Etsitkö kamppailuharrastusta? Aloita suoraan tästä uusi aihe valmiiden kysymysten kanssa ja odota, kun konkarit vastaavat sinulle. :boxing2:

Alsvidr

Potkulaisten julkiset harjoituspäiväkirjat

Valvoja: Valvoja

Alsvidr
sääreenpotkija
Viestit: 80
Lauteille: Huhtikuu 2006
Paikkakunta: Jyväskylä

Alsvidr

Viesti Alsvidr »

Aloitan oman harjoituspäiväkirjan koska ajattelin että Irlantiin, Dubliniin tarkemmin sanottuna, muuttoni myötä jotakuta voisi kiinnostaa tätä jopa lukea. Ainakin jonkinlaista perspektiiviä voin tarjota lukijalle paikallisesta kamppailuskenestä. Täällä aion treenata lähinnä BJJ:tä, todennäköisesti myös pystymatsausta ja MMA:ta jos aikaa ja rahaa riittää. Nimittäin täällähän todella joutuu hieman miettimään kustannuspuoltakin, kuten suunnilleen missä tahansa muuallakin Suomen ulkopuolella. Tästä vielä lisää myöhemmin.

Lyhyesti tarina siitä miksi päädyin Jyväskylästä Irlantiin on seuraavanlainen: tietojärjestelmätieteen opiskelut alkoivat tympiä ja töihin kiinnosti päästä. Tässä vaiheessa opintoja kuitenkin it-alalta ei oikein voi odottaa muuta kuin tylsää puhelintukihommaa, joten miksi ei sitten saman tien lähtisi tekemään sitä jonnekin josta jää käteen kenties mielenkiintoisia kokemuksia tutun ja turvallisen kotosuomen sijaan? IBM on täällä suorastaan epätoivoinen ottamaan suomalaisia töihin joten lähteminen oli sinänsä helppoa. Satuin vieläpä saamaan sellaisen duunin jossa ei tarvitse vastata puhelimeen joten ei valittamista tällä rintamalla.

Joulukuun 11. päivä saavuin sumujen saarelle ja pian jo aloinkin ottaa selvää paikallisista treenimahdollisuuksista. Vaikka Dublin on kohtuullisen iso kaupunki, tuntui tarjonta McDojolta haiskahtavien taekwondo/karate/ties minkä ulkopuolella näyttävän hieman heikolta. BJJ:n/MMA:n ykkösnimi täällä tuntuisi olevan Straight Blast Gym kahdella treenisalillaan mutta niissä oli pari ongelmaa; hinta kova ja sijainti aivan pöpelikössä meikäläisen asuinpaikkaan nähden. Samaten eräällä toisella salilla. Lopulta näytti lupaavan tuntuinen paikka löytyneen, KO Martial Arts nimeltään. Pääsen bussilla kätevästi keskustaan ja sieltä toisella bussilla on vain lyhyt matka kyseiselle salille. Vieläpä löysin työkaverin joka oli käynyt siellä jo painimassa muutaman kerran ja kehui sijaintia muihin verrattuna. Hommahan oli selvä, pitkähkön joulutauon jälkeen lähtisin katsastamaan meininkiä. Kysyin hintaakin sähköpostitse (paikallisten klubien nettisivuilla niitä on yleensä turha etsiä) ja 45-65 euroa kuukaudessa kuulosti jo edes hieman paremmalta verrattuna Straight Blast Gym Northin 65 eurosta lähtevään hintaan. Silti, kotimaista seuratoimintaa tuli nopeasti ikävä.

