50kg
-8 * 60kg
-8 * 65kg
-8 * 70kg
-7 * 75kg (ensi kerralla kasina!)
-10 * 60kg (palautuspainot)

Kyykky: Tätä on sitten lintsattu täysin ja aloitin sen reilu viikko sitten. Nostan nyt tämän kuun kolmea sarjaa ja sen jälkeen siirryn viiteen sarjaan. Vielä liikutaan kevyissä painoissa totuttautumassa tähän liikkeeseen. Pari päivää sitten ollut kuume vaikutti kyykkyyn tehden siitä aika hengästyttävän.
-10 * 25kg
-10 * 35kg
-10 * 45kg

Tissit: Teen tämän käsipainoilla ja selältään maaten oikein hitaasti.
-8 * 7kg
-8 * 8kg
-8 * 11kg

Vinopenkki käsipainoilla (tässä liikkeessä vasen käsi oireilee herkimmin):
-8 * 8kg
-8 * 11kg
-8 * 15kg

Ylätaljassa rinnalle veto kapealla kapulalla (vastaa jokseenkin tavaltaan alataljan soutua, mutta ottaa siipiin hieman erilailla):
-8 * 35kg
-8 * 45kg
-8 * 55kg

Ylätaljassa ojentajat:
-8 * 20kg
-8 * 20kg
-8 * 25kg

Hauikset: Tein nämä ristitaljassa pistäen pienen tangon alimmasta väkipyörästä. Siinä on sen verran väkipyöriä, että painojen sanominen ei kerro mitään (50kg siinä ei ole sama kuin esim. mutkatangolla samat kilot). Hieman painoi, mutta lintsasin laiskuuttani viimeisen sarjan.

Vatsat ja selät: Lintsaan nämä joka ikinen kerta.

Mutta kuumeen jälkeen treenit kulkivat paljon paremmin kuin olisin kuvitellut ja varsinkin kun oli neljän tunnin yöunet takana ja olin puoli kahdeksalta salilla yhden leipäpalan syöneenä. Paras tunne on se, kun tietää, että nyt on penkissä aika lähellä oma paino kymppinä.

np. Decapitated - A Poem About An Old Prison Man (onpas hieman erilaista)
Kuvake
Kalle Koskinen
kylkeenpotkija
Viestit: 4217
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: Iisalmi

Viesti Kalle Koskinen »

Hohhohhoo, muistiksi itselle. Tänään pitkästä aikaa penkissä toinen päätavoite, eli se oma paino kymppinä. Nyt on voittajan olo.
Kuvake
Kalle Koskinen
kylkeenpotkija
Viestit: 4217
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: Iisalmi

Viesti Kalle Koskinen »

Lisää muistiinpanoja. Onnistuneen kasikauden jälkeen tein uusia ennätyksiä ja olen niihin tyytyväinen. Siirryin kaksiintoista puolen minuutin palautusajalla ja kummasti tippuu painot verrattuna kasikauteen. Ensimmäinen kerta oli taas sitä painojen hakemista, mutta paikat puutuivat silti mukavasti. Mukavaa myös huomata, että olkapää alkaa taas pikkuhiljaa kestämään kokovartalodippiä.

Ja ToRa ei sitten naureskele minun muistiinpanoille.
Kuvake
Kalle Koskinen
kylkeenpotkija
Viestit: 4217
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: Iisalmi

Viesti Kalle Koskinen »

Mahtavaa kirjoitella kun on kovia treenipäiviä. Salille mennessä pirun hyvä fiilis, mutta perillä oli yllätys. Tämä maan alla sijaitseva sali oli pimeänä ja vain pienet hätävalot paloivat. En sitten jäänyt kuuntelemaan kuiskauksia pimeässä, vaan lähdin pois. Suunnittelin paluuta hienon otsaan kiinnitettävän lampun kanssa, mutta suunnittelun asteelle se jäikin.

Söin ruokaa.
Kuvake
Kalle Koskinen
kylkeenpotkija
Viestit: 4217
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: Iisalmi

Viesti Kalle Koskinen »

Salilla oli kiva tehdä yksinään. Eipä tullut pitkiä palautusaikoja, kun ei joutunut höpöttämään kenenkään kanssa.

