Etsitkö kamppailuharrastusta? Aloita suoraan tästä uusi aihe valmiiden kysymysten kanssa ja odota, kun konkarit vastaavat sinulle. :boxing2:

Jobo

Potkulaisten julkiset harjoituspäiväkirjat

Valvoja: Valvoja

Kuvake
Jobo
etupotkija
Viestit: 385
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: Helsinki

Jobo

Viesti Jobo »

Nonniin! Uusi vuosi ja uudet kujeet!

Taustaa:
Pohjana noin 9 vuotta perinteisiä kiinalaisia, josta pyöreesti 7 vuotta Choy Lee Futia (1998-2005, suurin osa ajasta ohjaajana) ja viimeiset 2 vuotta Tang Langia (2005->).

Aloitin juuri Thainyrkkeilyn alkeiskurssin! :shock:

Tämän treenipäiväkirjan tarkoituksena onkin tiukan kirjanpidon sijaan raportoida fiiliksistä siirryttäessä perinteisistä moderneihin, muodoista matsiin (niin sanotusti).

Thainyrkkeilyssä tavoitteet eivät ainakaan vielä ole päätähuimaavan korkeat: haluan aluksi perehtyä kunnolla tekniikkaan, erityisesti haen tehoja potkuihin sekä niiden torjumiseen. Lisäksi kiinnostaa kyynärpäiden sekä polvien käyttö ja thaipaini. Näistä viimeksimainituista kun on niin vähän kokemuksia... Alkeiskurssin jälkeen kokeilen ensin tekniikkaryhmää, josta siirryn sparraamaan jos ja kun nälkä kasvaa.

Toistaiseksi Tang Lang on tauolla. Jos Thaikku vie miehen niin sitten vie, jos ei, niin sitten palaan kenties entistä ehompana!

En aio vertailla lajeja asettaakseni niitä paremmuusjärjestykseen eikä tarkoituksenani ole provoilla. Tarkoituksenani on vain viihdyttää 8)

Jos olet perinteisten lajien harrastaja ja olet miettinyt miltä tuntuisi kokeilla kehälajia, niin nyt ainakin saat kuvauksen siitä, miltä se minusta tuntuu.

Avoimin mielin ja nöyränä... :hippy2:
Kuvake
Jobo
etupotkija
Viestit: 385
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Jobo »

Thainyrkkeilyn alkeiskurssin ekat treenit!

Jännitti ihan sikana. Ensinnäkin ikää on kertynyt 25 vuotta ja nuoruuden kung fu -hurjastelut jättäneet jälkensä niveliin... Toiseksi edessä on vaihdos perinteisistä muotoon perustuvista lajeista vahvasti ottelua painottavaan lajiin (duh). Tulihan sitä aikoinaan futin "matsitreeneissä" fiilisteltyä mutta munilleenhan sekin meni. Sitten lisääntyi vastuu alkeiskurssien ja myöhemmin vyöllisten vetäjänä, jolloin tuli niin kovin helpoksi vältellä ottelemista. Lisäksi korkeammalta taholta tuli tasaisin välein käskyjä hioa se ja se liikesarja tai tekniikkapatteri kuntoon, mikä söi sitten aikaa ja resursseja.

Sittemmin alkoivat nivelet oireilla, mikä söi innostusta Tang Langiinkin sikäli, ettei asentoharjoittelu enää maistunut samalla tavalla kuin ennen. Koska en saanut tankulaa aloitettua tosissaan kahdenkaan vuoden aikana, koin järkeväksi kokeilla muitakin juttuja kun vielä ehtii...

Eli tietysti siihen kaikkein pelottavimpaan: Thainyrkkeilyyn.

Olen aina suhtautunut Thainyrkkeilyyn tietyllä pelonsekaisella kunnioituksella ja uskoin aina ettei itsestäni moiseen ole. Varsinkin aiempien vammojen kanssa hommasta tulee varmasti haastavaa. Kuitenkin jokin lajissa kiehtoi sen verran että oli pakko ainakin kokeilla! :D

Ensivaikutelma: perinteisistä lajeista tulee aluksi reidet kipeiksi, moderneista ilmeisesti pohkeet. Kaikki tehtiin treeneissä päkiöiden varassa, alkulämmittelystä tekniikkaan.

