Etsitkö kamppailuharrastusta? Aloita suoraan tästä uusi aihe valmiiden kysymysten kanssa ja odota, kun konkarit vastaavat sinulle. :boxing2:

Presenter

Potkulaisten julkiset harjoituspäiväkirjat

Valvoja: Valvoja

Kuvake
Presenter
kylkeenpotkija
Viestit: 1565
Lauteille: Tammikuu 2007
Sivulajit: BJJ, itsepuolustus, voimankäyttö, lähitaistelu

Presenter

Viesti Presenter »

Speksit minusta: Hannu, 20v, Jyväskylässä asun, lajina nyt BJJ eli käyn peruskurssia Jyväskylän Fight Clubilla.

Kuulin ensimmäistä kertaa BJJ:stä netissä joskus n. kolme vuotta sitten, ja olen siitä lähtien ollut ainakin etäisesti kiinnostunut lajista. Varsinaista harrastusmahdollisuutta ei kuitenkaan ollut, ennen kuin muutin viime syksynä Jyväskylään. Syksyn peruskurssit missasin, joten päätin paikata tilanteen aloittamalla nyt sitten keväällä.

Aloituksessa arvelutti lähinnä kunnon riittäminen ja sopivan painiseuran löytäminen - eli olisi mukavaa jos ei heti alkulämmittelyssä olisi puhki ja ettei nyt joka treeneissä ottaisi "turpaan" 20 kiloa painavimmilta kavereilta.

No, itse harkkapäivästä:

Viikonlopun ansiosta unirytmini oli ns. päin persettä, onneksi koulua ei tänään ollut, joten se ei varsinaisesti haitannut. Unta sain ehkä joskus aamukuudelta ja heräsinkin sitten iltapäivästä ;) "Aamu"palaksi popsin pari ruispaahtoleipää ja hörppäsin kupin teetä. Ja vettä join päivän mittaan normaalia enemmän. Paria tuntia ennen treenien alkua, eli noin kello 16.30 söin lämpimän ruoan, eli jauhelihamakaronilaatikkoa sopivan kokoisen lautasellisen, ei ähkyyn asti kuitenkaan. Ruokajuomana vettä. Tuntia myöhemmin söin vielä näkkärin ja join lasillisen tuoremehua. (Varsinainen "Kiviäkin kiinnostaa" -osuus...)

Kotoani on treenipaikalle matkaa ehkä 3-4 kilometriä, enkä omista jalkojeni lisäksi muuta kulkuvälinettä, joten hyppäsin bussiin ja matkustin pääkallopaikalle Jyväskylän Fight Clubille - olin perillä noin 20 min ennen treenien alkua. Vaihdoin vaatteeni, ja menin istuskelemaan salin reunalle ja katselemaan Shootojätkien sparrailua.

Kun shootojätkät lopettivat, BJJ-treenien vetäjä (tännekin kirjoittava(?)) Ville Kotiniemi kutsui porukan matolle ja kertoili yleisiä asioita lajista ja käyttäytymisestä salilla. Siitä sitten lähdettiin alkulämmittelyyn, jossa vedettiin mm. kuperkeikkoja etu- ja takaperin sekä kaikennäköistä muuta taiteilua. Petteri Kela oli toisena vetämässä treejenä.

Seuraavaksi sitten puhuttiin vähän tukipisteistä ja treenailtiin niihin liittyviä juttuja, eli pään/hartoiden/jalkojen käyttöä tukipisteinä. Tämä osio jäi lyhyeksi, kun alettiin tekemään paritekniikkana mountista pakenemista. Eli ensin siltaus, ja kun kaveri palaa takaisin, napataan toinen käsi hallintaan ja estetään samanpuoleinen jalka, sillataan hieman lisää ja pyörähdetään samalla sivulle ja päästään suljettuun guardiin. Nimeä tekniikalle en tiedä. Toinen tekniikka oli sitten katkarapu, joka osoittautui hieman hankalammaksi tehdä oikein.