Menin tatamille, löin itseäni bokkenilla polveen, lähdin pois.
Kuvake
Kalle Koskinen
kylkeenpotkija
Viestit: 4217
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: Iisalmi

Viesti Kalle Koskinen »

Viimeinen kerta salilla tässä maassa vähään aikaan, Thaimaa odottaa. Salilla meni kivan kevyesti haikeissa fiiliksissä rasvaisia painoja nuuhkien. Ei näyttänyt isommat miehet ymmärtävän minun rakkauden tunnustuksia ja vakuutteluja, että en minä ole niitä lopullisesti painoja jättämässä vaan palaan syksyllä takaisin.

Tosiaan Thaimaahan lähtö keskiviikkona ja toivon, että saisin siellä treenattua jotakin. Pitää etsiä jokin salaisia käärmeenviiltämistekniikoita hallitseva vanha mestari ja käydä katsomassa muutenkin kaikkea mahdollista. Transformerit ja muut kummajaiset pitää varmasti myös vilkaista, kun kerran sukhumvitin (Bankokissa) alueella pääasiassa majailen.

Yritän tänne kirjoittaa mikäli jotain mielenkiintoista tapahtuu. Jos joku potkulaisista ilmestyy kesän aikana Thaimaahan, niin ottakaahan yhteyttä, niin mennään syömään eksoottiseen Suomalaiseen ravintolaan. Äidinkielellään on kumminkin välillä mukava jutustella.
Kuvake
Mika
etupotkija
Viestit: 94338
Lauteille: Joulukuu 2004
Paikkakunta: Tampere
Etulaji: HIIT, girya
Sivulajit: pilates, yinjooga
Takalajit: Tanglang

Viesti Mika »

Etkös sinä mene sinne oikein pidemmäksi aikaa, muistelisin että puoleksi vuodeksi? Miten ihmeessä sait tuollaisen järjestettyä? 8)

Ja lähinnä Aikidokaamaan?


Pidä meidät ajan tasalla!


Hyvää matkaa! :occasion5:
ไม่เป็นไร
Zen, I haz it.

Слава Україні! 🇺🇦

Potki etuja!
Kuvake
Kalle Koskinen
kylkeenpotkija
Viestit: 4217
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: Iisalmi

Viesti Kalle Koskinen »

Mika, menen sinne Bankokiin vain kolmeksi kuukaudeksi ja pääasiassa tarkoitus tutustua paikalliseen aikidoon. Toki pidän silmät auki mahdollisimman hyvin ja kokeilen uusia asioita, mikäli niitä sattuu sopivasti vastaan. Kolme kuukautta on lyhyt aika, mutta pitäähän sitä tänne tulla syksyä (paras vuodenaika) viettämään. Ja minä en järjestänyt yhtään mitään, vaimo on ollut se käytännön asioiden järjestäjä. Joten mikäs tässä...

Nyt pitääkin mennä pakkaamaan, sillä yhdeltätoista lähdetään ajamaan Tampereelle päin.
Kuvake
Kalle Koskinen
kylkeenpotkija
Viestit: 4217
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: Iisalmi

Viesti Kalle Koskinen »

Hojo hojo! Niin kuin täällä Thaimaassa paikalliset tervehtivät. Tai sinne päin.

Torstaina saavuin tänne Thaimaahan ja ensimäisenä +34 astetta hyökkäsi vastaan. Majapaikassa vähän väliä kävelin ulos vilvoittelemaan vain todetakseni joka kerta, että ulkona ei ollut yhtäään sen helpompaa. Hiostavaa kuumuutta täällä Bangkokissa, Bang Khaen alueella. Käytiin sitten jollain saarella pyörähtämässä, mutta todella roskaisen veden takia päätettinkin hyökätä Pattayalle. Venematka saarelle ja takaisin kesti suuntaansa 45 minuuttia ja istuin mennessä siellä kannella hihattomassa paidassa. Oli juuri kuumin hetki, mutta sitä en hoksannut, koska lempeä merituuli vilvoitti kivasti. Seurauksena tästä kannella istumisesta oli se, että parin päivän ajan olin ehta punaniska. Suomessa saan yleensä olla monta tuntia kuumassa auringonpaisteessa ennen kuin noin voin itseni polttaa.