Ensimmäinen järkytyksen aihe oli tietenkin itse thainyrkkeilyasento. Olin toki aikaisemmin perehtynyt lajiin kirjallisuuden, dvd:n sekä netin välityksellä, joten tiesin, että asento on leveä ja lyhyt. Mutta kun on melkein kymmenen vuotta varjellut pallejaan pitkillä kapeilla asennoilla, usein vielä siten, että etummainen jalka on sisäkierrossa haarojen suojana, tuntuu thaikkuasennossa suorastaan antavansa munat vastustajalle tarjottimella! Mutta pakko myöntää että MUKAVA se silti on, kunhan nyrkkien ylhäälläpitämiseen tottuu.

Liikkuminen oli mukavaa hiippailua päkiöillä, alkuun näki monilla raskaita kiihdytys-pysähdys tömistelyjä (mihin itsekin olin aiemmin tottunut) sekä erilaista pomppimista. Kokemus kuntonyrkkeilystä ja perehtyminen lajiin hieman etukäteen helpotti liikkumisen omaksumista, sain peräti kehuja... :shock:

Toinen "kauhunaihe" oli etukäden suoran lyömisessä, mikä opetettiin tekemään lähes pelkällä kädellä. Toki perustelu meni ainakin minulla läpi: ei haluta potkuvoittoisessa lajissa pelata itseä pois pelistä ottamalla liikaa lantiota mukaan. Takakäden suora olikin sitten tutumpi, tosin huomattavasti lyhyemmästä asennosta kuin mihin olin tottunut...

Helkkarin mukavat treenit, intoa olisi ollut opetella enemmänkin tekniikkaa, mutta hiljaa hyvä tulee. Himassa voi sitten kertailla peilin edessä... Rasitus oli hyvällä tasolla, huomenna pohkeet huutaa leipää. 8)
Kuvake
Jobo
etupotkija
Viestit: 385
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Jobo »

Thainyrkkeilyn tokat treenit!

Eilen ajattelin ettei pohkeet voisi olla enempää jumissa... olin väärässä. En meinannut aamulla pystyä kävelemään. :oops: Liikuskelu kuitenkin vetreytti hieman.

Taas mentiin päkiöillä niin maan kerpeleesti! Kerrattiin asento ja liikkuminen. Toruja sain liiasta kiireestä ("Hitaammin! Rennommin!"), kehuja tuli perusajatuksesta. Vähän vielä tuntuu hurjalta tuo asento, nyt pelkää kaatuvansa joko nenälleen tai persiilleen. Kyllä se siitä sitten muotoutuu. Ajan myötä.

Lyöntien kertailussa iloinen yllätys, nyt sai ottaa etukäden suorassa hieman enemmän lantiota mukaan. :D/ Taidan ymmärtää ohjaajan menetelmää: kuten muissakin lajeissa, ensin korostetaan jotakin piirrettä tekniikassa, sitten myöhemmin annetaan vähän köyttä. Jos olisi alkuun annettu lupa ottaa lantiosta pieni nykäisy mukaan, olisi suurin osa tehnyt aivan liian ison liikkeen, josta olisi vaikea oppia pois. Toki voihan sen vieläkin ryssiä, vasta tokat treenit...

Uutena otettiin kiertopotku ja nyt vasta todella ymmärrän thainyrkkeilyasennon edut: ikinä ei ole takajalan etukiertopotku lähtenyt yhtä vaivatta, rennosti ja voimalla! :idea: Sain taas kehuja, tosin ylävartalo saisi pysyä enemmän vastustajaan päin loppuvaiheessa...

Selvästi thainyrkkeilyssä korostuu sivuttaisen stabiliteetin merkitys: jalan pitää nousta nopeasti ja kevyesti ilman ylimääräisiä painonsiirtoja, oli kyseessä sitten kiertopotku tai sen torjuminen säärellä. Muistan vanhoina hyvinä aikoina, kuinka turkasen vaikeata oli torjua juuri mitään potkua säärellä, jolloin potkun joko otti vastaan reiteen tai kyynärvarteen. Lisäksi muistuu mieleen miten työlästä todella oli toteuttaa kiertopotku takimmaisen jalan ollessa niin kovin kaukana takana... :?

Näin ekan viikon jälkeen on hyvä ja innostunut fiilis, mikään TULES oire ei ole provosoitunut, vaikka kovaa on treenattu. Toki tämä alkeiskurssimeininkihän on ihan paijailua ja karkkia edistyneempien treeneihin verrattuna, mutta alku lupaa hyvää.