Painikaveriksi sattui minua n. 10-15 kiloa painavampi, selkeästi puntilla käynyt kaveri. Koko ajan kuitenkin oli hyvä henki touhussa - vastustaja ei jäkittänyt, vaan homma oli rentoa ja palautetta annettiin puolin ja toisin oman osaamisen rajoissa.

Ja sitten vähän väännettiinkin. Positiosparria, minuutin erillä, eli toinen mounttasi, ja alemman piti sitten yrittää päästä pois mountista, joko edellä opetelluilla tekniikoilla tai sitten ihan millä tahansa. Erän "voitti" mikäli pääsi alta pois vaikkapa jo half guardiin. Kaikki lukot, kuristukset ynnä muut olivat kiellettyjä. Ja kyllähän se kaveri pääsikin alta pois melkoisen hyvin, tosin yhden kerran pyörähti siten, että pääsin backmountiin ja millisekunnin ajan mielessä pyörähti kuva rear naked chokesta - mutta enhän minä sellaista... (osaa) :D

Omat pakoyritykset olivat melkoista räpiköintiä tällä tekniikkapohjalla, selkeästi isompaa ja vahvempaa kaveria vastaan. Mutta kivaa oli silti.

Lopuksi sitten jumppailtiin, eli vedettiin pari erilaista vatsalihastreeniä ja päälle selkälihasliikkeitä. Vatsoissa meinasi tulla kuolema, kun vatsalihakset eivät olleet vielä edellisillan omasta treenistä palautuneet täysin ja piti kuitenkin sisulla rykiä lähes niin paljon kuin jaksoi. Hyvä kun pääsin enää maasta istumaan lopussa. :)

Ja ihan viimeisenä Ville kertoili alussa unohtamiaan yleisiä juttuja, puvuista sekä seuran edustamisesta salin ulkopuolella. Hyviä, ymmärrettäviä pointteja jotka allekirjoitan. Ravintoloissa turpaan ottaminenkin kiellettiin seuran huppari päällä - ehkä ei haluta mainostaa, että "ei meiltä mitään kovia ottelijoita tule" ;)

Sitten kotiin, vähän palautusjuomaa, peseytyminen, telkkarin tuijottamista, venyttelyä, ruokaa ja pikkutarkan yksityiskohtainen raportointi tänne. :)

Kaiken kaikkiaan positiivinen kokemus - porukka vaikutti asialliselta, samoin vetäjät ja touhussa oli yleisesti rento fiilis. Eli eiköhän tästä meikäläisen laji tule.
Kuvake
JanneM
etupotkija
Viestit: 20302
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: JKL

Viesti JanneM »

Tervetuloa lauteille ja tervetuloa seuraan! :D
-Janne Maunonen-
**No jasinui salmul saralra**
JKL Fight Club
Defendo JKL
American Defendo Academy
jussip
kylkeenpotkija
Viestit: 2447
Lauteille: Syyskuu 2006
Paikkakunta: Suomi

Re: third_eye

Viesti jussip »

third_eye kirjoitti: Eli ensin siltaus, ja kun kaveri palaa takaisin, napataan toinen käsi hallintaan ja estetään samanpuoleinen jalka, sillataan hieman lisää ja pyörähdetään samalla sivulle ja päästään suljettuun guardiin. Nimeä tekniikalle en tiedä.
Upa.
third_eye kirjoitti: Ravintoloissa turpaan ottaminenkin kiellettiin seuran huppari päällä - ehkä ei haluta mainostaa, että "ei meiltä mitään kovia ottelijoita tule" ;)
Onneksi turpaan vetämistä ei sentään kielletty.
Kuvake
Presenter
kylkeenpotkija
Viestit: 1565
Lauteille: Tammikuu 2007
Sivulajit: BJJ, itsepuolustus, voimankäyttö, lähitaistelu