Perjantaina tammikuun 12. päivä jaksoin raahautua vihdoin salille asti. Työkaveri jonka kanssa piti lähteä oli yhä flunssassa ja toinen ei työaikojen takia päässyt joten lähdin yksin suunnistamaan kohti suurta tuntematonta. Dublinissa ei minkään paikan löytäminen ole ihan yksinkertainen juttu, joten keskustasta otin suosiolla taksin. Treenisali osoittautui julkisivun kyltistä päätellen paikallisten boy scouttien kerhotilaksi. Tilaa oli paikalla olevalle porukalle ihan riittävästi, ja palapelimatotkin tuntuivat ihan kohtuullisilta. En päässyt lähtemään tarpeeksi ajoissa ehtiäkseni seitsemältä alkaviin kickboxing/thaikku/whatever -treeneihin (sanovat nettisivuilla sitä kickboxingiksi, mutta käyttävät kuitenkin kyynerpäitä ja "kaikkea mikä toimii") mutta kahdeksalta alkaisi tunnin no-gi BJJ-väännöt. Ehdin nähdä kymmenisen minuuttia potkunyrkkeilytreenien lopusta, mättivät kovalla tahdilla vaihtuvia rasteja läpi: vedeltiin kiertareita potkutyynyyn, hakattiin säkkiä lattialla, jaeltiin clinchistä polvia jne. Moikkasin äksönin tauottua vetäjä Barrya joka vaikutti olevan mukava tyyppi.

BJJ-osuuteen päästessä alkoi ihan mukavan kokoiselta vaikuttanut porukka kummasti harvenemaan ja paikalle jäi Barryn ja allekirjoittaneen lisäksi neljä muuta jätkää. Lyhyen alkulämmittelyn jälkeen lähdettiin tekemään guardinohitusdrillejä ja nopeasti kävi ilmi se jonka toki jo arvasinkin: ilman pukua olen avuton. Tähän asti kun treenihistoriani käsittää vuoden ja neljä kuukautta Hokutoryu ju-jutsua ja sitä ennen vuoden aikidoa, ei ole aiemmin tullut räteittä väännettyä. Kuitenkin kun otimme hieman guardinohitussparria, tuntui jo hieman paremmalta. Ohitin kaverin guardia miten huvittaa ja sain häntä pideltyä kohtuullisesti aisoissa vaikka reippaasti minua painavampi olikin. Toisaalta, montaa sellaista vastustajaa ei eteen tule joka ei tällaista hernekeppiä isompi olisi. Vähemmän yllättäen hyvä menestys osoittautui johtuvan siitä että kyseinen kaveri oli myös melko täysi aloittelija.

Seuraavaksi muutettiin harjoitetta niin että yksi on keskellä matossa ja jos toinen pääsee guardista ohi niin jää itse mattoon. Siinähän meikäläistä sweepattiin sitten jo niin että soi. Yksi toinenkin varsin taitava kaveri tuntui vetäjän lisäksi olevan, parista nuoremmasta tyypistä en oikein saanut vielä selkoa. Lopuksi sparrailtiin normaalisti pystystä lähtien, treenitauon aiheuttama kuntoallonpohja alkoi jo tuntua (puhumattakaan tietysti no-gi -kokemuksen puutteesta). Jäin submissioon jos toiseenkin, pystygiljotiista side chokeihin ja moniin muihin. Viimeisillä voimillani päädyin lähinpänä omaa tasoani olevan jätkän kanssa mattoon ja sain haettua triangelin, mutta eipä enää voimat riittäneet ja kaverin niskan paksuuskin taisi olla hieman liikaa pikku jaloilleni... :) Näinpä sitten jäin vielä lopulta jujiinkin sidesta. Treenien jälkeen tuli jätkä juttelemaan: "By the way, thanks, you just gave me my first submission." Well gee, you're welcome I guess.

Kaiken kaikkiaan ihan mukavalta tuntui, tiistaina sitten taas uudestaan rättien kanssa. Ainoa negatiivinen asia oli että hinta olikin sitten viime näkemän pompsahtanut näppärästi 55 euroon/kk pelkästä zhiu-zhitsusta ja 65 euroon koko paketista. Enpä edes tajunnut kysyä mistä oli kyse, olin sipannut viimeisissä sparreissa sen verran pahasti etten jaksanut juurikaan jutella yhtään mistään. Pakko kai se on maksaa itsensä kipeäksi. Ja jaksaa käydä lenkillä että seuraavalla kerralla saa treenien lopuksi pari sanaakin sanottua... :D
Kuvake
Verr
kylkeenpotkija
Viestit: 2747
Lauteille: Marraskuu 2005
Paikkakunta: JKL