On herännyt mielikuva luonnollisesta, tehokkaasta voimantuotosta, joka syntyy yksinkertaisella biomekaanisella lihastyöllä mitään pakottamatta. Treenaaja laitetaan lyömään/potkimaan rennolla voimalla karkean esimerkin mukaan ja ohjaaja käy korjaamassa pois kaiken mikä syö suorituksen tehoa sikäli kuin se on tarkoituksenmukaista ja suojauksen puitteissa mahdollista. Lopputuloksena nähdään kohtalaisen yhdenmukaista tekniikkaa.

Evoluutiota, sopii minulle. 8)
Kuvake
inka1985
kylkeenpotkija
Viestit: 1048
Lauteille: Kesäkuu 2005
Paikkakunta: Helsinki

Viesti inka1985 »

:tervetuloa:

Minkä pituisia treenejä teillä on?
Little Miss can't be wrong
Kuvake
Jobo
etupotkija
Viestit: 385
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Jobo »

Puolitoistatuntisia.

Aika paljon jumppaa tekniikan lomassa, rasitustaso on mukava: ei huomaakaan miten paljon tulee hikoiltua ja miten rankat treenit lopulta olikaan... :D
Onneksi Ollilla oli tarpeeksi tikkuviinaa
antaakseen flunssan vaivaamalle
Greta-vaimolleen aimo huikan
---------------------------------------------
Potkiminen ja lyöminen vuodesta 1998
Kuvake
Jobo
etupotkija
Viestit: 385
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Jobo »

Kolmannet treenit

Vaikka pohkeet olivat palautuneet mukavasti sitten viime treenien, jo alkulämppä palautti mieleen jälleen sen kotoisan puristuksen polvitaipeesta alaspäin...

Kerrattiin liikkuminen ja lyöminen samanaikaisesti. Kohtalaisen haastavaa yli 40-päisen aloittelijalauman keskellä... Kiertopotku takajalalla kerrattiin myös, uutena otettiin kiertopotku etujalalla. Etujalan kiertopotku tehtiin vaihtoaskeleella (pieni saksaus paikallaan), mikä sinänsä poikkeaa aiempien lajieni kokemuksista. Tätä toki voisi pitää sähköttämisenä, mutta ainakin tekniikkaan tuli voimaa. Ohjaaja näytti vaihtoaskeleen myös askeleella eteenpäin, mikä varmaan menisi helpommin läpi... Tosin olen sen verran :binky: , että varmasti osaava kaveri saisi läpi melkein minkälaisen potkun tahansa, sähkötti tai ei.

Potkujen torjunta säärellä tuli myös käytyä läpi. Pienenä yllätyksenä tuli se, miten tarkka tekniikassa saa olla. Ennen sitä vain luuli, että klapi vain nostetaan potkun tielle... :oops: Torjunnassa polvi nostettiin huomattavasti korkeammalle kuin olin muinoin kuvitellut. Tarkoituksena on minimoida polven ja kyynärpään väliin jäävä rako, josta joku hirmu voisi saada potkunsa muutoin läpi. Kyynärpäiden laskeminen ei tule kyseeseen, "ne nyrkit pysyy siellä ohimoilla." Ylläri oli myös se, ettei polvea tule pitää hirveän vahvasti koukussa torjuessa, sillä kovaa potkua torjuessa ollaan pian berseellään jos reisi ja sääri on puristettu tiukkaan pakettiin.

Kuulemma pisteytys vaikuttaa tähän potkujen torjumiseen melkolailla. Jos potku lasketaan osumaksi aina kun se kolahtaa muuhun kuin tojuvaan sääreen, alkaa ymmärtää, miksi suht korkeitakin potkuja tojutaan säärellä (vaikka varvistaen). Vaikka eipä niitä hirveitä mawoja mielellään ihan olkavarteenkaan ota jos vain on mahdollisuus saada sääriluu väliin... No nää pisteytysjutut vissiin selkiytyy jatkossa.

