Etsitkö kamppailuharrastusta? Aloita suoraan tästä uusi aihe valmiiden kysymysten kanssa ja odota, kun konkarit vastaavat sinulle. :boxing2:

tmm

Potkulaisten julkiset harjoituspäiväkirjat

Valvoja: Valvoja

tmm
kylkeenpotkija
Viestit: 1667
Lauteille: Tammikuu 2007
Paikkakunta: Jyväskylä

tmm

Viesti tmm »

No nih! Tunginpa minäkin tänne. Kauan oon näitä juttuja lueskellu ja ajattelin aloittaa tänne kirjoittelun ihan omaksi ilokseni (jos muut saavat täsät iloa, niin mikäs sen mukavampaa).

Taustaa: Lajina vapari. Ikää 22v. ja strategiset mitat 185cm ja 85kg. Vapaaottelun parissa olen itseäni telonut reilun vuoden ajan. Taustoja kamppailulajeista on thai- ja potkunyrkkeilystä ja aikidosta, joka ei henkisyytensä vuoksi oikein minulle sopinut :D Muuten urheilutaustaa jalkapallosta n. 14 vuotta (ura loppui vammoihin, viimeiset vuodet semi-prona) ja koripallosta n.7 vuotta (nuorten maajoukkuekuvioissa mukana).

29.1.2007

Vaparitreenit illalla. Tunnin vuoro, jonne melkeen suoraan junasta. Kuulin about 30 minsaa ennen treenejä, että minunhan ne pitää vetää. Alottelijoille ihan perusmattojuttuja: armbaria, triangelia ja kimuraa. Muille tekniikkana giljotiinin escape/countteri, siden escapea ja sitten vähän painiskelua.

Ei paljoa porukkaa ja venäytin vasemman lavan. Ilmeisesti jokin hermo hiukka meni siinä samalla jumiin, kun rintalihasta juilii ja niskan liikkeet vaikuttaa. Illalla kipuja...vaimoke sääli minua ja oli auttavainen ja hellä :D
Sulava kuin voi kuumalla pannulla.
Alsvidr
sääreenpotkija
Viestit: 80
Lauteille: Huhtikuu 2006
Paikkakunta: Jyväskylä

Viesti Alsvidr »

Mukava nähdä mitä kotikaupungissa tapahtuu, toivottavasti teidän toiminta laajenee. Onko muuten vapariseura tarkoitus perustaa jossain vaiheessa?
tmm
kylkeenpotkija
Viestit: 1667
Lauteille: Tammikuu 2007
Paikkakunta: Jyväskylä

Viesti tmm »

Kyllähän se seura ois tarkotus perustaa, mutta pitäs varmaan saada toiminta vakaalle pohjalle, että niitä harrastajia riittäis. Pitää ruveta hypettämään hommaa oikeen kunnolla. Huhtikuun puolessavälissä olevaaa otteluilta Seinäjoella vois käyttää kunnon markkinointikeinona. Sinne pitäs itsekin mennä luitaan kolisteleen ;)

30.1.2007

Töiden, kauppareissun ja kevyen ruokailun jälkeen juoksentelemaan. Abouttiarallaa 3 km:n lenkki hyvällä vauhdilla. Polvi nousee ylös ja vetävä/terävä askel päkiällä. Aikaa meni noin 13 minuuttia. Tuntu yllättävän kevyeltä! Kovin pahasti ei puuskuttanu, eli hengitys kulki oikein. Jalat jakso oikeen hyvin. Askel pysy pitkänä, eikä hapottanu. Jee Jee :D

Kotona sitten hetken hengähdys ja kuntopiiriä päälle. Liikkeinä leuat, vatsat, punnerrukset, kyykky, hauis, rinnalleveto ja selät. 5 kertaa tämä setti läpi hyvällä temmolla (n.1-2 min. likkeiden välissä). Rinnallevedossa kevyet painot, jotta lähti räjähtävästi, kuten kaikki liikkeet. Kyykyissä vaimoke reppuselässä :D Hauiksiakin piti treenata, kun ne raukat on jääny viime aikoina hiukka paitsioon...

