Etsitkö kamppailuharrastusta? Aloita suoraan tästä uusi aihe valmiiden kysymysten kanssa ja odota, kun konkarit vastaavat sinulle. :boxing2:

AteenanPaarma

Potkulaisten julkiset harjoituspäiväkirjat

Valvoja: Valvoja

AteenanPaarma
polveenpotkija
Viestit: 168
Lauteille: Tammikuu 2007

AteenanPaarma

Viesti AteenanPaarma »

Nyt olemme saavuttaneet sen vihonviimeisen; Paarma aloittaa harjoituspäiväkirjan... :lol: Tiedä vaikka toimisi miten hyvänä motivoijana säännöllisempään ja monipuolisempaan urheiluun, kun kuka tahansa pääsee lukemaan tekemisiä netistä. Ei vaan kehtaa kerta toisensa jälkeen kirjoittaa "en jaksanut tehdä mitään ja lojuin sohvassa koko päivän" tai tehdä jotain vähintäänkin yhtä paljastavaa, jättää kokonaan kirjoittamatta :D

Minä. Pituutta 180 cm, painoa 75 kg. Vaikuttaa äkkiseltään kohtalaisen sopusuhtaiselta, mutta pahoin pelkään, että siitä painosta on aavistuksen turhan suuri prosentti läskejä :oops: Kuntoa olen lähtenyt rakentamaan aika nollatasosta. Produktio on ollut pyörimässä jo vuoden pari, mutta motivaatiokysymys on ollut melko keskeinen (Luetaan: ei riittävää motivaatiota), lipsumisia suunnitellusta on tapahtunut aikah runsaasti. Nyt sitten tänä vuonna on saatu myllyyn uutta vettä ja hommaa pyörimään paremmin, kiitos alkaneen moo don treenaamisen. Jo se, että on käynyt kahdesti viikkoon treeneissä, on tehnyt kohtalaisen paljon hyvää, niin yleiskunnossa kuin asenteissa, liikkuminen ei ole enää samanlaista pakkopullaa kuin se on koko elämän oikeastaan ollut (peruskoulun pakollinen liikunta, sen aiheuttamat traumat ja sävyttämät asenteet).

Tähän asti homma on kuitenkin pääasiassa rajoittunut siihen kahteen 1,5 tunnin treeniin per viikko, mistä nyt ollaankin lähdössä laajentamaan systeemiä. Tavoitteena on kehittää aerobista kestävyyttä, peruslihaskuntoa, liikkuvuutta ja lihaskoordinaatiota (olen niitä surullisia 'pitkät raajat, koordinaatio nolla' -tapauksia). Jonkinlaista hahmotelmaa olen päässäni kevään ohjelmasta koostanut, nyt lähdetään toteuttamaan... 8)
AteenanPaarma
polveenpotkija
Viestit: 168
Lauteille: Tammikuu 2007

Viesti AteenanPaarma »

Rupesin toteuttamaan sunnuntain lihaskunto-operaatiota ja koin ikävän yllätyksen. Olin ajatellut lämmitellä hyppynarua hyppimällä, samalla kun saisi töitä jaloille, jotka tuntuvat olevan aina vähän väliä treeneissä helisemässä. No, kerkiän hyppiä minuutin pari, niin alkaa juilia yhtäkkiä niin pirusti takaraivossa, että meinaa mennä taju. Vähän aikaa oli pakko vaan istua, ja odottaa että särky lakkaa. Aikani kun manailin ja ihmettelin missä kummassa on vika, älysin viimein, etten ollut juonut kahdeksaan tuntiin muuta kuin maitokahvin... Mitä opimme tästä? - Nestehukka tekee ihmeitä :roll:

3/4 litran nestetankkaus, puoli tuntia odottelua ja uusi yritys. Vaihdoin lenkkikengät jalkaan, ja lähdin hölkkäämään. Hyppynarun jätin suosiolla rauhaan... Rauhalliseen tahtiin hölkkäilin semmosen 'bout kymmenen minuuttia pitkin armaan kotikunnan katuja ja kujia. Alkaa tuntua siltä, että uudet juoksukengät ois ostoslistalla, jalkapohjat huutaa armoa aika pienen etenemisen jälkeen. :( Ei kiva. Opiskelijana ei ois niin hirveästi sitä rahaa pistää menemään. Viimeisin tiliote jäi 250 erkkiä miinukselle. :? Siksi haluaisinkin vain ajatella, että eivät ole kerenneet mukautua jalkoihin. Kohtalaisen vähän käytetyt kengät ovat kuitenkin. Jos se siitä..