Lihasjumppa oli muuten perus settiä, mutta ikimuistoisena säilyy vatsarutistukset samalla kun kaveri paiskoo olkainsa takaa thaipadilla pötsiin :badgrin:
Onneksi Ollilla oli tarpeeksi tikkuviinaa
antaakseen flunssan vaivaamalle
Greta-vaimolleen aimo huikan
---------------------------------------------
Potkiminen ja lyöminen vuodesta 1998
Kuvake
Verr
kylkeenpotkija
Viestit: 2747
Lauteille: Marraskuu 2005
Paikkakunta: JKL

Viesti Verr »

Jobo kirjoitti: Lihasjumppa oli muuten perus settiä, mutta ikimuistoisena säilyy vatsarutistukset samalla kun kaveri paiskoo olkainsa takaa thaipadilla pötsiin :badgrin:
Koittakaa sellaista että kaveri istuu päällä ja vetelee paljailla siihen vatsaan. Luulis että ottaa enemmän :D
Harva minua kestää ja minä harvaa.
Kuvake
Jobo
etupotkija
Viestit: 385
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Jobo »

Auts.
Täytyykin vinkata vetäjälle. :lippaan
Onneksi Ollilla oli tarpeeksi tikkuviinaa
antaakseen flunssan vaivaamalle
Greta-vaimolleen aimo huikan
---------------------------------------------
Potkiminen ja lyöminen vuodesta 1998
Kuvake
Jobo
etupotkija
Viestit: 385
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Jobo »

Neljännet treenit

Pohkeet mukavasti jumissa. :lol:

Kerrattiin kiertopotkut ja niiden torjuminen säärellä, uutena kiertopotkun kontraaminen ja pysäri.

Kontraaminen (torjunta säärellä, potku takaisin samalla säärellä) sujui huomattavasti helpommin takimmaisella jalalla kuin etummaisella. Torjunnasta käytettiin päkiää pikaisesti maassa, josta jalka ponnistettiin livakasti kaverin kylkeen/padiin. Etummaisella kontratessa ongelmani oli etujalan palauttaminen taakse, josta välitön ponnistus potkuun. Salaisuus on se, ettei ota painoa takimmaiselle, vaan pitää painopisteen koko ajan tukijalalla; potkaisevan jalan päkiä hakee vain kevyen tuen josta ponnistaa pohkeella. Tässä huomasin aiemman lajitaustani toimivan ehkä pienenä rasitteena, sen verran vahva oli taipumus siirtää paino takimmaiselle heti torjunnan jälkeen. Asento myös piteni kuin huomaamatta...

Pysäri oli vekkuli ja kohtalaisen tuttu muinaisajoilta futissa, jossa tehtävään tuolloin sovellettiin pääasiassa suoraa etupotkua päkiällä. Thaikkupysäri opetettiin nyt tekemään melko suoralla jalalla (jotta ei jousta osuttuaan vastaan puskevaan kaveriin vaan nimenomaan PYSÄYTÄÄ sen). Tahtoi polvi lähteä vähän koukussa liikkeeseen, mutta se tapa karsiutui kohtalaisen hyvin pois. Nyt haasteena on yrittää saada ylävartalo pysymään kohtalaisen pystyssä eikä päästää sitä kallistumaan taakse niin paljoa...

Tokan viikon jälkeen erittäin hyvä fiilis! 8) Olo tuntuu treenanneelta, tekniikka uppoaa kivasti kaaliin ja meininki on sopivan rentoa.
Onneksi Ollilla oli tarpeeksi tikkuviinaa
antaakseen flunssan vaivaamalle
Greta-vaimolleen aimo huikan
---------------------------------------------
Potkiminen ja lyöminen vuodesta 1998
Kuvake
Jobo
etupotkija
Viestit: 385
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Jobo »

Viidennet treenit

Kerrattiin kontraaminen ja pysäri, uutena suorien lyöntien torjuminen.

Ilmaan tehtynä kontraaminen sujui hienosti, vaikka edellisestä treenistä onkin aikaa enkä ole hirveästi viitsinyt yksikseen heilua. En vielä treenaa paljoakaan thainyrkkeilytekniikoita omin päin siltä varalta, että tekniikka vielä kusee ja opettelen mahdollisesti väärin jo alkuunsa (yllättävän paljon muistettavia tärkeitä yksityiskohtia...). Pikkuisen tapailen tekniikkaa ja muistelen mitä on tähän mennessä tehty, mutta varsinainen soolotreeni salin ulkopuolella alkaa vasta kun olen varma, että on tekninen osuus mennyt jakeluun.

