Voit luoda tilin myös sosiaalisen median tunnuksillasi. Klikkaa alta. :)

Kuva

MaKo

Potkulaisten julkiset harjoituspäiväkirjat

Valvoja: Valvoja

Vastaa
Kuvake
MaKo
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 114
Viestit: 1123
Lauteille: Helmikuu 2006
Paikkakunta: Oulu
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

MaKo

#1

Viesti MaKo » huhti 12, 2006, 13.01

Pistetäänpäs tämmöinen pystyyn, jos ei muuten niin ihan huvin vuoksi. Onpahan yksi ketju, jossa voi keskittyä tärkeimpään asiaan eli _minuun_ :-D Kaikkia pikkurisauksia en ajatellut kirjoittaa, mutta ehkä sitä jotain kannattaa pistää ylös.

Ensin vähän taustaa: "Paluu" kamppailulajien piiriin pitkähkön tauon jälkeen tapahtui viime syksynä (syksy 2005) aloittaessani Taekwondon harrastamisen. Tätä ennen siis aikoinaan Tauramusoryuta [jujutsu] (vuoden -95 paikkeilla), hetki Shotokania [karate] (vuoden -90 paikkeilla) ja sitä aikaisemmin Wado-Kaita [karate] (vuoden -85 paikkeilla).

Viime aikoina olosuhteet ovat olleet otollisia myös salilla käymiselle, siellä on tullut oltua useampanakin aamuna. Maltilla ja joustavalla treeniohjelmalla on tullut joitain pieniä tuloksiakin, jos ei muuta niin ainakin salilla käyminen maistuu paljon paremmalta kuin ennen.

Muu urheilu on enemmän tai vähemmän säännöllisen epäsäännöllistä luistelua, laskettelua ja sellaista. Loput harrastukset (koodaaminen, kitaran rämpyttely ja satunnainen piirtäminen) eivät juuri kehoa rasita.

Ensimmäinen merkintäkin pitää kirjoittaa heti kärkeen:

11.4.2006: Andy sai "mainostettua" kickboxingia netissä niin paljon, että oli pakko lähteä katsomaan, mistä on kysymys. TKD:ssä on tältä keväältä tavoitteet ohi, kun vyökoekin oli ja meni, joten suurta estettä sekatreenaukselle ei ole. Eilen (11.4.) oli peruskurssin ensimmäinen treeni. Paljon punnertamista ja erityisesti yleisliikettä (vähän joka välissä), kuten varteenotettavaan kamppailulajiin kuuluu :-D

Peruskurssin varmaan käyn loppuun, jos ei mitään ihmeitä tapahdu, mutta jatko on avoimempi. Todennäköisesti pidän kuitenkin tuon TKD:n "päälajina".


Kuvake
MaKo
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 114
Viestit: 1123
Lauteille: Helmikuu 2006
Paikkakunta: Oulu
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

#2

Viesti MaKo » huhti 13, 2006, 11.22

13.4.2006: 12. käynti salilla. Koska tämä on ensimmäinen merkintä, niin kerrotaan vähän enemmän. Epäsäännöllisen punttitreenin aika loppui 6.3.2006. Lueskelin netistä vinkkejä ja väkersin itselleni treenivihon.

Ohjelma: Ohjelma on yksinkertaisesti "kaikki kerralla" eli siis 1-jakoinen. Pyrin käymään salilla noin joka toinen päivä, vähintään kuitenkin 2 kertaa viikossa, mutta tietysti muun treenin huomioiden (eli siis nyt aloitettu kikkari varmaan vähentää salikäyntejä siihen saakka, kunnes TKD menee kesälomalle [jos menee]).

Lämmittely on asiaan kuuluvasti venyttelyä ja säkin hakkaamista. Kun kerran salilla on hitusen suurempi jumppatila, niin tulee treenattua kaikenlaista liikehdintää potkujen kera lämmön kohottamiseksi :-) Usein lämmittely, venyttely ja loppulämmittely ovat itse punttien nostamista tärkeämmässä roolissa ja varmaan yksi syy siihen, etteivät paikat yleensä ole jumissa salikäyntien jälkeen.