Tuohon 84-kg:n sarjaan tipahtaminen ei vaadi kuin 1-2kg:n tiputuksen. Ihan hyvä vaan, ettei tartte kuivua kasaan...
Sulava kuin voi kuumalla pannulla.
tmm
kylkeenpotkija
Viestit: 1667
Lauteille: Tammikuu 2007
Paikkakunta: Jyväskylä

Viesti tmm »

31.1.2007

Taasen tunnin vuoro. Porukkaa ihan mukavasti. Mika the Thaikkuilija veti pystytreenit. Alkuun vedeltiin lämmöt päälle perustekniikoilla, esim. 1-2-etu-/takapotku, flipperiä, jne. Sitten tekniikkana kokeiltiin thai-tyyliin lämätä kaverin etukäsi alas omalla takakädellä, jonka päälle heilautettiin komiasti korkeella potkulla piähän, jos vaan taipu...Ja minähän taivuin ku nuori koivu :D

Sitten sparrailtiin. Aluksi pari erää pelkkää nyrkkeilyä ja loput potkujen kera, sopivalla temmolla. Alan oleen vähitellen vissiin ihan kohtuu kunnossa, kun sparria tuli 6x3 minuuttia, eikä tuntunu millään tavalla raskaalta... Johtuu varmaan osaksi siitä, että osaan suht hyvin kontrolloida etäisyyttä ja tempoa ja olen ulottuvampi kuin moni muu porukasta. Pari kertaa nappasin hyvin potkun kiinni ja sweeppasin kaverin selälleen 8) Countterit ei oikeen toiminu tänään, liike oli vähän nihkeetä. Napsin ihan turhaan lyöntejä staattiseen suojaukseen...prkl...

Loppuun sitten vähän vatsoja ja punnerruksia. Illalla vielä vähän omia kotosalla, jos tuo mun oma personal-trainer ei keksi mulle mitään miellyttävämpää iltajumppaa ;)
Sulava kuin voi kuumalla pannulla.
tmm
kylkeenpotkija
Viestit: 1667
Lauteille: Tammikuu 2007
Paikkakunta: Jyväskylä

Viesti tmm »

1.2.2007

Kuntopäivä, vaikka töissä pelisilmää treenattiinkin Stiga-pöytälätkän parissa :D Muttaputta...Oikeestaan tismalleen sama treeni ku pari päivää sitten. Vähän reilu 3km alle 15 minuuttiin. Tarkkaa aikaa en kattonu, eli juoksu meni ilman turhaa repimistä ihan perstuntumalta.

Juoksun päälle sitten perinteinen kuntopiiri: Leuat 5x6 myötäotteella, vatsat 5x30 joka sarja eri variaatioin, punnerrukset 5x30 rystysillä, kyykkyä 5x20 vaimoke selässä (painoa ei saa kertoa ;) ), kohautusnosto 5x12 30kg:n tangolla, hauikset aka tykit 5x10 30kg:n tangolla ja selät 5x30. Mahdollisimman lyhyet tauot liikkeiden välissä. Pistää puuskuttaan ihan hyvin, kun terävästi tekee...

Illalla sitten pari kananmunaa proteiinin lähteeksi plus paahdettua ruisleipää voideltuna sinapilla ja päällä low-fat kinkkua ja saman sarjan juustoa. Juomana luonnnollisesti kylmää maitoa :thumbsup:
Sulava kuin voi kuumalla pannulla.
tmm
kylkeenpotkija
Viestit: 1667
Lauteille: Tammikuu 2007
Paikkakunta: Jyväskylä

Viesti tmm »

3.-4.2.2007

Viikonloppuna Jyskylässä. Lauantaina pari tuntia treeniä Fight Clubilla. Vapaat treenit, eli saa härvätä mitä haluaa. Kunnon lämmöt jä venyttelyt aluksi, jonka jälkeen aloinkin pahoinpitelemään paikallista säkkiä. Ihan perusjuttuja plus Aittomäen potkussa hehkuttamaa lyöntimuuria treenasin. Hankalin juttu on oikean jalan vaihto etujalaksi ensimmäisen etukädensuoran jälkeen. Kiitän tällaisina hetkinä kovasti urheilutaustaani, joka on kehittänyt edes hieman tuota koordinaatiota siltä vastasyntynyt varsa-asteelta :D Alkoi sekin sitten pikkuhiljaa sujumaan, eli tänään homaa testataan sparrissa :badgrin:

Säkin läpsyttelyn jälkeen pari erää pystysparria. Pitkästä aikaa ulottuvampi kaveri vastassa, tuntui hankalalta, eikä se nyt mitenkään huipusti mennytkään... Pari kertaa onnistuneesti blokkasin kaverin etukäden omalla takakädellä ja tälläsin vasurilla (omalla etummaisella) yliolan lyönnin päin käkätintä. Muuten melko nihkeetä. Noh, tämän jälkeen samaisesn kaverin kanssa hieman kateltiin mattojuttuja. Tyypillä, nimi taisi olla Janne, sininen BJJ:ssä, eli kyytiä tuli :lol: Ehkäpä siitä jäi taas jotain itselle käteen, niin pääsee omissa treeneissä loistamaan... Pirun mukava treenikaveri! Jaksoi neuvoa ja muutenkin mukava. Kiitän hyvästä opista :perfect10:

Lauantai-iltana tupareissa. Sunnuntaina väsy.
Sulava kuin voi kuumalla pannulla.
Kuvake
JanneM
etupotkija
Viestit: 20302
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: JKL

Viesti JanneM »

tmm kirjoitti: Tyypillä, nimi taisi olla Janne, sininen BJJ:ssä
Vai oisko ollut Jani?
Jannet kun oli vissiin lauantain vaihdossa. ;)
-Janne Maunonen-
**No jasinui salmul saralra**
JKL Fight Club
Defendo JKL
American Defendo Academy
tmm
kylkeenpotkija
Viestit: 1667
Lauteille: Tammikuu 2007
Paikkakunta: Jyväskylä

Viesti tmm »

J:llä sekin alkaa... Huonosti saa selvää kun legosuojat suussa juttelee ;) Tiedänpä taas miltä lattiamopista tuntuu...
Sulava kuin voi kuumalla pannulla.
tmm
kylkeenpotkija
Viestit: 1667
Lauteille: Tammikuu 2007
Paikkakunta: Jyväskylä

Viesti tmm »

5.2.2007

Lepakkovuoro illalla, tunti temmolla. Aloiteltiin pystyllä. Erilaisiaa lyönti-potku-komboja. Oikean jalan sääressä komea patti jostain aikojen takaa, joka oli herkkänä.

Hyvin lämminneenä kehään vapari-sparrin pariin. Alussa postilaatikot päässä, mutta saivat kyytiä ensimmäisen minuutin jälkeen sillä looota pääässä painiminen on syvältä. Sain haettua clinchiin suht hyvin ja pystypainista kaveri mattoon. Lopetin ainakin giljotiinilla ja RNC:llä. Sitten vastaan asteli astetta kovempi nyrkkeilijä, joka on välillä käynyt jakamassa meille tuon jalon lajin viisauksia. Hieman kuluneilla vaparihanskoilla kun lyö, niin se tuntuu :tyrmays: Sain vängättyä kaverin mattoon. Jäin puolittaiseen giljotiiniin, josta lähdin hakemaan puolustuksen kautta kuristusta. Melkein onnistuinkin, mutta en kuitenkaan...

Kotona huomasin kivoja mustelmia kyljessä. Nyrkkeilijät osaa ilmeisesti lyödä, vaikka taisi Tuomas vielä vaan läpsytellä :roll:
Sulava kuin voi kuumalla pannulla.
tmm
kylkeenpotkija
Viestit: 1667
Lauteille: Tammikuu 2007
Paikkakunta: Jyväskylä

Viesti tmm »

Pienoinen huomio nyt kun olen jo suurinpiirtein herännyt ja töihinkin päässyt. Taitaa olla taas peukku kipeenä :( Sama nakki laitettiin paikoilleen tammikuun alussa ja viime viikolla sitä sai taas naksautella... Tais mennä eilettäin, kun koukku osu jotenkin typerästi kaverin suojaukseen. Sillon tossa kännyssä jokin rasahdus tuntui.

Inva-kortti autoon jo 22-vuotiaana :smt102

Vaimoke oli tooooosi hyvillään illalla kotona, kun oli kyljet mustana ja hammassuojat täynnä verensekaista limaa :D Itellä oli ihan äijä-olo, niin toinen kattoo vieressä alahuuli pitkällä, että "mitä sää taas oot menny toheloimaan. Sua on taas ruhjottu" :angrywife:

Kyllähän se siitä heltyi, kun totesin, ettei edes sattunut... Sitten se olikin jo ihan :nurse:
Sulava kuin voi kuumalla pannulla.
tmm
kylkeenpotkija
Viestit: 1667
Lauteille: Tammikuu 2007
Paikkakunta: Jyväskylä

Viesti tmm »

6.2.2007

Hektinen päivä takana. Viiden aikaan töistä kotiin, kauppaan, kokkailua ja menoksi!

Höökäsin tien yli koulun punttisalille. Lenkin jätin suosiolla väliin, kun mittari näyttää -27 astetta :smt119 Salilta kun löytyy ihan ok säkkikin niin illan suunnitelma oli harvinaisen selvä pienessä kierossa mielessäni.

Illan treeni: Säkin paukuttelua 5x3min. Keskityin pääasiassa suoriin ja siihen, että ne lyönnit lähtevät sieltä kropasta. Kädet rentoina, jännittyen vasta osumahetkellä. Mentaalina päässä pyöri samalla klippejä Fedorin matseista. Miten se lantio ja kroppa kääntyy. Tunnustelin mistä se voima lähtee. Yritin olla lyömättä käsillä. Kädet olivat piiskoina, jotka kroppa heitti liikkeelle. Mahdollisimman rentona. Välillä koukkuja lisäksi kombinaatioihin, mutta pääasiassa 1-2-sarjoja eri asennoista ja liikkeestä.