Re: third_eye

Viesti Presenter »

jussip kirjoitti: Upa.
Ah, kiitti.
third_eye kirjoitti: Ravintoloissa turpaan ottaminenkin kiellettiin seuran huppari päällä - ehkä ei haluta mainostaa, että "ei meiltä mitään kovia ottelijoita tule" ;)
jussip kirjoitti: Onneksi turpaan vetämistä ei sentään kielletty.
Kyllä sekin kiellettiin ;) - Mutta tosiaan, ihan asialliset pointit Villellä oli, esim. vapaaottelun maineeseen "normiväestön" keskuudessa. Siksipä ei varmaan voida liikaa painottaa, että törttöilyt NHB- tai seurapaidat päällä eivät välttämättä sitä mainetta paranna...
Kuvake
Presenter
kylkeenpotkija
Viestit: 1565
Lauteille: Tammikuu 2007
Sivulajit: BJJ, itsepuolustus, voimankäyttö, lähitaistelu

Viesti Presenter »

Ja kuten arvelinkin - tänään on paikat jumissa. Mutta ei se haittaa, sehän vaan meinaa että niitä lihaksia on käytettykin. Tänään voisi kevyttä venyttelyä kokeilla, ja viettää ystävänpäivää tyttöystävän kanssa.
Kuvake
Presenter
kylkeenpotkija
Viestit: 1565
Lauteille: Tammikuu 2007
Sivulajit: BJJ, itsepuolustus, voimankäyttö, lähitaistelu

Viesti Presenter »

Perjantai 16.2:

Ruokailu samaa tyyliä mukaillen kuin viimeksikin. Makaronilaatikkoa oli vielä jäljellä, joten vetäisin sen loppuun n. 1½ ennen treenejä. Päivällä oli oudon jumiutunut olo, ja jostain syystä oikean käden ojentaja tuntui hieman kipeältä.

No, hyppäsin tällä kertaa myöhempään bussiin, joka olikin sitten muutekin myöhässä, eli muut olivat alkulämmittelyvaiheessa kun pääsin salille. Kamat vaihtoon nopeasti ja alkulämmittelemään. Jumiutunut olo jatkui, en meinannut hahmottaa kaikkia tasapaino/tukipistetreenien kuvioita. Pitänee treenailla yksinään noita, niin saan ehkä pään ja raajat toimimaan samaan tahtiin :)

Akrobatioiden jälkeen upan harjoittelua pareittain. Koska porukassa oli mukana uusia, muodostettiin parit siten, että uusi- ja edellisellä kerralla treenannut olivat pareina. Parikseni sattui joku jotain muuta lajia harrastanut oranssivöinen kaveri. Ja jälleen kerran, varmaan sen 10-15 kiloa enemmän painoa. Hyvin meni kuitenkin, ja kaveri pääsi tekniikkaan hyvin mukaan. Katkarapua ei tällä kertaa tehty ollenkaan.

Seuraavaksi päästiin ns. asiaan, kun ruvettiin opettelemaan armbaria mountista. Alussa meinasi jäädä aina jokin vaihe pois, mutta pari kertaa kun katsoi kokonaisen suorituksen ja treenaili vaiheittain, niin alkoi sujua. Tätä vedeltiin parin kanssa sitten jonkin aikaa, kunnes Ville päätti heittää vielä toisen tekniikan opeteltavaksi, eli armbar guardista. Tätä sitten treenailtiin perään, ja sekin rupesi sujumaan kohtuullisesti. Vielä kun jalkojen venyvyyttä saisi parannettua, niin menisi helpommin.

Harjoitusosuuden lopuksi taas vähän painittiin, eli samantyyppistä positiosparria kuin viimeksi, mutta nyt mountissa päällä oleva sai yrittää myös armbaria. Tätä ei kumpikaan meistä kuitenkaan yrittänyt. Itse yritin lähinnä pitää alla olevaa isompia kaveria paikallaan siirtämällä polvia lähemmäksi päätä ja estäen siltaamisen. Tämä toimikin kohtuullisen hyvin. Alta en päässyt yllättäen pois, mutta pystyin kuitenkin miettimään liikkeitäni, enkä yrittänyt väkisin voimalla pois. Kehitystä siis tapahtunut ;)

Ihan lopussa jaettiin seurailmoittautumislomakkeet, ja peruskurssin maksamiseen liittyvä tilinumerolappunen. Tälläkin kertaa olin tyytyväinen treenien sisältöön, ja tuntui että haluaisi päästä heti treenaamaan lisää armbareja - ehkä sitten ensi kerralla taas :)

