Etsitkö kamppailuharrastusta? Aloita suoraan tästä uusi aihe valmiiden kysymysten kanssa ja odota, kun konkarit vastaavat sinulle. :boxing2:

iledius

Potkulaisten julkiset harjoituspäiväkirjat

Valvoja: Valvoja

Kuvake
iledius
polveenpotkija
Viestit: 213
Lauteille: Syyskuu 2006
Paikkakunta: Turku

iledius

Viesti iledius »

Kokeillaan nyt sitten tällaista härpäkettä kerta tätä on hyväksi mainostettu. ;)

Olen hieman myöhään liikunnallisista harrastuksista kiinnostunut, sillä aloitin Hokutoryu Ju-Jutsun 22 vuoden ikälopussa iässä. Sitä ennen en ole sitäkään vähää urheillut ja liikunta oli koulussa p**kin aine, mitä nyt ihan pienenä vähän Tae Kwon Do:ta kokeilin. Puoli vuotta ehdin Ju-Jutsua harrastaa kunnes muutin Turkuun ja aloitin Wing Tsunin, jota olen nyt harrastanut vajaan vuoden.

Wing Tsunin konsepti tuntuu sopivan minulle ja opetus on ollut mielestäni sellaista kuin hyvän opetuksen kuuluu olla: virheistä huomautetaan rakentavasti ja kun tekee oikein niin siitä kerrotaan, mikä auttaa varsinkin silloin kun ei ole täysin selvillä että mihin loppujenlopuksi pyritään.

Motivaationa treenaamiseen on ainakin tällä hetkellä pääasiassa jonkinlaisen itsepuolustuskyvyn kehittäminen ja liikunta.

4.6.2007

Aloiteltiin lämmittelyllä, jossa vatsalihasliikkeisiin yhdistettiin parin kämmeniin lyöminen parin antaman luvun mukaan. Sen jälkeen suurin osa loppuajasta käytettiin askelharjoituksiin, että saataisiin etummaisen jalan rooli takana olevan jalan vetäjänä toimimaan. Pari roikkui muutamassa harjoituksessa painona, että voimantuotto keskittyisi oikeaan paikkaan ja virheelliset suoritukset tulisivat konkreettisemmin esille. Loppua kohden askeltaminen alkoi sujumaan jo paremmin, eikä etujalan vetävä rooli, vaikka sille ei painoa lasketakaan, tunnu enää niin kummalliselta. Jalkojen koukistamisesta pitää muistuttaa itseään jatkuvasti kun asento nousee aina epähuomiossa tikkujaloille. Hyökkäysharjoituksissa pitäisi myös muistaa ottaa reilumpia askeleita kohti vastustajaa, ettei jää liian kauaksi huitomaan ekojen perille menneiden osumien jälkeen ja että on enemmän aikaa vastustajaa kohti menevälle liikkeelle.

Loppuaika tehtiin poon-sauta vaihdoilla ja yksinkertaisilla hyökkäyksillä. Edelleen tulee kommenttia fuk-saussa olevan käden liiasta alaspäin painavasta voimasta, joka on yksi isoimmista ongelmista poon-sauta tehdessäni.
Kuvake
iledius
polveenpotkija
Viestit: 213
Lauteille: Syyskuu 2006
Paikkakunta: Turku

Viesti iledius »

6.6.2007

Illan puolitoistatuntinen WT treeni aloitettiin lämmittelyllä (etäisyyden kiinni kuromista kun ensin on työnnetty kauemmaks, henkilönsuojelua ja yhdellä kädellä punnerrusasennossa ponnistuksen kautta käden vaihtoja).

Lämmittelyn jälkeen Siu Nim Taun ja Chum Kiun hiomista. Chum Kiun eteenpäinliikkumiskohdissa pyrin liikkumaan aikaisemmin harjoitellulla tavalla, eli että askeleen jälkeen etujalka on jämäkästi maassa ja vetää takajalkaa eteenpäin maata pitkin, niin että paino on takajalalla.

