Etsitkö kamppailuharrastusta? Aloita suoraan tästä uusi aihe valmiiden kysymysten kanssa ja odota, kun konkarit vastaavat sinulle. :boxing2:

Kamppailulajit ja media

Löylyttelyä yli lajirajojen. Kaikkien kamppailulajien yhteisalue.

Valvoja: Valvoja

Kuvake
mronkain
etupotkija
Viestit: 8623
Lauteille: Joulukuu 2004
Paikkakunta: Roihuvuori

Kamppailulajit ja media

Viesti mronkain »

Miten mielestänne taistelulajit näkyvät medioissa? Onko julkisuutta liikaa vai liian vähän? Mikä on sen laatu? Skannasin tuossa joitain vanhoja lehtijuttuja ja rupesi suorastaan naurattamaan, sekä Punavuoressa sijainneen Kawachi- että Porvoon Kyu-Danin kohtalo oli aika karu 80-luvulla kun poliisi takavarikoi suurin piirtein kaikki aseet ja vielä lätkäisivät sakot päälle...

Ja juttujen taso oli luokkaa "James Bond ei heitä tikkaa" (juttu lähinnä heittotähdistä).

- Marko
Viimeksi muokannut mronkain, maalis 3, 2005, 10.48. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Hollow
munillepotkija
Viestit: 535
Lauteille: Helmikuu 2005
Paikkakunta: Tampere

Viesti Hollow »

Jonkun verran median antamasta tiedosta (ainakin kungfun osalta) kertoo ehkä se, että lähes kaikki taistelulajeja harrastamattomat ihmiset (ja jotkut niistäkin jotka harrastavat) pitävät elokuva-wushua kungfuna ja näin ollen kungfua pidetään monesti pelleilynä. En mene sanoon muista lajeista kun en tiedä asiasta.

Eli siis OIKEATA tietoa on asiasta liian vähän mediassa.
Kuvake
Simpanssi
etupotkija
Viestit: 2298
Lauteille: Joulukuu 2004

Viesti Simpanssi »

Kyllähän esimerkiksi judon säännöt ovat ihan hakusessa tavan kansalta, kuten ne ovat hakusessa melkein kaikilta judokoiltakin. :lol:

Joka vuosi tulee joku pieni muutos, josta saat varoituksen sääntöihin. Sitten se on loppujen lopuksi tuomarien linjasta kiinni miten he tuomitsevat.. :?
Tapani
etupotkija
Viestit: 1996
Lauteille: Joulukuu 2004
Paikkakunta: Turku

Viesti Tapani »

Ainakin Kaarina-lehdessä on todella asiantunteva ja fiksu kamppailulaji-toimittaja. Ja vielä komeakin!

Mutta vakavasti, aika usein törmää siihen etujen ristiriitaan, että lajilleen omistautuneet harrastajat eivät ymmärrä, että median velvollisuus on yleensä kansantajuistaa asioita ja toimittajat taas ovat asiantuntemattomia. Selkeät virheet ovat tietty harmittavia ja ikävän yleisiäkin.

Tapani
Kuvake
Mika
etupotkija
Viestit: 93928
Lauteille: Joulukuu 2004
Paikkakunta: Tampere
Etulaji: HIIT, girya
Sivulajit: pilates, yinjooga
Takalajit: Tanglang

Viesti Mika »

Tapani kirjoitti: Ainakin Kaarina-lehdessä on todella asiantunteva ja fiksu kamppailulaji-toimittaja. Ja vielä komeakin!
Ja koska vaatimattomuus kaunistaa, aina komeammaksi vain muuttuu :lol:

Sitten kun suuri yleisö ymmärtää, että eri lajien välillä on huikeita eroja ja että taistelulajit eivät välttämättä tarkoita jokapäiväistä päähänlyöntiä, silloin jotakin merkittävää on mielestäni saavutettu. Ja nuorempi väestönosa taitaa jo näin asiaa katsoakin. Niistä eroista ei tarvitse jokaisen tietää mitään tarkempia yksityiskohtia, kunhan tiedostetaan että isoja eroja todella on (ääriesimerkki: K1 vs. Tai Ji). Mediallahan tässä on iso rooli, sitä kautta ne mielikuvat muokkautuvat. Potku.net on myös osa mediaa, tietyllä tavalla ;)
ไม่เป็นไร
Zen, I haz it.

Слава Україні! 🇺🇦

Potki etuja!
DaNjA
kylkeenpotkija
Viestit: 1591
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: Ivalo

hmm.

Viesti DaNjA »

No minusta kung-fu ei kyll näy paljon yhtään mediassa...leffoissa joskus, mutta nekin on sellaisia tarkoituksella tehtyjä hii haa leffoja :boxing:
-Tanja Akujärvi-

Ei voittaminen tai häviäminen merkitse, vaan se miten ikuiseen häviämiseen suhtautuu.
Miettikääppä sitä :D
Kuvake
Cuculcan
kylkeenpotkija
Viestit: 1100
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Cuculcan »

rrrrrrrrrrr.