Pattaya olikin sikäli hauska paikka, että mereltä puhalsi tuuli, joka söi vähän kuumuutta pois. Majailimme pari yötä ruotsalaisessa majapaikassa Jomtien Beachilla. Kovastihan ne heitukka yrittivät iltaisin houkutella mukaansa reippaalla suomenkielellä. Liekö joitain suomalaisia ollut Pattayalla ennen minua... Ja näin monta transformeriakin!

Pattayalla olikin Geordan Reynoldsin vetämää Yoshinkan aikidoa, jota kävin ensiksi lauantaina katsomassa ja sitten sunnuntaina ihan treenasin mukana. Geordan on ensimmäinen jenkki, joka suoritti kovamaineisen instructors coursen ja nykyään hänellä on 5.dan. Vaikka Yoshinkan aikido näyttää erittäin robottimaiselta ja tiukan muodolliselta, niin sitä olikin todella mukava harjoitella ja siinä oli ihan selkeä logiiikka mukana. Kaksituntinen treenisessio ilmaistoidussa dojossa oli kumminkin sen verran hikistä hommaa, että hiki valui pisaroina aika reippaasti. Koska jo perusteet olivat selkeästi erilaisia kuin ne mihin olen tottunut, niin oloni tuntui vieläkin enemmän vasta-aloittelijalta. Heti kun siirryimme tekemään hijikimeä ja sankyota, niin oloni tuntui kotoisammalta. Ei kun vain uutta reissua suunnittelemaan Pattayalle, jotta pääsisi vielä paremmin hommaan sisälle.

Tänään menikin päivä aika lailla autoilla matkustaessa. Pattayalta Bang Khaeen, sieltä Sukhumvitille, jossa luvattu asunto olikin sen verran ala-arvoinen, että en missään nimessä lasten kanssa ole sinne jäämässä. Sieltä sitten taksilla takaisin Bang Khaeen ja nyt huomenna olisi tarkoitus metsästää uutta asuntoa. Kaiken lisäksi pankki kusi asiat sillä tavallla, että vanhan suomalaisen asunnon vuokratakuutili oli isketty päätiliksi ja kun päivää ennen matkaa saimme takuut takaisin ja tili lopetettiin, niin verkkopankkioikeudet meni sen mukana. Tämän saimme huomata vasta äsken, kun pääsimme ensimmäistä kertaa nettiin. No, suomen kämpän vuokran maksu sitten mutkistuu hieman, mutta eiköhän asiat saa järjestymään.

Eniten ahdistaa se, että salilla käymisessä on ollut taukoa (pari viikkoa) ja paikat kuihtuu silmissä pois. Tissini ei enää tanssi käskystä samalla tavalla kuin ennen. Jaksoin jopa äsken punnertaa ilmastointilaitteen edessä muutaman sarjan. Ja nurkasta löysin jotkin käsipainot, jolla ensimmäisenä tein kickbackiä, mutta sitten pitikin mennä käväisemään pihalla ja sieltä tullessa juutuin koneelle.

Kirjoittelen sitten lisää kun mainitsemisen arvoista asiaa tulee eteen. Ai niin, kukaan ei kyllä kertonut, että miten jumalattoman iso Bangkok oikein on! Tai kyllä kertoi, mutta ei siihen osannut varautua. Noin 50 kilsaa halkaisijaltaan ja Pattayallekin mennessä jotain 150 kilsaa koko matkan ajan tuntui olevan jotain kaupunkiseutua. Eli ei ihan samanlaista kuin Suomessa maantiemaisemat... Otin matkan aikana kuvia kaupungista, joita varmaan jossain vaiheessa laitan hieman irccigalleriaan. Isoja taloja ja uskomia rötisköjä. Lisäksi uskomattomia puhelinlanka/sähköjohtoviritelmiä, joista sai melkein painajaisia. Tai itse asiassa näin valveunta sillan alla olevasta yksijalkaisesta thaimaalaisesta miehestä, joka kampesi mankelin läpi metrin pituista kastematoa, joten ei ne johtoviritelmät ehkä niin kauheita olleet.