Noiden jälkeen harjoittelimme Poon-Sauta. Tekemistä riittää paljon rentouden ja voimantuoton oikean suunnan parantamiseksi. Tosin välillä olin huomaavinani että asentoni oli tukevampi kuin joskus aikaisemmin kun on alkanut kiinnittää jalkoihin aikaisempaa enemmän huomiota.

Lopuksi tein uuden harjoittelijan parina Pak-Sau -spieliä edestakaisin liikkumisella. Kiinnitimme huomiota mm. siihen ettei pidä lähteä perääntymään heti kun vastustaja astuu etujalalla eteenpäin kohti tulemisen "valmisteluksi", vaan vasta kun käsissä tuntuu painetta sekä että kädet pitäisi pitää riittävän kaukana vartalosta että on tilaa tehdä asioita. Kokeilin taas soveltaa eteenpäin liikkumisen uusia yksityiskohtia jotta takajalan eteenpäin työntävä voima olisi synkassa lyövän käden kanssa.
Kuvake
joksanen
etupotkija
Viestit: 3170
Lauteille: Helmikuu 2005
Paikkakunta: Turku

Viesti joksanen »

Loistavaa!
Kuvake
iledius
polveenpotkija
Viestit: 213
Lauteille: Syyskuu 2006
Paikkakunta: Turku

Viesti iledius »

Wing Tsun kesäleiri 8. - 10.6.2007

Olin ensimmäistä kertaa WTF:n kesäleirillä Hangossa (ja ensimmäistä kertaa Hangossa ylipäätään). Asumuksena ja pääasiallisena treenipaikkana toimi Evangelica niminen majoituspaikka. Kaikissa huoneissa oli oma wc- ja suihkutila ja majoitusmaksuun kuului aamiainen, joten puitteissa ei ollut valittamista.

Kun asioiden sen hetkistä tilaa oli jonkun aikaa ihmetelty, aloitimme perjantain ensimmäiset ja viimeiset WT-treenit. Teimme Siu Nim Taun kerran läpi sifu Christian Andersenin johdolla. Muutamasta kohdasta formissa tuli saatua lisää ymmärrystä, lähinnä pieniä yksityiskohtia kuten nyrkin asennosta ja ranteiden sekä kyynärpäiden asennoista ja liikeradoista. Jakaannuimme ryhmiin asteiden mukaan. Tein nelos- ja vitosasteelle menevien joukossa Poon-Sauta, jossa keskityttiin voimantuoton oikeaan suuntaan ja käsien rakenteen ylläpitoon paineen alla.

Parin tunnin treenin jälkeen kävimme kaupassa hankkimassa iltapalaa (roiskeläppäpizzaa, mehua ja banaaneja). Ilta kului pihalla seurustellessa ja joidenkin välillä harjoitellessa siinä ohella.

Menin joskus yhdentoista aikaan nukkumaan, mutta unta sain varmaan vasta joskus parin tunnin makoilun jälkeen. Heräsin jo kuudelta ja menin pihalle tekemään Siu Nim Tauta ja Chum Kiuta kostealle nurmikolle. Kävin pienellä kävelyllä Hangossa ennen aamiaista.

Aamiaisen jälkeen aloitimme Lauantain treenit Qicongilla paikallisen Ankkalammen luona. Itse tykkäsin kyseisestä aktiviteetista. Mukavaa venyttelyä ja alkulämmittelyä. Opinpa myös että uloshengittäessä venytystä on helppo lisätä vähän kerrassaan.