Kuntopiirisysteemillä tein:
20x3 etunojapunnerrusta (polviltaan)
20x3 vatsaa (rutistuksia)
25x3 selkää (kovasti mietin, että teenkö niin paljon putkeen kuin jaksan, vain teenkö useamman kertaa. näitä nimittäin jaksaisikin tehdä enemmän, ja treeneissä kun tehdään aina putkeen... muut teen kuntopiirinä, kun en jaksa kerralla yhtään enempää :D )
2x25x3 kylkiä (seisaaltaan, vastusta antamassa kymmenen kilon käsipaino)
20x2 kyykkyjä (tarkoitus oli tehdä näitäkin kolmesti, mutta unohdin ne toisella kierroksella. 8) )

Aika vauhdilla vedin. Syke korkealla ja hiki valuu virtanaan. Pikkuveli sattui törmäämään huoneeseen kesken punnerrusten, ja oli näkemästään vähintäänkin järkyttynyt :D On olemassa ihmisiä, joiden maailmankuvaan liikunta ei vain kuulu. Minkähänlaisen henkisen kehityksen kriisin mahdoinkaan aiheuttaa....
AteenanPaarma
polveenpotkija
Viestit: 168
Lauteille: Tammikuu 2007

Viesti AteenanPaarma »

Puuduttava päivä. Ulkona aivan loistava sää, mutta pitää lukea ruotsia.. :evil: Helvetes provveckan! ...tai siis olisi pitänyt lukea ruotsia. :oops:

Tosiasiassahan tuli tietysti tehtyä sitä koeviikon tavallista 'ei mitään'. Jos ei viitsi lukea kokeisiin, ei voi tehdä mitään muutakaan, koska prioriteetti olisi lukea kokeisiin; jos tekisi jotain, sen pitäisi olla kokeisiin lukemista.

Noin tuossa tunti sitten pääsin pakenemaan koeviikon prioriteettiongelmaa, lähtemällä liikuntasuunnitelmani mukaiselle juoksulenkille. (Liikuntasuunnitelmani ei ole fyysisesti olemassa. Se on olemassa ainoastaan mielessäni, mikä asettaa kokonaan kyseenalaiseksi sen, onko se lainkaan olemassa. Joka tapauksessa, koska sitä ei ole olemassa fyysisesti, se ei voi olla ainakaan substanssi. Jos kuitenkin nyt oletamme, että se olemassa jollakin tasolla, kuten esimerkiksi Popperin II maailmassa, voimme kuitenkin nimittää sitä olioksi. Filosofia rulez, koe ensi viikolla...) Juoksua mukavalla vauhdilla puoli tuntia. Kilometrejä uskoisin kertyneen vähintään sen neljä, joten vauhti on ollut päälle 8 km/h. Kymmenen ekaa minuuttia meni oikein hyvin, mitä nyt vaan niskat ilmeisesti vähän jumissa, alkoi juilia takaraivossa ja piti pysähtyä venyttelemään. Sitten alkoivat jalat vihoitella :? Eivät tykkää kengistä tippaakaan. Harmittaa, kun muuten voisi juosta ihan ilman sen kummempia ongelmia. Olen myös alkanut nauttia juoksemisesta, mikä tietysti sinällään on äärimmäisen huolestuttavaa....

Lenkin päätteeksi oli aika voittajafiilis. Minä, joka en jaksanut ysin keväällä juosta cooperia, voin vetää kohtalaisen kivuttomasti puolen tunnin iltalenkin juoksemalla (kengistä huolimatta) :D

Kiitos moo do :bow:
AteenanPaarma
polveenpotkija
Viestit: 168
Lauteille: Tammikuu 2007

Viesti AteenanPaarma »

Kamala tauko kirjoittamisessa :oops: MUTTA! ...minulla on paljon hyviä selityksiä. ;)

1) Koeviikko, joka on nyt ohi, Herran kiitos
2) Sairastaminen
3) Yleinen kiire
4) Kaluston ja harjoittelupaikkojen vajavaisuus