Viesti Verr »

Hei jee! Kaveri vaan passailee punatukkien guardeja siellä. Manboobseista saa kuulemma hyviä pukuotteita. ;)
Harva minua kestää ja minä harvaa.
sami
reiteenpotkija
Viestit: 407
Lauteille: Tammikuu 2006
Paikkakunta: JKL

Viesti sami »

Mukava aina kuulla treenaajista ulkomailla. Toivottavasti jaksat kirjoitella enemmänkin.
-Oman elämänsä sankari-
Alsvidr
sääreenpotkija
Viestit: 80
Lauteille: Huhtikuu 2006
Paikkakunta: Jyväskylä

Viesti Alsvidr »

Tänään tunti potkunyrkkeilyä ja tunti BJJ:tä. Salilla oli jonkinasteiset avointen ovien päivät joten uusia ihmisiä oli kourallinen ja treeni tietenkin kohtuukevyttä.

Pystyosuudessa varjonyrkkeilyjen ym. lämmittelyiden jälkeen potkittiin kiertareita ja etupotkua potkutyynyyn, sen jälkeen haettiin hieman tuntumaan clinchiin. Siitä sitten polvia tyynyyn, perussettiä. Lopuksi hieman edellä mainittujen yhdistelmiä.

BJJ-osuuteen päästessä vähemmän yllättäen (paikalliset ei selvästi tykkää painia?) neljä kuudesta nyypästä lähti pois. Tarkoitus oli ottaa puvut päällä, mutta peräti yhdellä muulla sellainen päällä oli ja hänkään ei kuulemma siitä yhtään tykännyt. Hieno mustanharmaa gi muuten, ties mikä jinjutsuharrastajan vanha. :lol: Aiheina mount escapea ja jotain half guardin hakua. Nopsaan tahtiin vaihtuvilla vastustajilla yritettiin päästä mountista toisen vain yrittäen pitää positio. Sitten hieman giljotiinia pystystä ja siitä siirtyminen triangeliin. Kylläpä sitä kummasti on taas triangeli ruosteessa, ei saa millään kulmaa kunnolliseksi. Lopuksi vielä hieman sparria, taas tietysti taitavammat pyyhki meikäläisellä lattiaa mutta sain sentään kauniin omoplatan toiselle nyypälle. Siitäkös se innostui. Annoin tasoitusta sen verran että aloitin matosta, ja aina tyyppi suorastaan yllättävällä innolla ja tarmolla yritti pelkästään vanhaa kunnon käsivarsi henkitorveen -temppua guardistani. Loppu aika menikin suunnilleen odotellessa josko se huomaisi että en aio oikeasti kuristua ihan lähiaikoina. :)

Ihan hyvät treenit taas. Seuraavaksi pitääkin ottaa selvää mitä Coolmine Sports Centerissä mahtavat harrastaa, paikka kun on sopivan kävelyetäisyyden päässä. Sivulta löytyvä "jiu-jitsu" vaan kuulostaa hieman epäilyttävältä. Ai että "the system practised covers, Locking, Throwing, Striking, Grappling and Various Weapons." Jaa, kertoopa aika paljon. Ehkä jos vastaavat sähköpostiin joskus saan tietää lisää.
Alsvidr
sääreenpotkija
Viestit: 80
Lauteille: Huhtikuu 2006
Paikkakunta: Jyväskylä

Viesti Alsvidr »

Rakas päiväkirja, on aika hieman purkautua. Viimeiset pari viikkoa on mennyt harvinaisen sitkeän flunssan parissa, ja nyt kun aloin hiljalleen toipua tuntui siltä että on pakko tehdä jotain tai pää räjähtää. Perjantain treenit KO:ssa oli kuitenkin peruttu vetäjä Barryn valmistautuessa viikonlopun MMA-matsiinsa. Joten ajattelin että tänään olisi sopiva päivä käydä katsastamassa aiemmin mainitsemani Coolmine Sports Complexin (tarkemmin määrittelemätön) jiu-jitsutyylisuunta. Ja samalla kysyä olisiko tatamia mahdollista päästä käyttämään työporukalla, sieltä kun on löytynyt jo useita ihmisiä vailla treenipaikkaa.