Varsinaisissa WT-treeneissä jatkoimme Poon-Saun tekemistä nyt lisäten pikkuhiljaa erilaisia hyökkäyksiä ja niiden estämisiä. Hoksasin jotakin jalkatyön merkityksestä, sillä lyhyemmän parin kanssa on laskeuduttava sopivasti alaspäin jotta voi kontrolloida vastustajan käsiä ilman että omien käsien optimaalinen rakenne kärsii. Pidemmän tai samanpituisen kanssa taas painopiste siirtyy helposti kantapäille ellei jaloilla tee töitä tasapainon ylläpitämiseksi.

WT-session jälkeen pääsimme kokeilemaan lyömäasetekniikoita (Weapons Combatia sifu Lars Lindin ilmaisemana) ilman asetta ja aseen kanssa. Kaksi tärkeintä pointtia mitä käteen jäi, oli että asetta vastaan hyökkäys on paras puolustus ja jos vastustaja osaa käyttää asettaan, niin ilman asetta häviää varmasti. Harjoittelimmekin lähinnä kaikkein yleisimpiä lyömäasehyökkäyksiä vastaan toimimista.

Illalla syötiin ja juotiin. Tuli tutustuttua muiden paikkakuntien harjoittelijoihin ja tuntuu että seuraavissa seminaareissa on paljon enemmän "kotonaan" kuin aikaisemmin koska ihmiset eivät ole enää niin vieraita.

Sunnuntaina aloitimme taas Qicongilla jossa venytimme hilpeän yön rasitukset pois. Tällä kertaa teimme lopuksi myös aktiivisia venytyksiä, joiden pitäisi parantaa voimaa lihasten ääriasennoissa.

Treenasimme WT-treeneissä jälleen Poon-Sauta hyökkäyksillä ja niiden estämisillä. Oli mukava huomata että lauantaina epäintuitiiviselta tuntunut jalkatyö toimi nyt välillä sulavasti itsestään. Viimeiset kymmenen minuuttia teimme vapaata Chi-Sauta. Siinä tuli huomattua kuinka hakusessa opittujen asioiden soveltaminen käytännössä on, kun parinani ollut Bahar dominoi tilannetta täysin :) . Toisaalta tulee nyt tarkasteltua Poon-Sautakin eri näkökulmasta kuin aiemmin, että mikä sen merkitys on käytännön kannalta.

Lopuksi oli vielä graduointitilaisuus jonka jälkeen rupesimme tekemään lähtöä.

Seminaareissa on hyvää se, että on paljon opettajia ja itseä parempia harjoittelijoita, jolloin esim. jostakin rakenteellisesta yksityiskohdasta näkee hieman erilaisia sovelluksia joita voi sitten kokeilla itse ja löytää niiden välistä sen mikä toimii parhaiten itsellä. Kuulin myös joitakin täysin uusia periaatteita ja ideoita opettajilta, joita voi soveltaa kaikkeen WT:ssä.

Otin joitakin valokuvia joista joissakin näkyy jopa ihmisiä. Laitan ne tässä joskus nettiin kun jaksan...
Kuvake
iledius
polveenpotkija
Viestit: 213
Lauteille: Syyskuu 2006
Paikkakunta: Turku

Viesti iledius »

11.6.2007

Treeneissä oli jälleen kerran vain neljä ihmistä paikalla. Tehtiin paria erilaista liikesarjaa jossa hyökkääjä reagoi hyökkäyksen torjuntaan ja hakee paikkaa jatkaa hyökkäystä. Välillä meni paremmin, välillä huonommin. Jonkunlaista tolkkua tuntui tulevan lantion käyttöön ja sain omasta mielestäni hyvin jalat tuottamaan voimaa oikeaan suuntaan.

Sitten tehtiin samaa Poon-Sausta. Kai se kerran tai kaksi meni hyvällä flowlla, mutta yleensä homma hajosi käsiin kun piti liikaa miettiä mitä seuraavaksi tapahtuu. Lopussa tein uuden harjoittelijan kanssa harjoitusta jossa Pak-Saulla raivataan tie puhtaaksi lyöntiä varten.