Nyt onkin jo paljon parempi omatunto :) Tänään kävin jalka-analyysissä ja ostin ainakin mukamas oikeanlaiset juoksukengät. Oli äärimmäisen huolestuttava reissu omalta osaltaan. Fysioterapeutti antoi ymmärtää, että jos juoksisin enemmän, akillesjänteeni räjähtäisivät. Ei kiva. Taitaa olla luvassa käynti ihan ajan kanssa fysioterapeutilla :cry: Mutta jos se siitä.. ilmeisesti saan kuitenkin juosta, kun kerran myivät minulle kengätkin :D pronaatiotuetut. Heti kohta jossain välissä kun vaikka tuo lumimyrsky loppuisi ja pääsisi taas ulos jatkunee taas treenaaminen. Tiistaina on joka tapauksessa moo do -treenit.
AteenanPaarma
polveenpotkija
Viestit: 168
Lauteille: Tammikuu 2007

Viesti AteenanPaarma »

Eilen tein sen liki perinteisen sunnuntaitreenin (olisikohan peräti kolmas kerta ollut tehdä peräkkäin). En vaan jaksanut enää rueta kirjottamaan siitä tänne illalla, väsytti sen verran että uni maistui vallan mainiosti.

Eli tällä kertaa näin:

15x3 vatsaa (tein ekaa kertaa ihan istumaannousuja, niin piti tehdä luonnollisesti vähän vähemmän. Jotkut tahothan kovasti kritisoivat joskus noita istumaannousuja, liike alkaa kuulemma vatsalihasten väsyessä siirtyä jalkoihin tai vastaavaa. Olisiko kellään mitään tietoa asian todellisesta laadusta?)
20x3 punnerrusta (kädet hartioitten kanssa linjassa, polviltaan)
20x1 punnerrusta (kädet leveämmällä, polviltaan. Tein lähinnä kokeilumielessä, käsittääkseni kun pitäisi rasittaa eri lihaksia.)
25x3x2 kyljet, kymmenen kilon painon kanssa
25x3 selkää

Tämän jälkeen, kun oli mukavasti jo valmiiksi vähän hiki, lähdin kaverin kanssa hölkkäämään. Uudet kengät pääsivät testiin. Jalkoihin sattui yhä, mutta vähemmän kuin edellisillä kengillä. Lenkin loppuun vedin yhden intervallin, ja moo do -treenien tavalliset alkulämmittelyt hieman sovellettuna, osittain ihan sen takia, että esittelen kaverille. En sitten teidä, että oliko niistä muuten mitään suunnatonta iloa. Uskoisin kuitenkin, etteivät ainakaan nopeusharjoitukset menneet aivan hukkaan, ja tulihan niistä muutenkin pientä loppubuustausta tehon suhteen. Lenkille tuli pituutta ainakin sellainen 4 kilsaa, ja aikaa meni 20-30 minuuttia.

Ruokavalio on taas aiheuttanut pientä mietityksen tapaista. Aivan selviö on, että syön liikaa, ja ainakin vääränlaista. Jonkin verran on päässyt paino nousemaan, ja ei-niin-huipputerveellinen ruokavalio näkyy tietysti muutenkin yleisessä hyvinvoinnissa. :? Osaisin kyllä tietojeni ja taitojeni perusteella syödä melko optimoidustikin, mutta itsekuri on päässyt löystymään.. Pitäisi varmaan pistää itsensä jonkinlaiseen kontrolliin. Taidan itseasiassa ruveta pitämään toistaiseksi treenipäiväkirjan ohella myös ruokapäiväkirjaa, helpompi hahmottaa itsellekin, mitä sitten loppujen lopuksi syö.
Kuvake
Mjölnir
etupotkija
Viestit: 24878
Lauteille: Joulukuu 2005
Paikkakunta: Valkeakoski
Etulaji: Jyrki Saario Defendo
Sivulajit: Potkunyrkkeily, BJJ
Takalajit: Krav Maga, Hokutoryu Ju-jutsu, Escrima, Aikido, Muay Thai, Shootfighting

Viesti Mjölnir »

AteenanPaarma kirjoitti: (tein ekaa kertaa ihan istumaannousuja, niin piti tehdä luonnollisesti vähän vähemmän. Jotkut tahothan kovasti kritisoivat joskus noita istumaannousuja, liike alkaa kuulemma vatsalihasten väsyessä siirtyä jalkoihin tai vastaavaa. Olisiko kellään mitään tietoa asian todellisesta laadusta?)
En ole liikunta-alan ammattilainen, mutta omakohtaisia kokemuksia on, että tuetussa istumaannousussa (jalat kiinni) lihaskuntotestissä lonkan koukistajat väsyy huomattavasti vatsalihaksiin verrattuna.
"Vaikka minä vaeltaisin pimeässä laaksossa, en pelkäisi mitään pahaa, sillä minä olen pahin pimeys laaksossa"
-Psalmi 23:4 (modattu)