Treenien jälkeen sitten tyttöystävän luokse, siellä suihkuun, ruokailua, venyttelyä ja leffaa. Eikä ollut tänään lauantaina paikatkaan niin jumissa, kuin viime keskiviikkona.
Kuvake
JanneM
etupotkija
Viestit: 20302
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: JKL

Viesti JanneM »

Sut on bongattu. ;) Eli hiffasin kuka oot siitä ryhmästä.
SIllä kaverilla oli oranssi vyö päällä koska sillä ei ollut valkosta vyötä, niin se sattu saamaan sit sen vyön, kun ei ollut muita käsillä.
-Janne Maunonen-
**No jasinui salmul saralra**
JKL Fight Club
Defendo JKL
American Defendo Academy
Kuvake
Presenter
kylkeenpotkija
Viestit: 1565
Lauteille: Tammikuu 2007
Sivulajit: BJJ, itsepuolustus, voimankäyttö, lähitaistelu

Viesti Presenter »

JanneM kirjoitti: Sut on bongattu. ;) Eli hiffasin kuka oot siitä ryhmästä.
SIllä kaverilla oli oranssi vyö päällä koska sillä ei ollut valkosta vyötä, niin se sattu saamaan sit sen vyön, kun ei ollut muita käsillä.
No ei liene vaikeinta bongata sitä pienintä ja surkeimmannäköistä ;)

Ja pitää tuo gi hommata itsellekin piakkoin, on hyviä verinaarmuja paikat täynnänsä kun kaverin kanssa painiskeltiin lopussa. Toisaalta "sota-arvet" tuovat vain uskottavuutta :lol:
Kuvake
JanneM
etupotkija
Viestit: 20302
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: JKL

Viesti JanneM »

Hiffasin sut lähinnä sen takai, että luikit myöhässä salille. =)
Multa voi kysellä pukuja salilla ens viikolla. Mulla on vielä jokunen Gamenessin puku jäljellä....
-Janne Maunonen-
**No jasinui salmul saralra**
JKL Fight Club
Defendo JKL
American Defendo Academy
Kuvake
Presenter
kylkeenpotkija
Viestit: 1565
Lauteille: Tammikuu 2007
Sivulajit: BJJ, itsepuolustus, voimankäyttö, lähitaistelu

Viesti Presenter »

JanneM kirjoitti: Hiffasin sut lähinnä sen takai, että luikit myöhässä salille. =)
Multa voi kysellä pukuja salilla ens viikolla. Mulla on vielä jokunen Gamenessin puku jäljellä....
Jees, A2-kokoinen pitäisi vissiin olla (173cm/65kg olen). Ja onpas outoa, pitkästä aikaa (intin jälkeen siis ;)) liikunta/urheilumuoto, jota haluaa vaan treenata enemmän. Tai no, noita armbareja haluaisi päästä vääntelemään lisää parin kanssa. Tiistaina sitten taas...
Kuvake
JanneM
etupotkija
Viestit: 20302
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: JKL

Viesti JanneM »

Mä oon perjantaina salilla, niin nykäse sillon hihasta, niin katotaan oisko sulle sopivaa pukua.
-Janne Maunonen-
**No jasinui salmul saralra**
JKL Fight Club
Defendo JKL
American Defendo Academy
Kuvake
Boozehound
munillepotkija
Viestit: 883
Lauteille: Marraskuu 2005
Paikkakunta: Jyväskylä

Viesti Boozehound »

third_eye kirjoitti: Vielä kun jalkojen venyvyyttä saisi parannettua, niin menisi helpommin.
Nettisensein super vinkki pläjäys! Kyse ei ole jalkojen notkeudesta, vaan lantion kääntämisestä oikeaan paikkaan/asentoon vastustajan sijaintiin nähden. Painimme tämän(kin) tekniikan parissa lisää tiistaina.
Hyvä kun intoa riittää, mutta alkuun 2xviikossa on sopiva määrä. Muuten riskinä tappaa innostus heti alkuunsa. Kurssin jälkeen voi sitten treenata jo huisisti enempi.
It's like a game of chess, but your ass is in the line...
Kuvake
Presenter
kylkeenpotkija
Viestit: 1565
Lauteille: Tammikuu 2007
Sivulajit: BJJ, itsepuolustus, voimankäyttö, lähitaistelu