Päälle sitten lihaskuntoa. Rinnallevetoa 4x8, painoja en muista. Keskityin terävyyteen. Sitten punnerruksia 5x25 terävästi ja joka sarja hieman eri tyylillä. Punnerrusten välissä vatsoja 5x30. Lisäksi leukoja, olisiko ollut 4-6x6... Tässä vaiheessa alkoi painamaan pitkä päivä jäsenissä. Eli kamat kantoon ja kotio testaamaan uutta versiotani makaroonilaatikosta, joka olikin mainiota :ahmii:
Sulava kuin voi kuumalla pannulla.
tmm
kylkeenpotkija
Viestit: 1667
Lauteille: Tammikuu 2007
Paikkakunta: Jyväskylä

Viesti tmm »

7.3.2007

Tunnin treenit. Alussa pystypainia thai-tyyliin. Sitten siihen polvet mukaan. Tekniikkana paria eri kombinaatiota päättyen polvipotkuun. Meni ihan ok, suht tuttuja juttuja thaikku-ajalta.... Lopussa kehään, jossa otettiin nyrkkeilyä alasviennein. Nyt onkin polvet palohaavoja täynnä. Meni ihan hyvin, vaikkakin kehä on turhan pieni. Tulee heti shooteissa köydet vastaan, prkl!!!

Illalla pitäisi vielä tehdä jotain peruslihaskuntoa kotosalla.

Kyynerpää kolahti johonkin ja tais osua just hermoon, kun tuntuu käsi hiukka voimattomalta. Nyt suihkuun kiljumaan noiden palohaavojen kanssa :shock:
Sulava kuin voi kuumalla pannulla.
tmm
kylkeenpotkija
Viestit: 1667
Lauteille: Tammikuu 2007
Paikkakunta: Jyväskylä

Viesti tmm »

8.2.2007

Taas menty koko päivä pää kolmantena jalkana joka paikkaan! Ulkona kylmä (ei paljon nappaa lenkki), eikä ole treenejäkään. Jouduin hieman siivoilemaan vaimokkeen kanssa tätä kotiluolaa.

Noh, ennen ja aikana Idolsien sitten vetelin ihan perusjumpat. Punnerruksia, vatsoja, leukoja ja pystysoutua. Kaikkiaan 5 kierrosta näitä.

Iso-A meni jatkoon!!! Perjantaina lepoa ja leffailta :)
Sulava kuin voi kuumalla pannulla.
tmm
kylkeenpotkija
Viestit: 1667
Lauteille: Tammikuu 2007
Paikkakunta: Jyväskylä

Viesti tmm »

10.2.2007

Kaksi tuntia tiivistä treeniä. Hyvin oli porukkaa! Aluksi hieman pystytreeniä: thai-pädejä, pistareita ja potkutyynyä. Tais tulla 4- 5 erää mätettyä. Hyvä tempo ja monipuolisesti juttuja. Saman verran pitelin sitten kaverillekin. Sitten siirryttiin painiskelemaan. Alussa käytiin kaverin kanssa läpi joitain tekniikoita, esim. selkäänmeno guardista. Loppuun useampi erä painia. Sain melko rennosti pyörittyä. Hyvät treenit. Huomena uusiksi!
Sulava kuin voi kuumalla pannulla.
tmm
kylkeenpotkija
Viestit: 1667
Lauteille: Tammikuu 2007
Paikkakunta: Jyväskylä

Viesti tmm »

11.2.2007

Sunnuntain treenit on monasti jotenkin tehottomia, mutta nyt oli onneksi toisin :) Alkulämmöiksi kevyttä painiskelua. Väänsin rennosti ja hioin jotain uudempia juttuja. Sitten vanhat ja uudet erikseen. Me vanhat alettiin jauhamaan jujin ja triangelin escapeja. Sen jälkeen vielä niihin countterit. Onneksi on pitkät jalat niin saa triangelin yltään hyvin ympäri...

Isompaa tumppua käteen ja pystysparria. Aluksi pari erää nyrkkeilyä rennosti. Meni ok. Löin kaveria keskelle tapulia suorilla aina kun huomasin kauempaa lähtevän koukun :boxing2: Sitten pari erää thaikku-tyyliin. Suojaus toimi, niin potkuja kuin lyöntejäkin vastaan. Ihan hyvä niin... ;)

Overall hyvät ja kivat treenit! Huomena taasen!
Sulava kuin voi kuumalla pannulla.