Instructor Petteri
Defendo Green Director
Liity etupotkijaksi
Kuvake
Mika
etupotkija
Viestit: 94338
Lauteille: Joulukuu 2004
Paikkakunta: Tampere
Etulaji: HIIT, girya
Sivulajit: pilates, yinjooga
Takalajit: Tanglang

Viesti Mika »

Näinhän se on. Jos kohdistaa minkä tahansa vatsalihasliikkeen ihan kunnolla sinne vatsalihaksiin, ero noihin ns. tavallisiin vatsalihasliikkeisiin, joissa siis käytetään hyvin paljon mm. juuri noita Mjölnirin mainitsemia lonkankoukistajia, on aivan käsittämättömän suuri. Kärjistäen voisi sanoa, että suhde on 1:5 (yksi oikein kohdistettu vastaa viittä "koko keholla" tehtyä).

Toki kannatan funktionaalisuutta, mutta myös monipuolisuutta. Eli molemmin tavoin.
ไม่เป็นไร
Zen, I haz it.

Слава Україні! 🇺🇦

Potki etuja!
Kuvake
Paappa
päähänpotkija
Viestit: 12787
Lauteille: Syyskuu 2005
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Paappa »

Itse olen siirtynyt kotioloissa tekemään vatsalihasliikkeet jalat nostettuna sohvalle koukkuun ilman tukea. Ero on huomattava normaaleihin istumaannousuihin verrattuna, joutuu rutistamaan enemmän.
"Always keep an edge on yr knife, son, always keep an edge on yr knife
'cause a good sharp edge is a man's best hedge against the vague uncertainties of life"
(Corb Lund)
AteenanPaarma
polveenpotkija
Viestit: 168
Lauteille: Tammikuu 2007

Viesti AteenanPaarma »

Voi Pa$ka... Onnistuin deletoimaan koko kirjoittamani viestin juuri ennen lähettämistä, niin saan kirjoittaa koko roskan uudestaan. :?

Eli onko suurta eroa sitten vielä näitten tuettujen ja tukemattomien vatsalihasliikkeiden välillä? Itsestä ainakin tuntuisi, että tukemattomat käyvät enemmän vatsalihaksiin.

Paapan systeemi, jossa jalat nostetaan sohvalle tai muulle tasolle, kuullostaa toimivalta, pitänee kokeilla. Sittenhän on olemassa vielä nämä linkkuveitset, joita meilläkin tehdään moo dossa. Vaikuttaisivat ainakin minun mielestäni nimenomaan vatsalihaksia ajatellen tehokkailta. Ainoa syy miksi en tee niitä on se, että minun lihaskoordinaatiollani siitä tulee korkeamman tason akrobatiaa lihaskuntoliikkeen sijaan, :roll: vaikka tekemällä kai niitäkin oppisi..

Mika varmaan ainakin osaisi alan ihmisenä sanoa palveleeko tarkoitusta, jos tekee lihaskuntotreeniä kolmesti viikossa, ja joka kerta eri vatsalihasliikkeitä? Olisiko se monipuolisuutta vai vain hajanaista ja tehotonta?

Edit: kirjoitin siis huomattavasti lavemmin ja pitemmin sen ensimmäisen viestin, jonka onnistuin deletoimaan. Siitä se manailu, kun en ole mikään nopein mahdollinen kirjoittaja muutenkaan :)
Kuvake
Verr
kylkeenpotkija
Viestit: 2747
Lauteille: Marraskuu 2005
Paikkakunta: JKL

Viesti Verr »

AteenanPaarma kirjoitti: Voi Pa$ka... Onnistuin deletoimaan koko kirjoittamani viestin juuri ennen lähettämistä, niin saan kirjoittaa koko roskan uudestaan. :?

Eli onko suurta eroa sitten vielä näitten tuettujen ja tukemattomien vatsalihasliikkeiden välillä? Itsestä ainakin tuntuisi, että tukemattomat käyvät enemmän vatsalihaksiin.