Viesti Presenter »

Boozehound kirjoitti: Hyvä kun intoa riittää, mutta alkuun 2xviikossa on sopiva määrä. Muuten riskinä tappaa innostus heti alkuunsa. Kurssin jälkeen voi sitten treenata jo huisisti enempi.
Jeps. Ihan hyvä tahti tuo on oikeasti ainakin meikäläisen palautumista ajatellen. Tätä ennen kun ei n. puoleen vuoteen ole tullut harrastettua liikuntaa kovinkaan säännöllisesti - huomasi ensimmäisten harkkojen jälkeen ihan siitä että paikat olivat kipeinä, vaikkei rasitus kovin kovaa fyysisesti ollutkaan. Eli tosiaan hyvä että aletaan iisisti rakentamaan asioita, minulle ainakin maistuu paremmin, verrattuna älyttömään tappotahtiin. Ai niin, ne kommentit Halmeen UFC-matsista olivat harvinaisen oikeassa :)
Kuvake
Presenter
kylkeenpotkija
Viestit: 1565
Lauteille: Tammikuu 2007
Sivulajit: BJJ, itsepuolustus, voimankäyttö, lähitaistelu

Viesti Presenter »

Tiistai 20.1:

N. 1½h ennen treenejä ruoaksi pastaa, kun ei tullut käytyä kaupassa päivällä. Tällä kertaa lähdin sitten aikaisemmalla bussilla, jotta olisin ajoissa, ja kun JanneM:kin lupasi tulla salille "ensi viikolla", niin ajattelin että onpa aikaa neuvotella hänenkin kanssaan sitten gi:n hommaamisesta. Ajoissa olin, mutta Jannea ei näkynyt. Seurailin taas shootojätkien harkkoja, ja odottelin omiemme alkua.

Ville oli kuumeessa, joten treenejä veti Petterin lisäksi joku toinen sinivyö, jonka nimeä en kuullut/muista. Tällä kertaa alkulämmittelyt erosivat vähän aiemmista, vedettiin kuperkeikkoja, kärrynpyöriä, haaraperushyppyjä ynnä muita ja sitten venyteltiin hieman. Sitten ruvettiin käymään peruspositioita lävitse, eli parin kanssa molemmat kokeilivat eri puolilta positioita ja samalla toinen yritti hieman rimpuilla irti. Closed guard, mount ja side mount käytiin läpi. Painikaveri oli tällä kertaa ei-gi:llinen, jälleen minua isompi kaveri ("yllättävää"). Minkäänlaista jäkittämistä ei tälläkään kertaa esiintynyt, mikä on aina positiivista.

Ensin harjoiteltiin guardin avaamista, tyyliin "kädet lantiolle, polvi persvakoon, toinen jalka sivulle, kyynärpäillä painetaan reisistä ja istutaan taakse". Tätä parin kanssa hetkisen aikaa, ja se alkoikin sujua kohtuullisen hyvin, pääsin pienempänä luikahtamaan välistä pois helpommin. Seuraavaksi treenailtiin sweeppiä guardista mounttiin. Lähti samaan tyyliin kuin armbar guardista, mutta toista jalkaa ei heitetty pään yli, vaan sivulle, josta sitten pyörähdettiin vastustajan päälle mounttiin. Tämä meni ihan ok, paitsi että epäilen saisinko oikeasti isompaa ja vastustelevaa kaveria sweepattua näin. Hakisin ehkä sitä armbaria mielummin, mikäli mahdollista.