Paikalle päästyäni oli tatamilla judoseuran treenit parhaassa vauhdissa, kuitenkin kellon mukaan jutsuporukan pitäisi aloittaa muutaman minuutin sisällä. Selitys löytyikin ilmoitustaululta, olin tunnin liian aikaisin liikkellä koska paikan nettisivuilla kellonajaksi ilmoitettiin 19.30 mutta julistessa luki 20.30. Ja heti sen alla että torstain treenit on peruttu "until further notice". Loistavaa. #-o Infoluukulta ei myöskään irronnut mitään tietoa tatamin varaamisesta, pitäisi kuulemma huomenna soittaa managerille. Tyypillistä Irlantia, sakkia ravaa luukulla varailemassa kaikkea jalkapallokentistä lähtien mutta yhtä surkeaa judosalia ei tietenkään voi samasta paikasta buukata.

Eipä pahemmin enää kiinnosta paikallista jiu-jitsutyylisuuntaa kokeilla, varsinkaan kun eivät jaksa sähköposteihini vastata (nettisivulla tai ilmoitustaulullahan ei luonnollisesti puhelinnumeroa ole). Vaikka MMA maksaakin mansikoita, pääseepä sentään treenaamaan silloin tällöin... :roll: Vielä tosin täytyy ottaa selvää josko työkavereiden kanssa päästäisin treenailemaan, mukana olisi kuitenkin myös todella osaavia kavereita. Ei vaan ole ilmeisesti helppoa paikan löytäminen, eräs tyyppi on jo kysellyt monestakin paikasta ilman menestystä.
tmm
kylkeenpotkija
Viestit: 1667
Lauteille: Tammikuu 2007
Paikkakunta: Jyväskylä

Viesti tmm »

Joo-o...Briteissä tilanne tuntuu olevan monessa paikkaa sama. Olin itse syksyn Skotlannissa ihan Glasgow´n kupeessa. Koulun salilla tuli temmottua rautaa, mutta vapari-treeniä ei löytynyt sitten millään! Noh, kohta änkäsin paikalliselle thai-nyrkkeily salille, joka osoittautui vallan mainioksi treenipaikaksi :) 3 puntaa treenit ja luottoa löytyi, eli jos ei ollut käteistä päällä, niin maksaa saattoi hyvinkin seuraavalla kerralla. Treeni oli hyvää ja treenikaverit loistavia.

Mut mut...Kun yritin etsiä itselleni painitreeniä, niin johan tuli seinä vastaan :? Eräs tyyppi thaikku-treeneistä sanoi treenaavansa brassi jutsua, mutta pidemmän puhelun jälkeen homma paljastuikin joksikin ihan eri jutsuksi. Reenasivat siellä kuulemma ihan kaikkea ja välillä vaan vähän matossa pyörivät! Prkl...Otin hiukan lukkopainia kyseistä kaveria vastaan ja tämä jantterihan yritti vääntää hirveellä jännityksellä ja voimalla koko ajan! Ei vissiin brassi jutsu miehiä, kun vyökin oli kuulemma oranssi :roll:

Toinen väärinkäsitys: koulussa näin ilmoituksen ryhmästä, joka treenaa monipuolisesti vähän niinku IP-pohjalta. Hommaan kuuluivat kuulemma painia, potkis, lukkoja ja erilaisten aseiden käyttöä. Kuulosti hyvältä, mutta homma osoittautui filippiiniläiseksi kepeillä hutkimiseksi! Ei oikeen napannu...