Paapan systeemi, jossa jalat nostetaan sohvalle tai muulle tasolle, kuullostaa toimivalta, pitänee kokeilla. Sittenhän on olemassa vielä nämä linkkuveitset, joita meilläkin tehdään moo dossa. Vaikuttaisivat ainakin minun mielestäni nimenomaan vatsalihaksia ajatellen tehokkailta. Ainoa syy miksi en tee niitä on se, että minun lihaskoordinaatiollani siitä tulee korkeamman tason akrobatiaa lihaskuntoliikkeen sijaan, :roll: vaikka tekemällä kai niitäkin oppisi..

Mika varmaan ainakin osaisi alan ihmisenä sanoa palveleeko tarkoitusta, jos tekee lihaskuntotreeniä kolmesti viikossa, ja joka kerta eri vatsalihasliikkeitä? Olisiko se monipuolisuutta vai vain hajanaista ja tehotonta?

Edit: kirjoitin siis huomattavasti lavemmin ja pitemmin sen ensimmäisen viestin, jonka onnistuin deletoimaan. Siitä se manailu, kun en ole mikään nopein mahdollinen kirjoittaja muutenkaan :)
Mielestäni nuo hanmoodo-tyylin lyhytliikkeiset linkkuveitset eivät yleensä tuntuneet juuri missään. Mitään järjettömiä toistoja en toki tehnyt. Oletko kokeillut kokolinkkuveitsiä tyyliin kädet ja varpaat yhteen. Niissä ainakin loppuu potku.
Harva minua kestää ja minä harvaa.
Kuvake
Mika
etupotkija
Viestit: 94338
Lauteille: Joulukuu 2004
Paikkakunta: Tampere
Etulaji: HIIT, girya
Sivulajit: pilates, yinjooga
Takalajit: Tanglang

Viesti Mika »

AteenanPaarma kirjoitti: Mika varmaan ainakin osaisi alan ihmisenä sanoa palveleeko tarkoitusta, jos tekee lihaskuntotreeniä kolmesti viikossa, ja joka kerta eri vatsalihasliikkeitä? Olisiko se monipuolisuutta vai vain hajanaista ja tehotonta?
Tuo on niin laaja kysymys, että siihen vastaaminen näillä (niin millä? :D) tiedoilla on valitettavasti täysin mahdotonta.

Puumajassa noita on mahdollista ruotia vähän syvemmälti.
ไม่เป็นไร
Zen, I haz it.

Слава Україні! 🇺🇦

Potki etuja!
Kuvake
Olppaemi
kylkeenpotkija
Viestit: 1182
Lauteille: Joulukuu 2005

Viesti Olppaemi »

Verr kirjoitti: Mielestäni nuo hanmoodo-tyylin lyhytliikkeiset linkkuveitset eivät yleensä tuntuneet juuri missään.
Linkkarit pienellä liikkeellä ei ole sen hanmoodotyylisempiä kuin isommalla liikkeellä tehdyt. Alussa tehdään pienellä liikkeellä koska suurin osa uusista harjoittelijoista ei pysty tekemään vatsalihasliikkeitä paremmalla tekniikalla.
Verr kirjoitti: Oletko kokeillut kokolinkkuveitsiä tyyliin kädet ja varpaat yhteen.
En usko että Paarman tasapaino liikettä tehtäessä riittää näiden tekemiseen. Kuitenkin tähänkin pääsee vähitellen liikettä laajentamalla.
“The soldier, above all other people, prays for peace, for he must suffer and bear the deepest wounds and scars of war.”
Kuvake
porky
kylkeenpotkija
Viestit: 3610
Lauteille: Elokuu 2006
Paikkakunta: Espoo

Viesti porky »

Mun on myös vaikea saada tavallisimpia vatsalihasliikkeitä tuntumaan siellä missä pitäisi :? . Hyväksi havaittuja ja vähemmän akrobaattisia:

-Selällään lattialla, jalat ylös polvet koukussa (90 astetta tai siitä enemmän auki), laske jalkoja kohti lattiaa hitaasti ja vain niin alas, että ristiselkä pysyy vielä kiinni lattiassa, nosta hitaasti takaisin ylös.

-Selällään polvet koukussa 90 asteen kulmassa, ojenna kädet kohti polvia, rutista rintakehää ylös kohti polvia (selkä saa pyöristyä, pidä jalat paikoillaan) ja takaisin alas. Variaatio tästä: nosta sekä takapuolta että ylävartaloa lattiasta pyöristämällä selkää.

-Selällään, kädet vartalon vierellä, jännitä ylävartaloa ylös lattiasta sellainen parikymmentä senttiä (mitä vähemmän, sen raskaampi) ja jalkoja suorina saman verran (vain peppu koskee lattiaan). Tästä lähde "piirtämään" varpailla eteesi sydämen kuvaa edes takaisin.

