Etsitkö kamppailuharrastusta? Aloita suoraan tästä uusi aihe valmiiden kysymysten kanssa ja odota, kun konkarit vastaavat sinulle. :boxing2:

Roland Dantes sairaalassa

Filippiiniläiset ja Indonesialaiset lajit

Valvoja: Valvoja

Kuvake
mronkain
etupotkija
Viestit: 8623
Lauteille: Joulukuu 2004
Paikkakunta: Roihuvuori

Roland Dantes sairaalassa

Viesti mronkain »

Roland Dantes (Modern Arnis, tunnettu filippiiniläinen näyttelijä myös) on sairaalassa sydänvaivojen vuoksi ja odottaa leikkausta. Ikäähän miehellä alkaa jo olla, mutta silti...

- Marko
Vlad Tepes
päähänpotkija
Viestit: 6831
Lauteille: Elokuu 2005

Re: Roland Dantes sairaalassa

Viesti Vlad Tepes »

mronkain kirjoitti: Roland Dantes (Modern Arnis, tunnettu filippiiniläinen näyttelijä myös) on sairaalassa sydänvaivojen vuoksi ja odottaa leikkausta. Ikäähän miehellä alkaa jo olla, mutta silti...

- Marko
Juuri tässä katselin dvd julkaisua, jossa jos oikein muistan, hän esiintyi.

Tuli ihan mieleen sellainen kysymys, että tiedätkö liittyykö lajien treenaamiseen filippiineillä minkäänlaisia terveysnäkökulmia, vai saattavatko mestarit elää vaikka viinankyllästyttämää elämää, käyttää maksullisia naisia ja niin edelleen.

Mikäli oikein olen ymmärtänyt, niin esimerkiksi Kiinassa mestarit saattaa opettaa oppilaita tupakka huulessa, joten kaikissa maissa ei nämä terveysnäkökulmat ole kovin hyvin vastaanotettuja.

Kuinkahan asia Filippiineillä on?

Tarkoituksenani ei suinkaan ole vihjata mitään tähän kyseiseen herrasmieheen liittyen.
Kuvake
mronkain
etupotkija
Viestit: 8623
Lauteille: Joulukuu 2004
Paikkakunta: Roihuvuori

Viesti mronkain »

On aika yksilöllistä. Ei siis ole mitään... sanotaanko etikettisääntöjä, on ollut mestareita, jotka ovat olleet aika viinaanmeneviä, puoli- tai lähes täysin kriminaaleja, naiset ja railakas meno ovat monille maistuneet, toisaalta sitten on niitäkin paljon, jotka katsovat että moinen meno heikentää heitä sotureinta, tai ovat esim. muslimeja, jotka eivät käytä alkoholia (ja heti perään pitää huomauttaa että Mindanaolta löytyy muslimeja, jotka ovat pikemminkin "muslimeja", esim. nämä Abu Sayyafin sissit, joille islam on van tekosyy kriminaalin elämäntavan harjoittamiseen itsenäisyystaistelun ja uskonnon nimissä.
Dantesista pitänee mainita että hän lienee elämäntavoiltaan sieltä terveellisemmästä päästä, on mm. (tosin se ei liity terveellisyyteen välttämättä) mm. kehonrakennuksessa niittänyt mainetta.

Vielä noista elämäntavoista sen verran, että ennen muinoin ja vieläkin alueilla, joilla vanhat tavat ovat kunniassa, oppilaaksi pääseminen edellyttää mestarin "lahjomista" mm. makeisilla, tupakalla ja alkoholilla luottamuksen saavuttamiseksi. Toki muutakin vaaditaan, mutta nuo ovat perinteisiä keinoja. Varsinaisia treenimaksuja ei välttämättä ole, mutta odotetaan että oppilaat osallistuvat mestarin kustannuksiin noin yleisesti.

- Marko
S_L
munillepotkija
Viestit: 659
Lauteille: Helmikuu 2006
Paikkakunta: Tampere

Viesti S_L »

Ainakin joidenkin FMA tyyppien yhteydessä mainitaa hilot, joka on ymmärtääkseni jotain perinteistä nivelmanipulaatiohässäkkää. Ei nyt suoraan liity lajin terveydellisiin näkökohtiin, mutta tuli vaan mieleen.

Niin ja eikös ainakin Tatang Ilustrisimolla ollut antin-anting, jonka pitäisi suojata lähes kaikelta pahalta :lol:
Kuvake
Kuhmu
kylkeenpotkija
Viestit: 2558
Lauteille: Toukokuu 2005

Viesti Kuhmu »

Oli kaiketi, mutta itseltään kuolemalta ei taida suojata mikään. ;)
Kuvake
mronkain
etupotkija
Viestit: 8623
Lauteille: Joulukuu 2004
Paikkakunta: Roihuvuori

Viesti mronkain »

S_L kirjoitti: Ainakin joidenkin FMA tyyppien yhteydessä mainitaa hilot, joka on ymmärtääkseni jotain perinteistä nivelmanipulaatiohässäkkää. Ei nyt suoraan liity lajin terveydellisiin näkökohtiin, mutta tuli vaan mieleen.
Hilot on toki paljon enemmän kuin nivelmanipuloaatiota, itse asiassa se on eräänlainen yleistermi parantamiselle yleensä. Siihen sisältyy toki nivel- ja lihasmanipulaatiota, mutta myös muita parantamiseen liittyviä juttuja, kuten luiden asettamisia paikoilleen, lääke- ja yrttioppia yms. Ei tosiaan liity terveellisiin elämäntapoihin sinänsä, kyllähän sitä löytyy lääkäreitäkin, jotka esim. tupakoivat. Eli tieto siitä mikä on terveellistä, ei sinänsä ole tae terveellisestä elämäntavasta.
S_L kirjoitti: Niin ja eikös ainakin Tatang Ilustrisimolla ollut antin-anting, jonka pitäisi suojata lähes kaikelta pahalta :lol:
Tatangilla oli anting-anting -tatuointi, jonka hän uskoi suojaavan itseään vastustajan hyökkäyksiltä ja heikentävän tätä. Hän ei tietääkseni hävinnytkään yhtään ottelua, liittyi sitten tähän tai ei.

- Marko
Kuvake
Andy
etupotkija
Viestit: 18483
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: Oulu
Etulaji: Potkunyrkkeily
Takalajit: Karate, ju-jutsu

Roland Dantes sairaalassa

Viesti Andy »

Dantes siis menehtyi kolme vuotta myöhemmin, vuonna 2009. Hän oli ansioitunut näyttelyn ja escriman lisäksi myös kehonrakennuksessa. Monipuolinen kaveri.

https://en.wikipedia.org/wiki/Roland_Dantes" onclick="window.open(this.href);return false;
Antti Sariola

www.instagram.com/fight_coach_andy/
www.facebook.com/anttisariolakbt/

You can play Football, you can play Rugby, but you can't play K1! - Sensei Will Vanders