Tämän jälkeen tehtiinkin sitten sitä armbaria, joka menikin selkeästi paremmin kuin viimeksi. Treenikaveri teki sen jo kohtuullisen nopeasti, ja fiksusti. Hänellä oli ilmeisesti hieman ylitaipuva tuo kyynärpää (edellisessä treeneissä huomattu), ja sanoi että ei kuulemma meinaa nuo armbarit tuntua niin paljoa, että tarvisi taputtaa. Ilmeisesti sain kuitenkin kätensä sen verran hyvään paikkaan, että ei tarvinut kuin pienen noston, ja kaveri taputti ja naurahti että "no niin, saatiinhan sen tuntumaan". Eikä sitä tarvinut repiä, oli käsi vaan sopivassa asennossa. :)

Ja sitten taas painittiin. 2x2 minuuttia, closed guard. Vuorotellen alla/päällä. Alla oleva yritti armbaria, päällä oleva ohittaa guardin. Itse ollessani päällä, kaveri sai ainakin kerran lukotettua, mutta paikkasin sen ohittamalla guardin kerran mounttiin, ja toisen kerran backmountiin, kun kaveri pyörähti sivulle. Alla ollessani en saanut tehtyä armbaria, joten keskityin lähinnä estämään kaverin ohitukset. Pari kertaa onnistuin, ja pari kertaa kaveri sai avattua guardin.

Kun molemmat erät oli painittu, tuli juomatauko ja vaihdettiin paria. Itse päädyin painimaan ryhmän ainoan tytön kanssa - eli kerrankin painikaveri, joka ei ollut itseä isompi :D/ Alussa olin alla, enkä tajunnut hakea sweeppiä, vaan lähdin yrittämään armbaria. Tyttö esti kuitenkin yritykseni, ja pyrki loppuajan lähinnä pitämään tilannetta paikoillaan. Sitten siirryin päälle, josta sainkin sitten tehtyä enemmän, ja tuli samalla todettua miten siitä massaylivoimasta on etua. Ohitin guardin kerran normaalisti ja kahdesti pääsin backmountiin, josta toisessa sitten väänsimme melkein erän loppuun asti. (Ja tulipa tässä muuten mieleen, että BJJ:stä ulkopuolisille selittäessä lajista saa varmasti hvvin irstaan kuvan...) Ja Kummelin sanoin, "naisia sais olla enemmän". :p

Kolmas erä oli taas uuden parin kanssa ja 1x3min, lopetus ainoastaan taputukseen. Parina isompi, sporttisempi kaveri, aloitti päältä. Tässä yritin vaan väsyttää ja pitää kaveria paikallaan ja mahdollisesti karata alta, jos paikka tulisi. Kaveri yritti avata guardin, mutta sain estettyä sen kohtuullisen hyvin. Vääntöä kuitenkin riitti loppuun asti, vaikkei tilanne kovin hyvin kummallakaan edennyt.

Ihan loppuun sitten tehtiin parin kanssa mielenkiintoista "vatsalihas"treeniä, eli toinen hyppäsi oikeastaan guardiin pystyssä olevaan pariin. Tästä sitten olisi pitänyt tämän roikkuvan kaverin tehdä 10 vatsalihasliikettä alhaalta asti. Väänsin sen verran mitä jaksoin, mutta kymmentä ei kyllä tullut, kiitos edellisten nujuamisten. Sitten punnerreltiin, 3 x 10 sarjaa olisi pitänyt saada mutta eipä tuokaan määrä mennyt. Tein kuitenkin sen verran kun järkevästi sain. Ja perään normaaleja vatsalihasliikkeitä, 30 liikeen sarja. Jälleen sama.

Tiivistettynä pirun hauskat ja mukavan rankat treenit, lähinnä lopun pidemmän painiosuuden takia. Ja nyt kun oli opeteltu sweeppiä ja guardin avaamista, painiin tuli vähän teknisyyttäkin mukaan. Perjantaina lisää.
Kuvake
JanneM
etupotkija
Viestit: 20302
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: JKL

Viesti JanneM »

Niin mä oon tiistain treenien aikaan töissä joten en pääse sillon salille, mutta perjantaina oon siellä. Tuu repiin raiveleista.
-Janne Maunonen-
**No jasinui salmul saralra**
JKL Fight Club
Defendo JKL
American Defendo Academy