Kotimatkalla onnistuin telomaan jalkani kun lähdin pyörällä ylittämään suojatietä, niin oli jalka huonosti polkimella ja se sitten luiskahti siitä irti ja alas, polkimen reunan repiessä n. 20 cm:n haavan sääreen. Tällä hetkellä istuskelen jalka pöydän päällä (kun haava vuoti niin runsaasti) ja hyydyttelen verta.
Kuvake
iledius
polveenpotkija
Viestit: 213
Lauteille: Syyskuu 2006
Paikkakunta: Turku

Viesti iledius »

13.6.2007

Keskiviikkoisin on tunnin vapaavuoro ennen varsinaisia treenejä, joten menin harjoittelemaan lyöntejä säkkiin, askelia, formeja sekä venyttelin. Liitin venyttelyyn joitakin Qicongista muistamiani venytyksiä.

Varsinaiset treenit aloitettiin parin antaman luvun mukaan pistareihin lyömisellä, jota tehtiin 45 sekuntia ja sitten "ponnistuspunnerruksia". Suurimman osan ajasta harjoittelimme parin kanssa Bong-Sausta jatkuvaa ruoskamaista iskua kun vastustajan torjunut käsi siirretään/ohitetaan (oli tuolle joku kunnon nimikin, muttei nyt juuri muistu mieleen) erilaisilla variaatioilla. Ihan lopuksi vielä 10 minuuttia jalkojen käyttöä lähikontaktissa.
Kuvake
iledius
polveenpotkija
Viestit: 213
Lauteille: Syyskuu 2006
Paikkakunta: Turku

Viesti iledius »

20.6.2007

Aluksi lämmittelyä tönimisharjoituksin. Sitten hyökkäysharjoituksia hyökkäyssuuntaan ja jalkatyöhön huomiota kiinnittäen. Tuota tehtiin kasvavalla intensiteetillä ja lopuksi vapaamman spariin omaisesti.

Arviolta viimeiset 30 minuuttia tehtiin Fak-Sau -harjoitteita ja jalkakäsikoordinaatioharjoituksia. Fak-Sau -harjoitusten aikana oikean käden ranteessa napsahti jotain ja se oli jonkun aikaa melko kipeä. Ei ilmeisesti kuitenkaan mitään vakavaa.

Ihan lopuksi vielä lyötiin ja potkittiin toisten pitelemiin tyynyihin, niin että lyöntien jälkeen työnnetään itseä poispäin että saa tilaa potkulle.
Kuvake
iledius
polveenpotkija
Viestit: 213
Lauteille: Syyskuu 2006
Paikkakunta: Turku

Viesti iledius »

25.6.2007

Treeneissä vain minä ja Jarno. Aloitettiin Siu-Nim-Taun ja Chum-Kiun läpikäymisellä, jonka jälkeen tönimistä lämmittelyksi ja etäisyyden kiinni kuromisen harjoitteluksi.

Löimme "pistareihin" (eli hanskojen kanssa käsiin koska pistareita ei ollut), jossa tuli esiin harjoituskerran keskeinen teema: kyynärpäiden rooli lyönnissä. Pitäisi muistaa laskea lyönyt käsi tarpeeksi alas että seuraava lyönti mahtuu tulemaan alhaalta ylös eikä "ylhäältä ylös", jolloin jaloista ei enää saa lyöntiin voimaa. Myös lyöntivoiman tuottamiseen jaloilla kiinnitettiin huomiota, mutta ainakaan vielä se ei auennut merkittävästi, mutta jäänee hautumaan päähän. Parissa kohtaa huomasin että jännitin käden lihaksia kiukkuisena huonoihin suorituksiin, jonka jälkeen niiden rentouttaminen paransi suorituksia heti :roll: .