Esim museoviraston toimintaa uutisoidaan kesäisin mielestäni aika paljon, ja se johtuu pitkälti siitä että a) kenttätyöt painottuu lomakuukausille ja b) se on halpaa palstantäytettä kesätoimittajille kun valtakunnassa ei muutenkaan tapahdu mitään mielenkiintoista.

ihmisten käsitykset arkeologiasta on mystifioitu ja ne vaihtelee indiana jones fantasioista jurassic park kiimaan. Kun kerran jokaisesta pyöräilytien pohjan koekaivauksesta pitää tehdä vähintään paikallisradioon juttu niin on sitten parempi että julkisuus on ensisijaisesti positiivista ja innostunutta, vaikkakin niiden juttujen lukeminen saa posket punottamaan.

Ja onhan se tärkeää että arkeologeilla on hyvä aura julkisuudessa, kun niiden pitää palvella kansakunnan etua estämällä pohjalaista isäntää rakennuttamasta uutta savusaunaa juuri sille kohtaa, missä metsämiehet kävi tarpeillaan 3000 vuotta sitten.

Samalla tavalla katsoisin että budolajeista voitaisiin tehdä positiivisia juttuja, eritoten painottaen esim jotain yhteistä agendaa, kuten vaikkapa harjoittelutilojen vähyyttä (ja muita ainaisia ongelmia). Käsitykseni kuitenkin on että budolajeilla on positiivinen tai neutraali julkisuusarvo, jota voisi halutessaan käyttää hyväksi.

Monipuolisen liikuntaharrastuksen mainostaminen ja ihmisten aktivoiminen ei olisi tätä kautta lainkaan hassumpi ajatus, kun imho nykypäivän pelin henki on, että seuraavaan liikuntaharrastukseen (esim jalkapallon seuraaminen katsomosta) panostetaan enemmän kuin osallistuvaan liikuntaharrastukseen (että potkisi palloa itse).

Olisi mielenkiintoista tietää millaisia ennakkokäsityksiä ihmisillä on budokoista. Omalla kohdalla melkein kaikilla kavereilla edes jonkinnäköistä kokemusta budolajeista ja mummukin käsittää sen voimisteluna. Eli eivät ihmettele miksen kasvata bonsai puita ja nuku pääalaspäin katosta roikkuen.


- eli kuka on tehnyt gradunsa aiheesta ? käsi ylös :)
)) << >> ((
Ronin
etupotkija
Viestit: 4457
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: Mushroomland

Viesti Ronin »

Cuculcan kirjoitti: Olisi mielenkiintoista tietää millaisia ennakkokäsityksiä ihmisillä on budokoista.
Olen itse törmännyt kahdenlaisiin ennakkoluuloihin. Kärjistettyinä:
1. Sekopäitä, jotka nauttivat toisten satuttamisesta ja harjoittelevat kovaa voidakseen helpommin vetää turpaan kadulla.
2. Pelkureita, jotka pelkäävät varjoaankin niin, että menevät jonnekin salille huitomaan vähäksi aikaa, jotta tuntisivat olevansa kovia.
Olen kyllä yrittänyt oikoa noita näkemyksiä jos mahdollista, mutta vaihtelevalla menestyksellä. :lol:
When facing difficult situations it is best to dash forward bravely and with joy...

Liity Etupotkijaksi!

Luettavaa (ja tykättävää) potkulaisille!
Sephis
nilkkaanpotkija
Viestit: 34
Lauteille: Maaliskuu 2005
Paikkakunta: Turku

Mediasta

Viesti Sephis »

Virheitä tosiaan tuntuu tapahtuvan kovin helposti kamppailulajeihin liittyvissä jutuissa, eikä se ole ihme. Tapani tästä jo kirjoittikin, eli ei siitä sen enempää.

Satakunnan Kansassa on ainakin ollut muutamia ihan hyviä kamppailulajeihin liittyviä kirjoituksia. Viimeisimpänä taisi olla Porin Kamppailuyhdistystä koskeva juttu. Muutenkin olen lehdessä törmännyt jopa ihan kunnon kokoisiin aihetta sivuaviin kirjoituksiin. Mm. CLF:sta joku TET-harjoittelija kirjoitti hyvän jutun.

Olisi muuten ihan hienoa, jos jotkut voisivat skannailla joitain kamppailulajeihin liittyviä lehtijuttuja ja laittaa muiden nähtäville. Niistähän voisi hyvin nähdä, millaisia mielikuvia niistä tulee.
Ale
kylkeenpotkija
Viestit: 1210
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: Lahti
Etulaji: Shorin-ryu Seibukan karate-do
Sivulajit: Okinawalainen kobudo
Takalajit: JKA-Shotokan
Sin moo hapkido
Shorin-ryu (Okuhara-ha)

Viesti Ale »