Luin tuon tekstin läpi ja vaikuttaa, että kuumuus taitaa päästä päähän. Nyt menenkin härnäämään sisiliskoja, niin saan jotain fiksumpaa tekemistä kuin näpytellä näppäimistöä.
Kuvake
Mika
etupotkija
Viestit: 94338
Lauteille: Joulukuu 2004
Paikkakunta: Tampere
Etulaji: HIIT, girya
Sivulajit: pilates, yinjooga
Takalajit: Tanglang

Viesti Mika »

Onpas sulla tylsää...:roll:


Antaa tulla lisää raporttia vaan! :thumbsup:
ไม่เป็นไร
Zen, I haz it.

Слава Україні! 🇺🇦

Potki etuja!
Kuvake
Kalle Koskinen
kylkeenpotkija
Viestit: 4217
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: Iisalmi

Viesti Kalle Koskinen »

Jes, asuntojuttu näyttää ihan hyvältä ja pankkiasiatkin todennäköisesti hoituvat. Jos saamme käyttöömme erään tietyn talon, niin silloin treenimatkat olisivat todella pitkät, joten treenien määrästä joutuu nyt tinkimään. Toisaalta ihan sama, sillä täältä löytyi mahtava leluliike, josta on pakko käydä ostamassa koottavia Zoidseja. Frisbeen heittely aamulla +33 asteen lämpötilassa oli kohtalaisen hikistä hommaa, vaikka pääasiassa pysyin puiden varjossa. Nyt lämpötila on noin 36 astetta.

Thaimaassa on niitä mopoviritelmätakseja, joita kutsutaan nimellä tuktuk. Näillä härveleillä pääsee pujottelemaan todella kapeista väleistä ja matka sujuu joutuisasti. Thaimaassa muutenkin ajokulttuuri on sellaista, että kaistoja vaihdetaan vähän miten sattuu, jotta päästään vain nopeammin perille. Meidät Pattayalta Bangkokiin tuonut minibussi veti kerran kolmen kaistan yli ja muutenkin pujotteli rekkojen väleistä. Mutta enpä arvannut, että isojen oikeiden bussien kuskit omaisivat saman ajotyylin kuin tuktukeilla ja pienemmillä autoilla. Kuski painaa tööttiä vähän väliä ja tunkee vain bussinsa kanssa ahtaista väleistä hidastamatta paljoakaan. Aggressiivinen/kiireinen ajotyyli mahdollistaa sen, että päästään välillä uskomattoman sujuvasti mahdollisista ruuhkapaikoista pois. Ihmettelin vain, että tuollaisella ajokulttuurilla pitäisi kolareita näkyä kaiken aikaa, mutta jokainen on näköjään sen verran tottunut siihen kaaokseen, että sen kanssa osataan elää sovussa.

Aidot tytöt ja ladyboyt erottaa aika lailla kasvoista, viimeistään äänestä, mutta kaverinipa tunnistaa ne naamioitumisen "mestarit" hajusta!
Kuvake
Kalle Koskinen
kylkeenpotkija
Viestit: 4217
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: Iisalmi

Viesti Kalle Koskinen »

Olimme toissapäivänä taksissa kun alkoi satamaan kovasti. Ilmastoidusta taksista oli kiva katsella, että miten ihmiset toimivat sateella, kun he istuvat lava-auton kyydissä. Eräs asia hämmästytti hieman. Eräs äiti ja tytär istuivat peräkkäin lavalla ja estääkseen tyttärensä hiuksia/päätä kastumasta tämä äiti veti kylmän viileästi muovipussin tyttönsä pään yli. Eli pussin reuna ihan leuan alle ja äiti piti pussia tiiviisti kaulan ympärillä. Pakko myöntää, että en ensimmäisenä ajattelisi tuollaista vaihtoehtoa omien lapsien kohdalla.