Liikkeitä ohjelmassa on n. 20-30, mutta en tee niitä kaikkia joka kerralla. Ainoat "kiinteät" liikkeet ovat takakyykky ja penkkipunnerrus. Usein tehtyjä ovat lisäksi rinnalleveto, leuanveto ylätaljalla ja erilaiset vatsalihasliikkeet. Aloitan aina kyykyllä, jonka jälkeen paikkojen varausasteen mukaan jatkan rinnallevedolla, penkkipunnerruksella tai MaVe:lla. Sen jälkeen on käsipainojen ja laitteiden vuoro ja viimeisenä sitten puristellaan voimanrippeitä pois mm. vatsasta, selästä, ranteista, pohkeista ja muista sellaisista "pikkulihaksista". Ajatus on se, etteivät tukilihakset olisi väsyneitä vielä noita "isoja" liikkeitä tehdessä.

Progressiivisuus: Painoissa pyrin progressiivisuuteen eli kohottamaan niitä vähän kerrallaan. Kuitenkin homma menee enemmän fiiliksen mukaan. Useimmiten lisään n. 5 - 10 kg (liikkeestä riippuen) ja vähennän toistoja. Jos esimerkiksi edellisellä kerralla on kyykyssä ollut 2x5x50 kg ja merkintä "H" (Helppo) tai "HH" ("Hel****nhelppo"), niin seuraavalla kerralla on sitten 55 kg. Toistojen minimimäärä on 4 ja aina pyrin jättämään varaa. Jos alkaa raja tulla vastaan (treenivihossa vähän toistoja ja merkintä "SV" ("Sikavaikea") tai "VV" ("V***nvaikea")), niin pudotan seuraavalla kerralla painoista reilusti pois (jopa puoleen), lisään toistoja (esim. 3x10 tai 3x15) ja aloitan vaivihkaisen kuorman hivuttamisen uudelleen.

Treenivihko: Tässä hommassa treenivihko on ihan kullan arvoinen. Miten ihmeessä voisi muuten muistaa, että paljonko oli vaikkapa yläsoudussa painoja edellisellä nostokerralla (siis vaikkapa 2 viikkoa sitten) ja paljonko tuli toistoja? Treenivihko on kertonut myös sen, että jos haluaa parantaa tuloksia vaikkapa hauiskäännössä, niin se paranee ilman että sitä tehdään jatkuvasti (ts. voimaa käsivarsiin tulee muiden liikkeiden sivuvaikutuksena).

Treenivihossa seuraan myös omaa painoani, jotta tulisi syötyä tarpeeksi. Ensimmäisellä kerralla painoa (tavallisissa treenikamppeissa) oli 65.3 kg. Sitten se lähti tasaisesti laskemaan ollen alimmillaan 61.5 kg ja on nyt hivenen taas noususuunnassa (tänään 63.9), jonka näkee vatsastakin ;-) "Kisapaino" olisi varmaan jotain 57 kg tai allekin, painon ollessa alimmillaankin ei voinut puhua mistään erityisen tiukasta kunnosta. Luotan kuitenkin siihen, että pitkällä tähtäimellä on parempi hommata hiukan ylimääräistä painoa, vaikka osa siitä olisi puhdasta rasvaakin, nälkäkuurilla saa sitä sitten pois, jos tahtoo (en usko, että sellaiseen on mulla tarvetta). Ja onhan se kivemman näköistäkin kuin näyttää etiopialaiselta riisitautiselta malarian runtelemalta nälkäkurjelta.

Tämän päivän liikkeet (suluissa painot ja sarjat ensimmäiseltä kerralta n. kuukausi sitten):

Koodi: Valitse kaikki

Jalkakyykky 2x6x55 kg      (2x6x40 kg)
Maastaveto 2x6x65 kg      (2x6x50 kg)
Penkki    6x40 kg + 4x40 kg (2x6x25 kg)
Ylätalja   10x55 kg      (2x6x40 kg)
Näiden lisäksi sitten kääntelin ranteita käsipainoilla ja väsytin vatsalihaksia laitteella ja ilman.

Kuvake
MaKo
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 114
Viestit: 1123
Lauteille: Helmikuu 2006
Paikkakunta: Oulu
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

#3

Viesti MaKo » huhti 21, 2006, 12.52

20.4.2006: Eilen torstaina (siis 20.4.2006) oli kolmannet kikkarin peruskurssin treenit, vetäjänä Puranen (l. potkun Aho) ja Andy. Onneksi niitä on vain 2 kertaa viikossa... Paikat olivat vielä kipeitä tiistaisesta treenistä ja kun tavalliseen tapaan rehkin ja ähersin kaikella jäljellä olevalla voimalla, niin olo oli illalla tosi heikko.