Tuntuu siellä päin porukka reenailevan ihan omia juttujaan jonkin muun nimen alla, meinaan.
Sulava kuin voi kuumalla pannulla.
Alsvidr
sääreenpotkija
Viestit: 80
Lauteille: Huhtikuu 2006
Paikkakunta: Jyväskylä

Viesti Alsvidr »

Jep, Suomea kyllä tulee ikävä aina kun ajatteleekin mitään kamppailulajeihin liittyvää... :(

Eipä kyllä tuosta paikallisesta jutsusta mitään kovia odotuksia ollutkaan, lähinnä ajattelin että joko paikalla on kolme tyyppiä istuskelemassa tai sitten jotain viime Hokutoleirillä vierailleen saksalaisen tyyliä: askarrellaan puoli tuntia jotain älyttömän hienoa lukkoa ja taputellaan sekä ulvotaan reippaasti liioitellen. :lol: Kuollutta toimintaa ainakin jos eivät jaksa kuin kerran viikossa treenata. Judoa kyllä oli eilen vääntämässä yllättävänkin hyvin porukkaa mutta mieluummin harrastaisin jotain vähän monipuolisempaa.
Kuvake
Verr
kylkeenpotkija
Viestit: 2747
Lauteille: Marraskuu 2005
Paikkakunta: JKL

Viesti Verr »

Alsvidr kirjoitti: jotain viime Hokutoleirillä vierailleen saksalaisen tyyliä: askarrellaan puoli tuntia jotain älyttömän hienoa lukkoa ja taputellaan sekä ulvotaan reippaasti liioitellen. :lol:
Oliko tää se Gyntheri?
Harva minua kestää ja minä harvaa.
Alsvidr
sääreenpotkija
Viestit: 80
Lauteille: Huhtikuu 2006
Paikkakunta: Jyväskylä

Viesti Alsvidr »

Verr kirjoitti: Oliko tää se Gyntheri?
Jep, Günther Painter eli sen Vlado Schmidtin kakkosmies. Vladohan itse ei paljoa mitään jaksanut lopulta opettaa, lähinnä kävi välillä näyttämässä jotain kun porukka ei oikein saanut useimpia niiden juttuja toimimaan muutamankaan yrityksen jälkeen. :) Hieno punainen silkkipuku sillä kyllä oli. :lol:
Alsvidr
sääreenpotkija
Viestit: 80
Lauteille: Huhtikuu 2006
Paikkakunta: Jyväskylä

Viesti Alsvidr »

Tiistai 6.2.

Tuttuun tapaan tunti pystymatsausta, tunti BJJ:tä. Eka tunti tosin pääsi kutistumaan puolikkaaksi paikallisten bussien näyttäessä taas luotettavuutensa. Eipä noista aikatauluista tunnu olevan mitään hyötyä. Ja ekan bussin reittikin kulki tänään ihan mistä sattuu.

Salille päästyäni tungin mukaan ja homma lähti käyntiin jabin väistöllä jompaan kumpaan etuviistoon josta counteriksi kiertopotku. Tähän lisäiltiin mm. clinchiin menoa josta alasvienti. Lopuksi huudeltiin aina toista paria vuorotellen single necktiehin, double necktiehin, alasvientiin, tuplaunderhookkeihin ja takaisin lyöntietäisyydelle.

BJJ-osiossa oli tällä kertaa mukana kolme naistakin ja ilmeisesti pari muutakin uutta tyyppiä. Myös muutamat henkilöt olivat jo vaivautuneet puvut ostamaan. Teemana tänään posturen rikkominen guardista ja sen pito. Tätä drillattiin hetken aikaa siten että toinen pyrkii vain pitämään posturen ja guardia pitävä tuomaan kaverin alas ja viemään pään sivulle. Seuraavana jatkettiin sweeppiin tai ohitukseen asti ja lopuksi sparrattiin guardista aloittaen. Arvioisin että melkein puolet ajasta menikin sparratessa ja arvasihan sen ettei taas melkein kolmen viikon flunssan jälkeen kunto kestänyt. Parit viimeiset erät katselinkin kun työkaveri Janne näytti irkuille miten painitaan. :D Mieshän pyyhki alkuasukkailla lattiaa miten huvitti (ja tietysti meikäläiselläkin), eikä todellakaan ollut pelkästä pituus- ja painoerosta kiinni. Kuulemma vain Barryn kanssa tulee tiukkoja tilanteita, enkä yhtään epäile.
Alsvidr
sääreenpotkija
Viestit: 80
Lauteille: Huhtikuu 2006
Paikkakunta: Jyväskylä

Viesti Alsvidr »

Perjantai 16.2.