-Selällään, polvet koukussa 90 astetta, kädet suoraksi sivuille. Polvet ja nilkat tiukasti yhdessä vie jalkoja vuorotellen molemmille puolille kohti lattiaa, mutta vain niin alas että lapaluusi pysyvät vielä lattiassa. (Juuri mietin miltä tämä tuntuisi jos lisäisi painoa nilkkoihin... Onko joku kokeillut :?: )
Saija Tarvainen
Kuvake
Verr
kylkeenpotkija
Viestit: 2747
Lauteille: Marraskuu 2005
Paikkakunta: JKL

Viesti Verr »

Olppaemi kirjoitti:
Verr kirjoitti:Mielestäni nuo hanmoodo-tyylin lyhytliikkeiset linkkuveitset eivät yleensä tuntuneet juuri missään.
Linkkarit pienellä liikkeellä ei ole sen hanmoodotyylisempiä kuin isommalla liikkeellä tehdyt. Alussa tehdään pienellä liikkeellä koska suurin osa uusista harjoittelijoista ei pysty tekemään vatsalihasliikkeitä paremmalla tekniikalla.
En kuitenkaan koskaan ole nähnyt kenenkään tekevän lihaskuntotreeneissä tai yleensäottaen missään muuallakaan kuin pienellä liikkeellä. Näin se myös meille opetettiin ja testattiin. Toki joskus on tehty muullakin tavalla mutta erittäin suurelta osin tehtiin melko pientä nytkytystä.
Harva minua kestää ja minä harvaa.
AteenanPaarma
polveenpotkija
Viestit: 168
Lauteille: Tammikuu 2007

Viesti AteenanPaarma »

Mika kirjoitti:
AteenanPaarma kirjoitti: Mika varmaan ainakin osaisi alan ihmisenä sanoa palveleeko tarkoitusta, jos tekee lihaskuntotreeniä kolmesti viikossa, ja joka kerta eri vatsalihasliikkeitä? Olisiko se monipuolisuutta vai vain hajanaista ja tehotonta?
Tuo on niin laaja kysymys, että siihen vastaaminen näillä (niin millä? :D) tiedoilla on valitettavasti täysin mahdotonta.

Puumajassa noita on mahdollista ruotia vähän syvemmälti.
Ai jaa? Kuvittelin kysymykseni hyvinkin suppea-alaiseksi. :o No, minähän en tunnetusti ymmärrä kategorian asioista juuri mitään, niin että joo...

Kovasti tulee mainosta etupotkijaksi liittymisen autuudesta :lol:
Olppaemi kirjoitti:
Verr kirjoitti:Oletko kokeillut kokolinkkuveitsiä tyyliin kädet ja varpaat yhteen.
En usko että Paarman tasapaino liikettä tehtäessä riittää näiden tekemiseen. Kuitenkin tähänkin pääsee vähitellen liikettä laajentamalla.
Olet ihan oikeassa Olppaemi, tasapaino ei riitä oikein yhtään mihinkään. :D Tuo kädet ja varpaat muuten kuullostaa aika mielenkiintoiselta, koska ainakin meillä käsketään pitää kädet rentoina, kyynärpäät vartalon sivuilla, kämmenet vatsan päällä. Eivät saisi osallistua liikkeeseen. Sitten asia erikseen, jonka älysin muuten vasta äsken, on se että jalkojen ja torson pituuden suhde vaikuttaa myös siihen tasapainon löytymiseen aivan valtavasti, ihan jo kaikkien fysiikan lakien mukaan. Itselläni on aivan tolkuttoman pitkät raajat ja lyhyt selkä. Ja aivan samojen lakien mukaan linkkarit ovat sitä raskaampia, mitä pitempi on, tietenkin, kuten tietysti moni muukin liike...

En tiedä oliko tuolla minkäänlaista informaatioarvoa, mutta selvenipähän asia ainakin itselleni :roll:

Ja mitä tulee siihen liikkeiten moo do -tyylisyyteen, niin käsittääkseni se tyyli itse asiassa on se, että tehdään kohtalaisen pientä, jatkuvaa liikettä :funtsii: . Mutta uskoisin että opettajalla on aika suuri vaikutus siihen, mitä "moo do -tyylinen" missäkin on.

Seuraajat

AteenanPaarma