Tänään syötiin isossa ulkoilmaraflassa, jossa oli seisovan pöydän periaate. 89 bahtia ja senkun kävi hakemassa pöytään katkarapuja, kananlihaa, sianlihaa, kalmareita, taskuraputahnaa, salaattia, testikkelilihapullia, harmaata makkaraa, maksaa, munuaista, helppoheikin hermohaimaa tai jotain sinnepäin. Nämä erilaiset ainekset sitten grillattiin/keitettiin pöydässä ja meillä ateriointi kestikin vajaat kaksi tuntia. Jos mietitte, että yksi euro on 48 bahtia, niin ei kovin kalliiksi käynyt tuollainen ateria...

Limpparit maksoi jonkin 20 bahtia, joka olikin aika kova hinta verrattuna muissa paikoissa. Siihen liittyi omituisen pepsininjan tapaus. Otin vähän väliä huikan lasista ja lasin ollessa noin puolessa välin lasi katosi salaperäisesti. Silmänäräpäyksen päästä lasi oli ilmestynyt takaisin eteeni täynnä ja uudella satsilla jäitä! Ja tämä tapahtui monta kertaa! Se pepsininja lymyili varmaan jossain kattoparrujen päällä tai minun varjossa, kun en sitä kertaakaan nähnyt. Ei vain suomessa näin ripeää palvelua näy.

Pankkiasiat tosiaan järjestyivät ja lisäksi saimme "ihan kivan" kämpän. Slummitönöt joutuivat aikoinaan väistymään, kun niiden tilalle rakennettiin hienostoalue ja kesäasuntomme on juuri tuolla alueella. Jonkinnäköiset kivi/marmorilattiat, kolme vessaa ja suihkua isoja huoneita ja monta ilmastoinitlaitetta. Vuokrakaan ei nyt päätä pääse huimaamaan. Tarkkaa summaa en paljasta, mutta se ei ole edes 10% matkabudjetistamme. Heh heh, mahtavaa!
Kuvake
Kalle Koskinen
kylkeenpotkija
Viestit: 4217
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: Iisalmi

Viesti Kalle Koskinen »

Seudulla jossa asumme on reippaasti kulkukoiria vaikka hienostoalue onkin. Buddhalaiset eivät tietenkään tapa mahdollisia esi-isiään, vaan koirat todellakin saavat olla aika lailla omissa oloissaan. Tämä on ikävää sillä koirat ovat tulleet jopa kahdeksan yksilön laumassa pörräämään ympärille, kun olemme kulkeneet lähikauppaan. Itsellänikin on kaksi pientä lasta monesti mukana, joten joudun olemaan aika valppaana. Kerran kaverini kanssa kävellessä pari koiraa lähti muristen tulemaan kohti, koska kävelimme niiden mielestä liian läheltä niiden varjoisaa lepopaikkaa. Siinä sitten kävelin takaperin jotta olisin nähnyt, jos ne olisivat päättäneet hyökätä. Koirat kumminkin tajusivat, että menimme koko ajan poispäin, joten ne vetäytyivät tyytyväisinä takaisin varjoon. Täytynee hommata jokin keppi kun kävelee tällä alueella.

Toinen asia, mikä näissä kulkukoirissa on inhottavaa on se jatkuva räksytys. Kulkukoirat käyvät räkyttämässä talojen vahtikoirille, joten melu kestää melkein koko yön läpi. Haaveilinkin, että voisin heittää kulkukoiria yhden talon pihalle, jossa on todella iso ja aggressiivinen saksanpaimenkoira vahtina. Se repisi ne välittömästi riekaleiksi. Heh heh.

Sekään ei riitä, että koirat metelöi, vaan juuri meidän talon takana on ihmeellinen slummihökötys, jossa jokin paikallinen huudattaa paikallista poppia välillä liiankin kovaa. Viime yönä tämä sankari rummutti, tömisteli ja tanssi ja musiikki koveni iltaa kohden. Eipä tässä auta muu kuin kestää, sillä kieltä en osaa lähellekään niin paljoa, että voisin pyytää häntä nätisti olemaan hiljaa. Ukko kumminkin näytti olevan ympäripäissään, joten eipä välttämättä kohteliaat pyynnöt olisivat auttaneet. Noin aamuyhdeksän aikaan tämä poppi alkoi taas soimaan. Tosin oli mielenkiinoista todeta, että jossain thaipoppikappaleessa oli suoraan otettu pätkä Europen Final Countdownista.