Kas kummaa, olin taas useamman päivän kipeänä. Juuri kun ehdin hetken olla terveenä niin viime torstaina iski uusi flunssa, tällä kertaa kuumeen kera. Saa nähdä jospa tällä kertaa onnistuisi edes pari viikkoa putkeen olemaan tolpillaan... :roll:

Pääsin tällä kertaa ajoissa perille ja lyhyen alkulämmittelyn jälkeen aloiteltiin pystypainin merkeissä. Hiottiin thaiclinchiä, single nectiesta koukkua ja uppercutia ja yleisesti vastustajan horjuttamista clinchistä. Näistä tilanteista lähtien otettiin hieman sparriakin. Lopuksi samaa sparriharjoitetta kuin viimeksi, eli Barry huuteli double necktiehin, single necktiehin, takedowniin jne. ja vastustajaa vaihdettiin usein.

Jitsuosiossa ensimmäisenä tekniikkana oli pari eri variaatiota single leg takedownista. Pitäisi muistaa paremmin pitää pää kiinni vastustajassa ettei turhaan anna giljotiinin paikkaa. Hieman sprawlia double legistä katsottiin, tässä saisin mielellään muistaa tiputtaa painon paremmin kaverin päälle. Parit erät otettiin sparria tuosta doubleleg-tilanteesta, ja taas turhankin tutuksi tullut huono olo iski jälleen. Jatkuvasta tautiputkesta kun pääsisi eroon niin tilanteeseen voisi tulla muutosta.

Pidin sitten välillä taukoa, aloin kuitenkin pian pääsemään taas kunnolla mukaan. Tekniikkana open guard MMA-tyyppisessä tilanteessa, eli painotettiin guardin avaamisen tärkeyttä kun kaveri ottaa hyvän posturen ja alkaa lyömään. Viimeiset sparrit aloitettin tilanteesta jossa päällä oleva lyö kevyesti avareita ja hilaa kaveria kohti seinää. Sparrit meni kohtuullisesti ottaen huomioon että mahan olematon sisältö meinasi tulla vieläkin ylös (en ollut syönyt yli seitsemään tuntiin). Viimeisenä vastustaja oli uusi tyyppi jonka yliyrittäminen oli jälleen kerran hellyttävää, kuten äänetkin joita se päästeli kun painetta alkoi tuntua. :lol: Mikäs siinä, vaikka jätkä oli päätä pidempi sain mukavasti käytyä läpi säälittävän pientä sweeppirepertuaariani ja hupaisimpana hetkenä pidin kaveria sidemountissa läpsien avareita poskelle. Kivoja ähinöitä nimittäin miehestä irtosi siinä vaihessa. :badgrin: Oli selvästi hieman liiankin hauskaa, jossain vaihessa tajusin yhtäkkiä että kaikki muut olivat jo lopettaneet ja katselivat hieman huvittuneina maton reunalta... Riittipä vaihtelun vuoksi ainakin energiaa lopussa.
Alsvidr
sääreenpotkija
Viestit: 80
Lauteille: Huhtikuu 2006
Paikkakunta: Jyväskylä

Viesti Alsvidr »

Perjantai 9.3.

Kyllä vaan, sairaana olen ollut taas. Antibioottikuuri oli ja meni, ja taas on sellainen olo että ei ole uusi flunssa kaukana. Tämän takia otinkin kevyesti tänään ja menin vain tunniksi lukitepainimaan.

