Etsitkö kamppailuharrastusta? Aloita suoraan tästä uusi aihe valmiiden kysymysten kanssa ja odota, kun konkarit vastaavat sinulle. :boxing2:

Nyrnbergin haastattelut

Pannu aina kuumana ja pöydissä tilaa. Keskustelua kamppailulajien ulkopuolelta huumoria unohtamatta. :)

Valvoja: Valvoja

sokrates
munillepotkija
Viestit: 654
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: Helsinki

Nyrnbergin haastattelut

Viesti sokrates »

Jatketaan natsilinjalla kun kerran on vauhtiin päästy.

Hiihtolomalla tuli lukaistua joulun alla ilmestynyt kirja, johon on ensi kertaa kerätty tiivistelmä psykiatri Leon Goldensohnin seitsemän kuukauden aikana tekemistä Nyrnbergin sotarikoksista epäiltyjen haastatteluista. Lisäksi on haastateltu joukkoa todistajia, joista osa oli tuhoamiskoneiston ytimessä ja tuomitiin myöhemmin muissa oikeudenkäynneissä.

Ministereillä, propagandisteilla ja talouselämän mahtimiehillä ei tunnu olevan juuri mitään omallatunnollaan. Kaikki korostavat olevansa lähes tai kokonaan tietämättömiä tuhoamisleirien olemassaolosta ja osa esittää väitteelleen niin yksityiskohtaisia ja päällisin puolin järkeenkäypiä selityksiä, että lukija alkaa väkisinkin miettiä oliko joidenkin kohdalla tuomio liian kova.

Sitten on joukko oikein kennokonnia: Kaltenbrunner (turvallisuuspalvelun päällikkö), Oswald Pohl (keskitysleirien hallintopäällikkö), Otto Ohlendorf (Einsatzgruppe 4:n päällikkö ja Polttouhrit-sarjan Dorfin esikuva, joka ammutti 90 000 juutalaista), Rudolf Höss (Auschwitzin komendantti) sekä muutama pienempi tekijä. Heidän puolustelunsa ovat jo ontuvampia ja perustuu lähinnä johtotasolta tulleiden käskyjen täyttämiseen. Yksikään ei tunne voimakasta syyllisyyttä vaan vierittävät vastuun kuolleiden tai kadonneiden Hitlerin, Himmlerin, Bormannin, Göbbelsin ja Heydrichin niskoille.

Kaikki myöntävät Hitlerin tuhoamispolitiikan vääräksi, mutta pitävät häntä toisaalta nerona. Yksikään ei myönnä tuntevansa henkilökohtaista kaunaa juutalaisia kohtaan vaan jokainen korostaa omaavansa juutalaisia ystäviä ja pelastaneensa useita yksittäisiä juutalaisia keskitysleirikuolemalta.

Yllättävän monella sinänsä kaukonäköisiä ja filosofisia näkemyksiä ; mm. moni ennakoi jo tuolloin jonkinlaista Euroopan Unionin syntyä.

Kaiken kaikkiaan pelottavan tavallisia ihmisiä varsinkin kuvaillessaan lapsuuttaan ja perhe-elämäänsä. Koviksia ei ole kuin pari ja tärähtäneitä ehkä saman verran.

Kirja pistää miettimään miten asiat voivat mennä vikaan.
Biitistä sekaisin