Kävimme viikonloppuna Hua Hinissa ja täytyy todeta, että rantapaikkana se on Pattayaa reilusti parempi. Kirkkaampi vesi, enemmän rantakaistaletta ja huomattavasti vähemmän turisteja. Turistien osalta homma tulee muuttumaan tulevina vuosina ja kasvua on selkeästi havaittavissa. Rannalla oli erittäin mukavaa etsiä pojan kanssa kaikenlaisia otuksia vedestä. Löydettiin meritähtiä, kotiloissa asuvia rapuja (joista osa nipisti isoilla saksillaan aika kovaa), meduusoita ja eräs uskomattoman hieno violetti rapu. Tämä rapu oli olemukseltaan kuin pieni panssaroitu kuolema. Sotaisan näköinen heppu.

Hua Hinissa on Jorma Rissasen ylläpitämä Grand Sport Hua Hin, joka toimii treeni- ja matsipaikkana. Siellä on opetusta aikidon, taekwondon, karaten, kungfun ja tietysti thaiboxingin puitteissa. Tilat olivat varsin kivat ja löytyipä sieltä ihan kunnolliset punttivehkeetkin, joissa en ikävä kyllä sitten kerennyt tekemään yhtään mitään. Matsi-iltoja on normaalisti kahdesti viikossa ja ottelijoita saapuu ihan Bangkokistakin ja matsit ovat kuulema kovia. Täytyy tehdä uusi reissu Hua Hiniin ilman vaimoa ja lapsia, niin pääsen liikkumaan paljon vapaammin. Ajattelin, että kokeilisin sitten hieman opetella thaiboxingin alkeita, joita kuulema todella pätevät ihmiset ovat opettamassa.

Grand Sportissa oli myös suomalainen sauna, jossa tuli käytyä. Ei uskoisi, että thailainen ilma tuntuisi sopivan lämpöisältä, mutta kun tulin todella kuumasta saunasta ulos, niin tämä olikin ihan todellisuutta. Ilta kului varsin kivasti tässä pienessä sisäpihassa, jossa oli sauna ja oleskelutilat. Jos te suomalaiset treenaajat liikutte Thaimaassa, niin käykää katsomassa Hua Hinista tämä treenipaikka + sauna.

Eilen tulimme takaisin reissusta ja juuri Bangkokiin saavuttaessa alkoi satamaan ja se yltyi koko ajan. Viisi metriä autosta talon sisälle pariin kertaan tavaroita kantaessa ja olin täysin läpimärkä. Siinä sitten söimme ruokaa ja olimme vain, kun vilkaisin ulos. Katu oli peittynyt vedestä, sillä viemärit eivät jaksaneet vetää, koska ne olivat itsekin täynnä. Totta kai minulle iski hirveä hinku päästä kahlaamaan kaiken roskan ja saastan keskellä mitä vesi vain sattui kuljettamaan. Vettä olikin pitkän matkan ajan noin 30 senttimetriä paksu kerros ja vilkkaamilla kaduilla joitain kuivia kohtia. Se oli mukava kauppareissu, vaikka hieman hidas. Liikenne oli ymmärrettävistä syistä hitaampaa kuin normaalisti tämän vesimäärän takia. Mutta enköhän pääse kokemaan tällaista uudestaan, sillä käsittääkseni kesällä on sadeaika.

Viimeiset pari kesää onkin ollut suomessa onnettomia ukkoskesiä omalle kohdalle, mutta täällä se tilanne on onneksi hieman paikkautunut. Nyt vajaan kahden viikon sisään olen nähnyt kolme ukkosta, joista ensimmäinen oli kahdenkymmenen kilometrin päässä merellä. Eilen näkyi uskomaton iso salama, joka oli kummallisen punainen. Mahtavaa!