Sitten teimme hyvää (ja ihan hauskan tuntuista) harjoitusta, jossa vastustajalla on otteluasento ja hyökkääjä hyökkää hieman sivusta raivaten lyönneillä tilaa vastustajan käsien läpi (ranne ja kyynärpäät raivaavat lyönnin aikana). Harjoitus sujui selkeästi paremmin kun kiinnitettiin huomiota siihen, että lyövän käden puoleinen jalka on tukijalkana (enemmän voimaa jaloista ja tukevampi asento) ja vasen käsikin osaa nyt jotain kun lisää sillä lyödessä lyöntiin pienen ranteen ja nyrkin kierron, jolloin kyynärpää pysyy paremmin alhaalla eikä lähde vaeltamaan minne sattuu.

Raskaamman harjoittelun tasapainoksi teimme Poon-Sauta. Yllätyksekseni huomasin, että kun Poon-Sauta tekee niin että on paljon vaihtoja, eli tavallaan rakenteen rikkovaa liikettä, niin varsinainen rakenne pysyy paremmin hallussa. Ehkä se, että joutuu useammin hakemaan uudelleen sen hyvän rakenteen, auttaa myös sen pitämisessä.

Ihan lopuksi teimme harjoitusta jossa toinen seisoo kädet ojossa ja toinen vuorotellen työntää ja vetää seisojaa edestakaisin samalla omaa puoltaan suhteessa seisojan keskilinjaan vaihtaen. Ei minusta varmaan kansantanssijaa tulisi kun niin hankalasti kyseisen "koregrafian" hallitsin :) .
Kuvake
Bahar
kylkeenpotkija
Viestit: 1901
Lauteille: Tammikuu 2006
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Bahar »

iledius kirjoitti: 25.6.2007

Treeneissä vain minä ja Jarno.
Ja Turkukin loistaa treenaajavähyydellän... 8) Toivottavastikuitenkin siellä on vikoissa treeneissä enemmän porukkaa ku täällä!
Bahar Tokat
Youtube-kanava
Kuvake
iledius
polveenpotkija
Viestit: 213
Lauteille: Syyskuu 2006
Paikkakunta: Turku

Viesti iledius »

27.6.2006

Vikat treenit ennen elokuuta (ellei sitten heinäkuussa ole jotain puistotreenejä). Paikalla jopa viisi ihmistä. Tehtiin kesäsiivous dojolla ennen treenejä.

Alkulämmittelyksi pistareihin lyömistä luvun mukaan ja sitten 20 punnerrusta käsillä ilmaan hyppien. Tämä kahdesti. Varsinaiset treenit olivat enemmän tai vähemmän edellisten treenien mukaisia, eli reitin raivausta ranteen avulla, kyynärpäähän huomiota kiinnittäen ja sivusuuntaista jalkatyötä. Eräässä harjoituksessa sovellettiin edellämainittua nyrkkeilijä vs. WT:läinen skenaariossa, jossa sain hyvää räjähtävyyden tuntua omaan hyökkäykseen kun jalkatyö ja käsien rakenne pysyi hyvänä.

Lopussa teimme hyökkäyksen torjumisharjoitusta jossa ollaan joko poliisin/vartijan tai sotilaan roolissa ja rooli vaihtuu käskystä. Poliisina/vartijana olo oli huomattavasti hankalampaa kun ei oikein hallitse mitään sitomistekniikoita tai vastaavia. Sotilaana olo oli paljon suoraviivaisempaa. Ihan lopuksi vielä edelliskerran "kansantanssia" ja sainkin tällä kertaa homman juonesta kiinni paremmin.
Kuvake
iledius
polveenpotkija
Viestit: 213
Lauteille: Syyskuu 2006
Paikkakunta: Turku

Viesti iledius »

29.6.2007

Tänään tuli kirje että pääsin opiskelemaan biologiaa Turun yliopistoon. Ei siis tarvitse muuttaa mihinkään ja voin jatkaa WT:tä Turussa.
Vlad Tepes
päähänpotkija
Viestit: 6831
Lauteille: Elokuu 2005