Vuorossa oli etupotku, joka meni aivan surkeasti. Olisin ehkä voinut ajatella jopa osaavani sen, mutta kun ei, niin ei. Oikeastaan syy lienee kuitenkin enemmän tottumattomuudesta kovempitempoiseen treenaukseen, kerta kaikkiaan lantionseudun lihaksissa ei ollut voimaa pitää jalkaa keskivartalon korkeudella. Vasemman jalan etupotku oli, kuten arvasinkin(*), onnetonta räpeltämistä, joutunee kotona treenailemaan. Tahtoi vääntyä etu-, kierto- ja sivupotkun sekasikiöksi :-D

Pehmeän alustan olen myös huomannut vaikuttavan tekniikan suoritukseen. Jalan kierrossa (esim. takasuora, etupotku) varpaat "rullautuvat" siistiksi paketiksi, mikä tekee hommasta varsin haastavaa ;-D Pitää kokeilla seuraavalla kerralla sitä, että nostaa varpaita vähän kiertäessään jalkaa.

(*) Aikoinaan jäi vasen puoli niin vähälle huomiolle ja se on kostautunut moneen kertaan jälkeenpäin. Kuten nytkin :-D

Kuvake
MaKo
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 114
Viestit: 1123
Lauteille: Helmikuu 2006
Paikkakunta: Oulu
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

#4

Viesti MaKo » huhti 25, 2006, 11.15

Sunnuntaina 23.4.2006 oli ensin G-junioreiden turnaus (aamulla 8:00 - 14:00) ja sitten F-junioreiden jääkiekko-ottelu lapset vs. vanhemmat, n. 60 min ja meillä aikuisilla kaksi kenttää. Illemmalla sitten TKD-treenit, sisältönä tekniikkaa, tekniikkaa ja tekniikkaa (osa valmistautuu vyökokeisiin ja nyt on sitten viimeiset hetket kerrata).

Maanantai-iltana (24.4.2006) matka suuntautui salille, jossa tuttuun tapaan säkin hakkaamista, kyykkyä, maastavetoa ja penkkipunnerrusta.

Tänään tiistaina (25.4.2006) jää kikkaritreenit väliin sattuneesta syystä, ehkäpä korvaan sen ylimääräisellä salikäynnillä.

Kuvake
MaKo
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 114
Viestit: 1123
Lauteille: Helmikuu 2006
Paikkakunta: Oulu
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

#5

Viesti MaKo » huhti 26, 2006, 22.38

Ti 25.4.2006 & ke 26.4.2006: Kun kerran kikkaritreenit jäi välistä, niin tuli sitten ylimääräisiä salitreenejä. Se vaan on kertakaikkiaan niin mukavaa, ei voi mitään. Säkkiä, kyykkyä ja penkkiä sekä joitain ylimääräisiä liikkeitä oman mielen mukaan... Kyykyssä alkaa jo lähestymään 100% raja (siis oman painon verran rautaa kuudella toistolla).

Ruokailun triplaaminen on auttanut paino-ongelmaan ja paino on hitaalla kasvu-uralla - viimeisin mittaus 65.5 kg eikä lisäys näy ulospäin juuri ollenkaan (s.o. ylimääräisenä ihonalaisena rasvana, vaikkakaan siis mistään tiukasta kunnosta on turha puhua).

Odottelen malttamattomana lauantain TKD-leiriä Lumijoella. Voi menispä viikko joutuisasti... Offtopic: Lumijoen keskusta on huhujen mukaan niin vilkasliikenteinen, että siinä hulinassa voi tällaisella Oulusta tulevalla maalaispojalla mennä pää sekaisin :-)

Kuvake
MaKo
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 114
Viestit: 1123
Lauteille: Helmikuu 2006
Paikkakunta: Oulu
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

#6

Viesti MaKo » huhti 28, 2006, 09.14

To 27.4.2006: Kikkaritreenit. Lepalta oli kuulemma auto - ei kun siis Citroen - hajonnut ja treenit veti... Jaa-a, enpäs muistakaan nimeä, olisiko sukunimi ollut Keskitalo tms. No joka tapauksessa, hyvät treenit, suoria + blokkausta ja etupotkua. Tällä kertaa treeneistä ei tullut sitä "nyt kuolema korjaa" -oloa :-) PK sai positiivista palautetta - oli se sitten tarkoituksellista tai spontaania, niin ihminen on siitä kummallinen kapistus, että se kummasti piristää mieltä :-)

"ProTestia" yritin houkutella lauantain leirille taikka sitten sunnuntain TKD-treeneihin :-)

Kuvake
Andy
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 8
Viestit: 16522
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: Oulu
Etulaji: Potkunyrkkeily
Takalajit: Karate, ju-jutsu
Tykännyt: 160 kertaa
Tykätty: 288 kertaa
Viesti:
Kuukauden kynäilijä

#7

Viesti Andy » huhti 28, 2006, 12.03

Se oli Keskitalon Janne. On koulutustakin liikunta-alalle ja vetää tosiaan aika hyviä treenejä. Kirjoittelee meidän saitille ja joskus tännekin nimimerkillä "soguni". Yksi tasoitusottelu (= eri painoiset ottelijat) täyskontaktilla alapotkuin. Ei arvosteltu, mutta olisi voittanut.