Treenit ovat jääneet hieman vähiin, mutta onhan tässä vielä se 2,5 kuukautta aikaa toimia. Kunhan olen vain nauttinut olostani, enkä viitsi liialla treeniajattelulla stressata itseäni. Kymmenen miljoonan ihmisen kaupungissa treenimatkat eivät ole niin yksinkertaisia, että siellä voisi juosta ihan noin vain. Loppuajasta ollaan todennäköisesti Pattayalla, jossa voinkin treenata sitä Yoshinkan aikidoa.
Kuvake
Kalle Koskinen
kylkeenpotkija
Viestit: 4217
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: Iisalmi

Viesti Kalle Koskinen »

Tulipa tässä mieleen, että eräällä iltatorilla kaupiteltiin erilaisia välineitä itsensä puolustamiseen. Heittotähtiä, teleskooppipamppuja, veitsiä jne, mutta parhaat kaikista olivat ne sähkötainnuttimet. Isompi malli olisi antanut 20 000 volttia ja pienempi malli 10 000 volttia. Kysyimme pienemmän hintaa ja se olisi ollut 550 bahtia eli hieman päälle 10 euroa. Myyjä esitteli sitä sen verran, että käytti konetta päällä ja täytyy myöntää etten haluaisi itseäni tökittävän sillä. Aika ikävä ääni pienessä sähkökaaressa.

Toissapäivänä päätin kaverini kanssa lähteä Sukhumvitille etsimään paikallista aikidodojoa, jossa opetusta antaisi muun muassa Fukakusa, 7 dan. Lähdimme kolmen aikaan etsimään taksia ja löysimme sellaisen viiden minuutin päästä. Annoin kuskille osoitteen paperilapulle kirjoitettuna ja lähdimme tyytyväisinä kohti tatamia, sillä siellä olisi ollut neljä tuntia treeniä sinä iltana. Eli vaikka emme olleet vielä menossa treenaamaan, niin siinä olisi hyvin kerennyt nähdä paikallista aikidoa.

Matkaa Bang Khaesta Sukhumvitille on noin 40 kilometriä. Satuimme lähtemään liikkeelle juuri silloin, kun ruuhkat alkoivat ja tästä seikasta vaimokaan ei kerennyt varoittaa, sillä silloin ei kukaan meistä älynnyt katsoa kelloa. Kuski ajoi jotain ihmeellisiä pienempiä katuja, eikä isompia moottoriteitä pitkin, niin kuin taksikuskit yleensä. Seurauksena oli tietysti se, että juutuimme pitkäksi aikaa ruuhkaan. Parhaimmillaan olimme 20 liikkumatta metriäkään, muuten pääsimme välillä parin auton mitan eteenpäin. Tähän 40 kilometriin kului aikaa noin kolme tuntia, joka oli vielä tuskallisempaa sen seikan takia, että minulle iski jo tunnin istumisen jälkeen hirveä virtsaamisen tarve. Selvisin kumminkin sen koko kolme tuntia miehekkäästi Sukhumvitille asti. Siellä kysyin joltain tyypiltä vessaa ja hän viittasikin erään rakennuksen sisälle. Se oli osittain hylätyn näköinen varastorakennus, jossa oli kumminkin miehiä tekemässä (kai) jotain töitä. Rakennuksen perältä sittel löytyi rivi vessoja, joissa sitten pääsin kokemaan erään elämän helpottavimmista tunteista. Taksikuskilla ei yllättäen ollut mukamas tarpeeksi vaihtorahaa, joten matkastamme tuli noin satasen (2 euroa) kalliimpi kuin olisi pitänyt. Sitten menimme ensimmäisenä syömään, koska nälkä oli jo yllättänyt.

Sitten lähdimme kävellen etsimään sitä dojoa, mutta koska matkalla oli kulunut aikaa, niin oli kerennyt tulemaan jo pimeä. Eihän sitä netistä sohitun summittaisen kartan ja osoitteen avulla osannut löytää perille. Kävelimme siis paikan ohi jossain välin, mutta eipä se dojo olisikaan ollut suoraan kadun vieressä, vaan jostain kohdin olisi pitänyt mennä hieman sisemmälle. Mutta kävelimme Sukhukvitia pari kilometriä ja poikkesimme sitten jollekin soi:lle, koska kadun yli ei uskaltanut erittäin vilkkaan liikenteen takia mennä. Soit ovat kai jotain poikkikatuja. Päädyimme kaverini pyynnöstä Witch's Taverniin, jossa viivyimme sen verran, että kaverin kiskaisi pari olutta naamaansa.