Parin kanssa oli kontraaminen hieman hankalampaa, jotenkin tuntui että tuli hätäiltyä liikaa. Ajoitus, se ajoitus... Padeihin tehtynä oli ongelmia etummaisen jalan kanssa: nyt en enää siirtänyt painoa potkaisevalle jalalle, mutta lantio ei enää tullut kunnolla mukaan, jolloin potku meni munilleen. Liikaa reisilihaksilla ja osuma usein jalkapäydällä #-o

Pysärit meni ihan kivasti. Ehkä vähän vielä nojaan liian taakse, mutta alkoivat jotenkin tuntua luonnollisemmilta. Harjoiteltiin kaverin vatsaan ja sitten isommalla voimalla padeihin.

Sitten viikon kulttuurishokki: suorien torjuminen. Kyllähän minä tiesin, että thainyrkkeilyssä suojaudutaan iskuilta peittävillä torjunnoilla, mutta oli se vaan kuulkaa vaikea sopeutua ajatukseen, kun koko ajan teki mieli vanhasta tottumuksesta läpsiä kaverin suorat kämmenillä/kyynärvarrella pois linjasta! Hyvin ne "nyrkkeilytorjunnat" sinänsä sujuivat ja luonnollisempaahan se on vaan viedä kyynärvarsi kasvojen ja nyrkin väliin, mutta kyllä se kung fu -sankarin luonnolle käy... Kun elokuvissakin niin hienosti poimivat kaikki iskut... :roll:

Ohjaaja kertoi kyllä thaimaalaisten erilaisista kikoista iskujen ohjaamiseksi eri suuntaan (ilmeisesti muuten samanlainen torjunta mutta käyttävät lisäksi kyynärvartta esim. iskun nostamiseen pään yli jne.). Saa kuulemma olla aika :ninja: jotta saa kehätilanteessa paineen alla tehokkaasti napsittua iskut pois. Ehkä on kuitenkin nyt parempi oppia ihan alkeellisimmat hyökkäys- ja suojautumismenetelmät käytännön kautta ja haaveilla hienouksista sitten kun osaakin jotain.

Yleisesti ottaen oli aika kova watsapäiwä. Koko ajan rutattiin jalkaa vatsaan oli padi välissä tai ei, lisäksi riekuttiin useampaan otteeseen ihan vatsalihasharjoitteiden parissa. Jälleen hyödynnettiin padeja: vatsalihasliike+suora padiin sekä iki-ihana AB USER (jossa kaveri pieksää padilla pötsiin vatsalihasliikkeiden välissä). Ohjaaja demosi tuon pahoinpitelyliikkeen tietenkin minuun eikä liiemmin intoaan säästellyt :axe:

Vatsa hellänä ja hyvä mieli. Täytyy ehkä sittenkin vähän yrittää hioa sitä etujalalla kontraamista...
Onneksi Ollilla oli tarpeeksi tikkuviinaa
antaakseen flunssan vaivaamalle
Greta-vaimolleen aimo huikan
---------------------------------------------
Potkiminen ja lyöminen vuodesta 1998
Kuvake
Joni Samanen
munillepotkija
Viestit: 698
Lauteille: Marraskuu 2005
Paikkakunta: Raisio

Viesti Joni Samanen »

Päiväkirjaasi on mukava lukea. Jatka toki kirjoittamista. :)
-Joni Samanen-
Kuvake
Alioppilas
päähänpotkija
Viestit: 5053
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Alioppilas »

Et ole ollut näin liekeissä mistään sitten muinaisen historian. Hyvä että olet löytänyt mielenkiintoisen ja fyysisesti soveltuvan lajin itsellesi.

Hyvä muoto treenipäiväkirjalle, muuten.
Kuvake
Jobo
etupotkija
Viestit: 385
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Jobo »

Jomppedz kirjoitti: Päiväkirjaasi on mukava lukea. Jatka toki kirjoittamista. :)
:bow: Kiitän. Raportti jatkuu vähintään alkeisten loppuun saakka! Ehkä pidemmällekin.
Onneksi Ollilla oli tarpeeksi tikkuviinaa
antaakseen flunssan vaivaamalle
Greta-vaimolleen aimo huikan
---------------------------------------------
Potkiminen ja lyöminen vuodesta 1998
Kuvake
Jobo
etupotkija
Viestit: 385
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Jobo »

Alioppilas kirjoitti: Et ole ollut näin liekeissä mistään sitten muinaisen historian. Hyvä että olet löytänyt mielenkiintoisen ja fyysisesti soveltuvan lajin itsellesi.