Lepahan ei hirveästi kehuja jakele, mutta on sekin harvinaisuus koettu. Siis jopa minulle, vaikkei uskoisi. Silloin tietää onnistuneensa. ;)
Antti Sariola

www.instagram.com/fight_coach_andy/
www.facebook.com/anttisariolakbt/

You can play Football, you can play Rugby, but you can't play K1! - Sensei Will Vanders

Kuvake
MaKo
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 114
Viestit: 1123
Lauteille: Helmikuu 2006
Paikkakunta: Oulu
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

#8

Viesti MaKo » huhti 28, 2006, 13.10

Andy kirjoitti: Se oli Keskitalon Janne.
Allright, thanks.

Kuvake
MaKo
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 114
Viestit: 1123
Lauteille: Helmikuu 2006
Paikkakunta: Oulu
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

#9

Viesti MaKo » huhti 29, 2006, 18.38

La 29.4.2006: Aamulla klo 9:00 suunnattiin siis Oulusta Lumijoelle leirille ja nyt vajaa tunti sitten kotiuduttiin - lapsenvahti teki hyvän tilin :-)

Kaksi harjoitusta, ensin tekniikkaa 1.5 h ja sitten sovellettua tekniikkaa 2 h, osallistujia about 40-50 henkeä. Mitäs noista enempää jaarittelemaan, varsinkin sovellushommissa liikuttiin paljon.

Väliajalla esitin balettia, vaimoa hävetti aivan kamalasti :-) Treenien jälkeen oli sitten liitto- ja seura-asiaa ja paljon muuta keskustelua, mm. hitusen NFTA:n alkukevään tapahtumasta.

Vastaus päivänpolttavaan kysymykseen: Onko TKD itsepuolustuslaji? Alliniemi (Mikko, 5. dan) antoi vastauksensa tähän: Kyllä se on. Ensin tietysti hänen mukaansa pitäisi määritellä, että mitä itsepuolustus on ja ketä/mitä vastaan suojaudutaan. TKD:llä voi hänen mukaansa puolustautua esimerkiksi kehon kangistumista, yksinäisyyttä tai turhan suurta egoa vastaan :-)

Kuvake
johannes
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 18
Viestit: 1843
Lauteille: Maaliskuu 2005
Paikkakunta: Haukipudas!
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

#10

Viesti johannes » huhti 29, 2006, 22.11

MaKo kirjoitti: Vastaus päivänpolttavaan kysymykseen: Onko TKD itsepuolustuslaji? Alliniemi (Mikko, 5. dan) antoi vastauksensa tähän: Kyllä se on. Ensin tietysti hänen mukaansa pitäisi määritellä, että mitä itsepuolustus on ja ketä/mitä vastaan suojaudutaan. TKD:llä voi hänen mukaansa puolustautua esimerkiksi kehon kangistumista, yksinäisyyttä tai turhan suurta egoa vastaan :-)
WANHA, se on sanonu ton ennenkin!!!!11

Joo, Alliniemi on aika huippu opettaja ja osaa luennoida.
"There's no business like ho business" :pimp:

Kuvake
MaKo
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 114
Viestit: 1123
Lauteille: Helmikuu 2006
Paikkakunta: Oulu
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

#11

Viesti MaKo » touko 2, 2006, 10.40

Su 30.4.2006: TKD-treenit (2 h) Allinniemen vetämänä. Treeneissä luonnollisesti jonkun verran vauhtia (kuten leirilläkin), Mikolla näyttää olevan periaatteena enemmän liikunnallisuus kuin esim. perustekniikan yksityiskohtien hiominen. Esimerkiksi itselleni tuli treeneissä täysin uutta asiaa, jota opettelin lähinnä eturiviä (kauemmin harrastaneita) matkimalla - Allinniemeä tällainen lennosta opettelu ei näyttänyt hidastavan, eikä kyllä minuakaan. Allinniemen opetustapa on aika lähellä vakkarivetäjämme Tanen mallia eli keskitytään ihan yleiseen suoritustapaan (ideaan), ei niinkään hiomaan yksityiskohtia.