Metsästimme taksin, joka löytyikin huiman puolen minuutin odottelun jälkeen. Kuskia nauratti kun ulkomaalaisena osasin sanoa kotiosoitteemme sen verran selkeästi, että hänellä ollut mitään ongelmia ymmärtää. Kuski oli aivan mahtava! En olisi koskaan uskonut, että 80-100 kilometrin tuntivauhti voi tuntua kovalta, mutta ihan reippaan liikenteen seassa se on jo eri asia kuin suomen maanteillä. Hän ei ottanut hölmöjä riskejä, vaan varmoin ottein pujotteli liikenteen seassa. Se oli melkein kuin jostain autopelistä. Tämä 40 kilometriä menikin tunnissa.

Epäonnistunut reissu ja ne pari hampurilaista ja olutta tulivat näin ollen turhan kalliiksi. Mutta huomasin, että treenimatka on oikeasti turhan pitkä, joten en tule sitä kyllä usein täällä yrittämään. Pitääpä etsiä tältä Bang Khaen alueelta jotain treenattavaa. Lähikaupan ukkeli puhuukin yllättävän hyvää englantia, joten kysynpä häneltä treenimahdollisuuksista.
Kuvake
Kalle Koskinen
kylkeenpotkija
Viestit: 4217
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: Iisalmi

Viesti Kalle Koskinen »

Treenipäiväkirjasta on nyt tullut treenamattomuuspäiväkirja. Koska alunperin luvattu kämppä oli huono kaikin puolin ja siirryimme tänne hieman kauemmas keskustasta, niin treenaaminen ei ole ollut kovin helppoa. Tästä Setthakitin kylästä (eli kylä kaupunginosan sisällä) oli se ainoakin kuntosali oli viety jonnekin toisaalle. Olen joutunut tyytymään TV-shop tyyppiseen wunder-laitteeseen, jolla voi tehdä kaikkea, mutta mitään ei kunnolla. Toistomäärät tällä laitteella lihasryhmää kohden on kolminumeroisia lukuja, mutta en saa silti edes paikkoja kipeäksi. Tissini ovat löystyneet sen verran, että vielä jonkin aikaa tätä löystymistä niin joudun ostamaan tukiliivit. Käteni ovat menettäneet tässä vajaan kuukauden aikana kiinteyttään ihan mukavasti.

Sain kutsun katsomaan kahden jenkin vetämää Pressure Points Control Techniques seminaaria, joka pidettiin keskustassa olevassa hienossa Arnoma-hotellissa. Paikalla oli poliiseja Malesiasta, Australiasta, Ransakasta, Thaimaasta ja jostain muualtakin. Ihmisiä taisi olla 17 treenaamassa, eli pienimuotoisempi mutta nopeasti oppiva ryhmä. Seminaari on viikon pituinen ja siinä lähestytään ihmisen hallintaa poliisin näkökulmasta. Olihan se jännä katsoa, että kuinka ihminen lyödään rautoihin joko käskyttämisen tai fyysisen toiminnan kautta. Kurssilla on myös paljon tutkittua materiaalia opittavana ja sieltä löytyi näitä adrenaliinia, pelko- ja stressitiloja käsittäviä osioitakin. Huomenna ja ylihuomenna siellä olisi veitsen käsittelyä, mutta valitettavasti taidan olla lapsissa kiinni sen verran, että todennäköisesti en pääse katsomaan. Mutta eilinen oli sangen mukava päivä, eikä sitä joka päivä pääse siviilinä katsomaan tuollaista hommaa.

Tämän kurssin päävetäjä, Larry (Lawrence) Jackson tulee viikonlopuksi Pattayalle vetämään leirin paikalliselle Yoshinkan Aikido-dojolle. Ymmärtääkseni sillä leirillä on vastaavanlaista asiaa kuin tässä poliisien PPCT-seminaarillakin. Tottahan toki olen menossa sinne mukaan ja kerron sitten, että mitä siellä oikein tapahtuu. Mukavaa, että pääsee vihdoinkin tekemään jotain. Falcon Yes!