Päivän treenit oli sopivasti ekstrakevyet sillä suurin osa läsnäolijoista on huomenna menossa paikalliseen lukkopainiturnaukseen. Ainakin kaksi jätkää beginner-sarjaan, kaksi intermediateen ja Barry advancediin. Tekniikoina tänään halfguardia, joka onkin heikoimpia kohtiani. Ihan hyviä juttuja, piirun verran paremmalta tuntuu tuo positio jo. Paria perussweeppiä katseltiin ja myös arm triangelia. Lopuksi kevyttä sparria vettä suussa pitäen. Pitäisi pysyä rentona ja hengitellä nenän kautta nimittäin. No, eipä sentään tullut vesiä matolle purskautettua joten hyvin kai meni. :lol:

Huomenna seuraa kisaraporttia turnauksesta. Itsehän en toki ole painimassa mutta työkaverini Janne edustaa ylpeänä Suomea. Sääntöjä kun käytiin läpi tänään niin selvisi että pisteitä ei lasketa ollenkaan, submissiota pitää hakea tai tasapeli tulee. Kuulemma hieman meni taktiikat uusiksi...
Alsvidr
sääreenpotkija
Viestit: 80
Lauteille: Huhtikuu 2006
Paikkakunta: Jyväskylä

Viesti Alsvidr »

Torstai 15.3.

Kevyehkö juoksulenkki, 50 minuuttia. Kolme ylämäkipyrähdystä. Eka lenkki Dublinissa, siihen nähden jaksoin yllättävän hyvin. Jalat kesti ja hengitys toimi. Pitkästä aikaa tuntuu siltä kuin olisi 100% kunnossa.

Oli tarkoitus kirjoitella kisaraporttia viime viikonloppuna mutta niinhän siinä kävi että lähdettiin juomaan illalla hieman "mitalikahveja" ja homma jäi. :oops: Kisat oli kuitenkin mielenkiintoiset. Jannehan ennustuksieni mukaisesti lopulta voitti oman painoluokkansa eli 83 kg intermediaten. Jätkä submittasi seuramme vetäjän heti ekassa matsissa, suoraan alusta guardiin veto ja armbar. :lol: Seuraavat kaksikin loppuivat submissioon ripeästi, neljäs matsi tasapeliin (pisteitä ei tosiaan laskettu) ja viimeisen matsin loputtua vastustaja joutui laittamaan kätensä kantositeeseen. Mitäs ei taputtanut ajoissa. :badgrin:

Muilla saliltamme ei niin suurta menestystä ollut, ja Barryn ilta loppui vieläpä lievään vammaan kun aikaisemminkin vihoitellut polvi poksahti kolmannessa matsissa. Aloittelijat väänsivät muutaman voiton hyvällä asenteella. ~70 kilon (enpä enää muista tuon tarkemmin) intermediateen tähdännyt kaveri joutuikin vastustajien puutteessa advancediin mutta voitti silti yhden matsin ja otti kaksi tasapeliä. Illan erikoisimmat ottelut nähtiin 93+ sarjassa. Pitkin päivää oli liikkunut huhuja että osallistujien joukossa olisi ihka aito brasilialainen blackbeltto. :shock: Brassi se ainakin oli mutta vyön tummuudesta en kyllä kehtaa mennä sanomaan. Tai sitten se vyö oli ansaittu joskus 10 vuotta sitten ja sen jälkeen lähinnä juotu kaljaa, sen verran kehnossa kunnossä äijä oli. Jo muutaman minuutin jälkeen kunto loppui täysin ja samoin kaikki järkevä yrittäminen. Ei tullut yllätyksenä että kaikki sen matsit päättyivät tasapeliin. Muutenkin sarja oli niin tasainen että ilta venyi todella pitkälle. Vieläpä lopulta voittaja taidettiin hakea sillä kumpi saa ekan takedownin. Olisikohan ehkä ollut järkevämpi ottaa vaikka normaalit pisteet käyttöön jatkoajalle tai jotain...