Itselleni tuollainen tapa soveltuu loistavasti, en pidä ollenkaan sellaisista hidastempoisista treeneistä, joissa jotain jalan kulmaa hierotaan ja hierotaan ja hierotaan vielä hieromasta päästyäänkin. Koulukuntaeroja, luonnollisesti - joidenkin mielestä tekniikat pitää oppia heti oikein, ettei niitä myöhemmin tarvitsisi "oppia uudelleen" virheiden korjaamiseksi. Minusta taas tekniikka pitää opetella suurista linjoista alkaen eikä pieniä "virheitä" eli siis yksilöllisiä eroja tarvitse välttämättä korjata koskaan.
johannes kirjoitti: Joo, Alliniemi on aika huippu opettaja ja osaa luennoida.
Osaa luennoida, kyllä ja vaikuttaa miettineen asioita aika tavalla.

Ma 1.5.2006: Avasin rullaluistelukauden n. 20 minuutin luistelulla :-)

Kuvake
MaKo
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 114
Viestit: 1123
Lauteille: Helmikuu 2006
Paikkakunta: Oulu
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

#12

Viesti MaKo » touko 3, 2006, 09.42

Ti 2.5.2006: Kikkaritreenit 1.5 h. Niskapaini jumittaa niskan, nyt joutuu kääntymään niinkuin Duke (Nukem) sivuille vilkuillessaan.

Vaimo kehotti minua luopumaan kolmesta erillisestä treenikassista (TKD, kikkari ja punttisali), jotka kuulemma lojuvat milloin missäkin (ei pidä paikkaansa, eihän). Niinpä piti yhdistää kaikki samaan ja siksipä oli sparrikamat treeneissä mukana. Andy suostui ystävällisesti lyöntivoimamittariksi treenien jälkeen. Andynlyöntivoiman lähtöarvo on referenssiksi nyt siis mitattu, tästä ei voi muuta kuin parantaa (ja toivottavasti parantaa, muuten menee koko PK pieleen) :-D

EDIT: Ai niin, tällä kertaa oli "Aholta" auto hajonnut ja Andy veti treenit. Mikäs autonhajoamisvirus Oulun seudulla on liikkeellä?!?

Kuvake
MaKo
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 114
Viestit: 1123
Lauteille: Helmikuu 2006
Paikkakunta: Oulu
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

#13

Viesti MaKo » touko 4, 2006, 23.39

To 4.5.2006: Kikkaritreenit 1.5h. Tällä kertaa keskityttiin lihaskunnon kohentamisen sijasta enemmän tekniikkapuoleen. Nyrjäytin nilkkani heti alkulämmittelyssä, sinnittelin kuitenkin loppuun saakka. Se on kipeä, turpoamassa, turtumassa ja mustumassa, saattaa käveleminen olla tuskallista huomenna :-)

ProTestin, Andyn ja Ahon kanssa jutskailtiin pieni tovi treenien jälkeen, myös tästä yliopistoihmisten ylivertaisen fiksuuden todistamisesta (lue lisätiedot ketjusta "lyöntivoiman mittaaminen" "Mahanpururadan" puolelta :-)

Kuvake
Andy
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 8
Viestit: 16522
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: Oulu
Etulaji: Potkunyrkkeily
Takalajit: Karate, ju-jutsu
Tykännyt: 160 kertaa
Tykätty: 288 kertaa
Viesti:
Kuukauden kynäilijä

#14

Viesti Andy » touko 5, 2006, 00.01

Heti kylmää ja yöksi siteeseen.
Antti Sariola

www.instagram.com/fight_coach_andy/
www.facebook.com/anttisariolakbt/

You can play Football, you can play Rugby, but you can't play K1! - Sensei Will Vanders

Kuvake
MaKo
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 114
Viestit: 1123
Lauteille: Helmikuu 2006
Paikkakunta: Oulu
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

#15

Viesti MaKo » touko 5, 2006, 10.52

Andy kirjoitti: Heti kylmää ja yöksi siteeseen.
Mitä tuota suotta, "tosimies" menee illalla suoraan nukkumaan, puree aamulla hammasta ja nilkuttaa nyt ainakin seuraavat muutamat päivät... :-/


Vastaa

Lauteilla

Potkulaisia lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 3 kurkkijaa