Viesti Vlad Tepes »

Onneksi olkoon. 8)
Kuvake
iledius
polveenpotkija
Viestit: 213
Lauteille: Syyskuu 2006
Paikkakunta: Turku

Viesti iledius »

6.8.2007

Treenikausi alkoi. Muistin virkistykseksi aloitimme Siu Nim Taun kertauksella jonka jälkeen lyönti/askel sarjoja luvun mukaan. Tempo oli minulle vähän liian nopea, joten piti valita joko sähellyssuoritukset tai sitten unohtaa luku ja koittaa tehä mahdollisimman hyviä suorituksia omaan tahtiin. Valitsin jälkimmäisen. Sitten jatkoimme siitä mihin alkukesästä jäätiin eli vastustajan käsien raivaamista pois tieltä omilla lyönneillä. Välillä tuli hyviä suorituksia ihan selkärangasta kun harjoittelimme vastustajan hyökkäyksiin reagoimista.

Lopussa teimme itsepuolustaja/poliisi/sotilas-harjoitusta, jonka aikana oma kunto petti ja siirryin katsomon puolelle lepäämään. Ihan kivaa oli kuitenkin taas tauon jälkeen päästä treenaamaan ja näkemään treenikavereita. :)
Kuvake
iledius
polveenpotkija
Viestit: 213
Lauteille: Syyskuu 2006
Paikkakunta: Turku

Viesti iledius »

13.8.2007

Alkuun parin pysäyttämistä potkuilla ja siitä jatkaen lyönneillä ja polvipotkuilla, välillä harjoitusta muuttaen vastustajan häirinnän lisääntyessä. Tämän jälkeen jatkoimme jälleen harjoittelemalla lyöntien käyttämistä esteiden raivaamisessa. Lopuksi jalkatyöharjoituksia parin potkuja torjuen ja paria horjuttaen.

Jalkatyö oli ihan hukassa ainakin kesää edeltäneeseen aikaan verrattuna. Oli vaikea löytää jaloille paikka hyökkäys- tai puolustustilanteessa ja sotkeuduin niihin useasti. En myöskään käytä jalkojen voimaa hyödyksi niin kuin pitäisi. Tämän lisäksi olen unohtanut kokonaan painopisteen pudottamisen jalkoja koukistamalla (jolloin tasapaino ja jalkojen voimankäyttö paranee).

Kuntokin päässyt rapistumaan entisestään. Tällä kertaa jaksoin tosin paremmin kuin viimeksi, mutta silti huonosti. Huono kunto vaikuttaa myös harjoittelun ajattelupuoleen kun ei järki kulje kovin hyvin kun on ihan puhki.

Sain vihdoinkin laitettua kuvia Wing Tsun kesäleiriltä nettiin. Niitä on osoitteessa: http://users.utu.fi/jiknou/gallery/wt-kl2007/ .
Kuvake
iledius
polveenpotkija
Viestit: 213
Lauteille: Syyskuu 2006
Paikkakunta: Turku

Viesti iledius »

15.8.2007

Menin ennen varsinaisia treenejä vapaavuoron ajaksi harjoittelemaan lantion käyttöä, mutta en vielä saanut siihen oikein tuntumaa, kun myöhemmin Joksaselta kysyessäni asiasta, huomasin tehneeni hommaa täysin päinvastaisesti...

Varsinaisissa treeneissä aloitimme Siu Nim Taulla ja sitten Chum Kiulla, jonka ensimmäistä osaa hioimme pidempään. Loput ajasta kului Dan Chi:llä johon lisättiin aina välillä lisää elementtejä.

Olkapäiden, selän asennon ja jalkojen voimantuoton ongelmat jäivät vaivaamaan treenien jälkeen, kun niissä on jatkuvasti virheitä (nyt tauon jälkeen vielä korostetummin). Yksi askel taakse sitten ehkä kaksi eteen...