Nykyään näkee harvemmin enää lööppejä, kuinka hamppari potkaisi mummoa päähän KARATE-potkulla. Lisäksi itseäni ****** aivan törkeästi kun suomen kouluja kiersi ja mediassa esiintyi eräs lääkäri haukkumassa karatea, jonka harrastajien aiheuttamia vammoja kuulemma sai paikkailla. Tyyppi siis käytti jatkuvasti termiä karate-potku vaikka kyse oli tavallisesta nakkikioski/katuväkivallasta jonka harjoittajien kamppailulaji taustaa ei käsittääkseni ollut selvitetty.
Kuvake
Andy
etupotkija
Viestit: 18957
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: Oulu
Etulaji: Potkunyrkkeily
Takalajit: Karate, ju-jutsu

Viesti Andy »

Minkä hyvänsä erikoisalan jutut valtamediassa sisältävät aina virheitä. Koskee yhtä hyvin avaruusfysiikkaa kuin kamppailulajejakin. Kannattaa pyytää juttu oikoluettavaksi ennen julkaisua,jos mahdollista. Kisauutisissa yms. se ei varmaankaan aina ole, kun teksti pitää saada ulos seuraavaksi päiväksi.

Noin yleisesti ottaen kamppailulajeilla on mielestäni lehdistössä melko positiivinen imago. Edes viime aikojen suurinta lööppiuutista Yvelin tapausta ei käsitelty siihen malliin, että vika olisi itse lajissa ja sen harjoittelijoissa.

Sanoisin, että kamppailulajeilla on niiden yhteiskunnalliseen merkitykseen nähden jokseenkin sopivan kokoinen siivu mediassa.
Antti Sariola

www.instagram.com/fight_coach_andy/
www.facebook.com/anttisariolakbt/

You can play Football, you can play Rugby, but you can't play K1! - Sensei Will Vanders
Kuvake
keskilinja
kylkeenpotkija
Viestit: 2609
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: Tampere

Viesti keskilinja »

Toi on muuten yleistä, että jos on tapahtunut joku kärhämä ja toisena on sattunut olemaan ma-tyyppi. On lehdessä aina, että karate-potkulla, kungfu lyönnillä tai judo heitolla hakattiin toinen osapuoli. [-X
Hernberg Jussi

Tu tö deth!!!
Kuvake
AriJ
etupotkija
Viestit: 12708
Lauteille: Tammikuu 2005

Viesti AriJ »

keskilinja kirjoitti: Toi on muuten yleistä, että jos on tapahtunut joku kärhämä ja toisena on sattunut olemaan ma-tyyppi. On lehdessä aina, että karate-potkulla, kungfu lyönnillä tai judo heitolla hakattiin toinen osapuoli. [-X
HEHEH eivät ole vaan viitsineet selvittää tarkalleen mitä tekniikkaa ko. taituri tuli käyttäneeksi örveltäjän taltuttamiseksi, vaan heittäneet sinnepäin yleistyksenä :D
______________________
Kuvake
keskilinja
kylkeenpotkija
Viestit: 2609
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: Tampere

Viesti keskilinja »

Niinpä... Sehän siinä eniten häiritsee :evil:
Hernberg Jussi

Tu tö deth!!!
Ale
kylkeenpotkija
Viestit: 1210
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: Lahti
Etulaji: Shorin-ryu Seibukan karate-do
Sivulajit: Okinawalainen kobudo
Takalajit: JKA-Shotokan
Sin moo hapkido
Shorin-ryu (Okuhara-ha)

Viesti Ale »

keskilinja kirjoitti: Toi on muuten yleistä, että jos on tapahtunut joku kärhämä ja toisena on sattunut olemaan ma-tyyppi. On lehdessä aina, että karate-potkulla, kungfu lyönnillä tai judo heitolla hakattiin toinen osapuoli. [-X
No kun yleensä tyyppi ei mikään kamppailulajin harrastaja, se ärsyttää.

Seuraajat

A_nystrom
Kuvake
Aleksi T
Kuvake
Andy
Kuvake
Antti
ArtoLeivo
Kuvake
Bananas
Kuvake
Clancy B.
Kuvake
DeusVult
Kuvake
Dojon Jäykin
Kuvake
Fubarbarian
halmehe
Hemmukka
Kuvake
Hertzyscowicz
Kuvake
Hukka
incubus
ipppe
IZVOR
J23
Jaakko Suhonen
Jarppa
Jasm
Kuvake
Jasse
Kuvake
Joni Samanen
Jopo
Kuvake
Kari Aittomäki
Kuvake
kenttiensankari
kimmokammo
KingBuzzo
Kuvake
ktalo
Kuoppari
Lasse Candé
Lybeck
magamies
Markku
Markus Ojala
MikkeM
mokuso
Kuvake
Mänzy
NAMatööri
Kuvake
Neo
Nikkeli
NinjAssi
Oar
otter
Petri Palmu
PetriP
Kuvake
Point
Kuvake
puujalkahiki
Reid
Riposte
RWAT
Sheephead
sikajudoka
Kuvake
Stick
Taijin harjoittaja
taikaviitta
tapsaattori
Teemu77
Kuvake
TeMe
Kuvake
TheSaint
Kuvake
TimoS
TumasL
Kuvake
vaaramies
Veepee
xYm