Vaikka turnauksen taso ei ollut muuten kova niin advancedissa oli kaikissa painoluokissa todella hyväkuntoisia ja taitavia tyyppejä. Janne olikin sitä mieltä että ensi kerralla kun on voiton jälkeen osallistuttava advancediin niin turpaan tulee. Muutaman kuukauden päästä olisi seuraavat skabat ja ehkäpä sitä voisi itsekin osallistua. Ehkä. Saisi ainakin hieman motivaatiota treenaamiseen.
Alsvidr
sääreenpotkija
Viestit: 80
Lauteille: Huhtikuu 2006
Paikkakunta: Jyväskylä

Viesti Alsvidr »

Pienellä lomalla käväisin kotopuolessa ja treeneihin oli tietysti mentävä. Lauantaina käväisin pikkuveljen siivellä vaparitreeneissä (2 h). Lyöntipotkukombojen merkeissä mentiin. Lopuksi painittiin Riston kanssa hieman, saatoin antaa vähän tasoitusta joten 2-2 tilanteeseen jäätiin. ;)

Sunnuntaina jatkoimme kaverin kanssa Seinäjoen viikonloppujen perinteeksi muodostunutta aikidon vapaissa harjoituksissa kuokkimista (1,5 h). Molemmat treenasimme yhden kesän ajan siellä ilman että pyysivät meiltä mitään maksua ja vieläkin jaksavat katsella meitä vaikka treenaammekin keskenämme kaikkea muuta kuin aikidoa. Harvinaisen reilua sakkia. Pitkään aikaan ei ole räteistä tullut heittoja tehtyä joten niitä katseltiin muutamaa erilaista. Matossa butterfly guardia ja paria tekniikkaa. Lopuksi mount escapea ja kevyttä positiopainia. Tähän olikin hyvä lopetella koska melkein suoraan oli vielä vaparitreenit odottamassa.

Kevyet treenit nekin onneksi. lyöntikomboja lähinnä tehtiin, alkulämmittelyksi sentään hieman painijuttujakin. Kaksi tuntia vierähti nopeasti. Kiitokset Seinäjoen porukalle!
Alsvidr
sääreenpotkija
Viestit: 80
Lauteille: Huhtikuu 2006
Paikkakunta: Jyväskylä

Viesti Alsvidr »

Torstai 29.3.

Kävin katsastamassa läheisen urheilutalon judoseuran toimintaa. Alkoi tuntua MMA-treeneihin meno tuntua nihkeältä pitkän matkan takia, joten jotain oli keksittävä. Tällä hetkellä ainakin tuntuu hyvältä suunnitelmalta käydä tiistaisin ja torstaisin judossa ja perjantaina MMA:ssa. Lauantaina ja sunnuntaina voisin ehkä joskus jaksaa myös käväistä reenailemassa (yeah right).

Treenien kesto kaksi tuntia, hinta 5 euroa per kerta. Porukan taso näytti olevan hyvä ja treenaajia oli kiitettävästi paikalla. Kunhan alkulämmittelyinä käytetyt pallopelit saatiin päätökseen niin päästiin itse asiaan. Pystystä ensin muutamaa tekniikkaa: käsivarsiheittoa, osotogaria, ouchigaria jne (tekniikoiden nimet vähän hakusessa). Sitten todella pitkät pätkät mattosparria. Ja kuten odotettua, taas sippasin totaalisesti ja viimeiset puoli tuntia katselin treenejä sivusta. Sain kuitenkin jotain aikaankin joten paha fiilis ei silti jäänyt. Vartin verran lopusta oli sparria pystystä.

Judoa en aikaisemmin ole kokeillut (toki hokutossa on aika paljon samaa tavaraa), ihan mielenkiintoinen tuttavuus. Vaikka harrastankin mieluummin vähän monipuolisempia lajeja niin ainakin kunnolle pitäisi tehdä ihmeitä jos jaksan ahkerasti treeneissä käydä. Tänään kun oli vielä kuulemma poikkeuksellisen kevyet sessiot... Huomioita: sidontapainotteinen mattosparri ei ole hauskinta mahdollista. Ei pitäisi riuhtoa kun kun sellaiseen joutuu, loppuu vaan voimat kesken. Ja kyllä, judokat tosiaan tykkäävät vetää kilppariin hanakasti. Hämäävää kun pääsin taitavan tuntuistenkin jätkien selkään kumman helposti, vaikka eipä siitä mitään aikaan saa näillä taidoilla.