Hyvä muoto treenipäiväkirjalle, muuten.
Vaihtelu virkistää!

Ihan kilpailijaa tällä kropalla minusta tuskin saadaan mutta varmasti ihan kelpo harrastelija. :boxing2:

Ajattelin päiväkirjan palvelevan tällaisena enemmän muitakin kuin itseäni, lisäksi tulee reflektoitua omia virheitä ja vahvuuksia.
Onneksi Ollilla oli tarpeeksi tikkuviinaa
antaakseen flunssan vaivaamalle
Greta-vaimolleen aimo huikan
---------------------------------------------
Potkiminen ja lyöminen vuodesta 1998
Kuvake
Jobo
etupotkija
Viestit: 385
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Jobo »

Kuudennet treenit

Pohkeet eivät olekaan enää tukossa! :shock:

Kerrattiin käytännössä kaikki opittu ja uutena yläkoukun lyöminen&torjuminen.

Kertailu alkoi padien rankomisena. Ensin kiertopotku, sitten kontraaminen ja lopuksi pysäri. Tässä vaiheessa huomasin, että intensiteettiä aletaan alkeiskurssilla nostaa, mikä on hyvä juttu. Tähän asti on tuntunut ihan mukavalta, mutta ilmeisesti jotain kuntoa on jäänyt pohjalle kun ei kuitenkaan rasitustaso ole, ehkä ihan hyvästä syystä, ollut varsinaisesti haastavaa. Nyt tehtiin pidempiä aikoja, usempi sarja ja tämänkertainen parini toipui mukavan nopeasti suorituksistani, joten potkuja sai ahdettua vähän enemmän sarjaan. Hyvä syke, tuntui jo rasittavalta.

Tänään nuo kaikki tuntuivat menevät putkeen; ei mestarillisesti, mutta alkaa muistuttaa jo oikeaa potkimista. Vähän jalkapöytä punotti mielestäni liikaa, mutta pääasiassa tuli hyvin vedeltyä säärellä.

Lyöntien suhteen kuntonyrkkeilyyn perehtymisestä on ollut selkeä hyöty: jalkojen ja vartalon käyttö on hyvin samanlainen, piti vaan tottua tekemään thainyrkkeilyasennosta. Tässä nyt sinänsä ei tullut ihmeempiä onnistumisen kokemuksia, sillä lyönnit olivat sen verran tuttuja. Vaikka onhan se tietty kiva saada kehuja. :)

Tietoiskuna ohjaaja mainitsi koukkujen olevan melko vaatimattomassa osassa thainyrkkeilyssä, sillä samalta etäisyydeltä pyritään jo tekemään tehokkaampia kyynärpääiskuja. Ehkäpä koukkujen etuna onkin sitten mahdollisuus säätää jossain määrin niiden ulottuvuutta kyynärniveltä ojentamalla... Kamalan pitkälle en tosin koukkua heilauttaisi, sillä näin pienellä tukipinnalla (vrt. esim. nyrkkeilyasento) laajakaarinen koukku tapaisi viedä kropan mennessään. Pidemmästä asennosta sitten ulottuvammatkin koukut ovat mahdollisia, mutta mepä käytelläänkin koipia! [-(

Kun koukut oli käyty läpi, tsekattiin niiden torjuminen. Eli hanskaa vaan pään ja vastustajan nyrkin väliin. Sitten rukoillaan ettei satu. :lol:
Lopuksi hakattiin pistareihin suoria ja koukkuja, sekä harjoiteltiin pistarien pitäjän tekemien suorien ja koukkujen torjumista. Melko tuttua kamaa.

Pienennä mainoksena testailtiin vähän kyynärpääiskuja, jotta ajatus on tutumpi sitten ensi kerralla. I can hardly wait!!

Helkkari, jotta olikin treenien jälkeen hyvä fiilis! Pitkästä aikaa tähän malliin paita märkänä ja kroppa rääkättynä. :thumbsup:
Onneksi Ollilla oli tarpeeksi tikkuviinaa
antaakseen flunssan vaivaamalle
Greta-vaimolleen aimo huikan
---------------------------------------------
Potkiminen ja lyöminen vuodesta 1998

Seuraajat

Kuvake
Hukka
Kuvake
Joni Samanen